Şifrem?
101 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Altınova'da 91. Kurtuluş Coşkusu
Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü, Sabahat Akkiraz ve Edip Akbayram’ın verdiği unutulmaz konserle coşkuyla kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Altınova Belediyesi tarafından Başkan Asım Sürer’in konukseverliğinde belde merkezinde bulunan Şükrü Nail Gürsoy semt pazarı önünde gerçekleşen dev konserde; CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Belediye Başkanvekilleri Ayşe Aynur Sokol, Arif Tünek, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, CHP Balıkesir İGM Üyeleri Fevzi Keklikçi, Arif Göksu, Altınova Belediye Meclis Üyeleri, ilçe ve beldelerde faaliyet gösteren Kemalist düşünceyi benimseyen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yaklaşık 5 bin kişi hazır bulundu. Konser gecesinin açılışını yapan Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Bütünşehir Yasası kapsamında yaptıkları itiraza rağmen 1557 belde belediyenin kapatıldığına işaret ederek, söz konusu durumdan duyduğu büyük üzüntüyü ifade etti.

Beldenin, Ayvalık’ın bir mahallesi haline dönüştürülmesi nedeniyle, bundan böyle 14 Eylül tarihlerinde Altınova’da kurtuluş günlerinin yapılamayacağını kaydeden Sürer, “Cumhuriyetle yaşıt, 1923 yılından beri halkına hizmet eden bir belediye tarafından yönetilen, adını ulu önder Atatürk’ün koyduğu Altınova’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 91inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene hoş geldiniz. Selçukludan, Osmanlıdan beri kendi yerel yönetim kademesi ile yönetilen bir beldeyiz. 1923 yılından beri de belediyemiz var. Ancak, dün Anayasa Mahkemesi, Büyükşehir Yasasına yapılan itirazı reddetti ve Mart 2014’ten itibaren beldemiz bir mahalle oluyor. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Asım Sürer’in konuşmasının ardından sanaçılar sahneye davet edilmeden önce seslendirilen 10. Yıl Marşı konser alanını dolduran 5 bin kişi tarafından ellerinde bayraklarla büyük bir coşkuyla seslendirildi.

Altınova’nın tanıtım filminin gösterimiyle başlayan konserde sahneye ilk, aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili olan ünlü türkücü Sabahat Akkiraz çıktı. Akkiraz seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle binlerce izleyicinin beğenisini kazanarak, bol bol alkışlandı. Gecede Altınova Belediyespor yararına düzenlenen eşya piyangosunun çekilişinin yapılmasından sonra sahneye çıkan ünlü sanatçı Edip Akbayram konser alanını birbirinden güzel şarkılarıyla coşturdu. Sahnede kızı Türkü Akbayram’ın kendisine vokal yaptığı dev sanatçı, 4 yıl önce CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da hazır bulunduğu bir Kurtuluş Günü etkinliğinde konser verdiğini hatırlatarak, Altınova Belediyesi’nin halka sorulmadan kapatılmasının demokrasiye aykırı olduğunu savundu.

Akbayram’ın konserinin finalinde İstanbul-Taksim Gezi Parkı ile ilgili söylediği şarkılar konser alanını dolduran 5 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Her iki konserin ardından Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ve zarif eşi Sevgi Sürer Sabahat Akkiraz ve Edip Akbayram’a çiçek vererek teşekkür etti.

16.09.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Altınova'da 91. Kurtuluş Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi