Şifrem?
260 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Engelliler Şenliği Başladı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, yurdun dört bir yanından ilçeye gelen yüzlerce engelli vatandaşın katılımıyla Engelliler Şenliği başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Şenliklere her yıl bir yada iki bakan katılırken bu yıl şenliklerde gözler yine bakanları aradı. Ancak bakanı aralarında görmeyi hayal eden engelli vatandaşlar; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i aralarında göremememin üzüntüsünü yaşarken, Bakan Şahin’in şenlikler için bir kutlama mesajı bile göndermemesine üzüldü. Ayvalık’ta Ayvalık Belediyesi’nin yanı sıra Altınova ve Küçükköy Belediyeleri ve Ayvalık Kaymakamlığı’nın katkılarıyla; Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonunun ortaklaşa düzenlenen 21. Engelliler Şenliği saat 10.00’da Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü törenleriyle başladı.

Hakkari, Batman, Samsun, Artvin, Ankara, Sivas, İstanbul, İzmir ve Eskişehir gibi kentlerden gelen 700’e yakın engellinin geleneksel kortejiyle süren şenliğin açılış töreninde renkli görüntüler sergilediler. Kortej geçişinin ardından ilçe merkezinde saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanında yapılan törende; CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Engellilerden Sorumlu eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, Ayvalık Kaymakam Vekili Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Engelsiz Türkiye Partisi Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz ve federasyon yöneticilerinin yanı sıra konuk engelliler ve vatandaşlar hazır bulundu.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, bu yıl 21’sinin düzenlendiği Ayvalık Engelliler Şenliği’ne katılanlara ‘hoş geldiniz’ dedi. Dankaz yaptığı konuşmada, “Biz zihinsel engelli genç ve çocuk ailelerinin senede bir kez tüm bakışlardan ve baskılardan uzak aynı kaderi paylaşan ailelerin bir arada olduğu sorunlarının paylaşıldığı ve artık Ayvalık ile özdeş olmuş bu şenliği ve biz engelli çocuk ailelerinin yorgun bedenlerini, yorgun gönüllerini 5 gün süresince dinlendiren etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Ayvalık Kaymakamı Naif Yavuz’a, bizlere bu yılda sahip çıkarak her yıl olduğu gibi bir baba şefkatiyle kucak açan başta Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’e, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer’e, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’e ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. İyiki varsınız, iyiki bizlerlesiniz. Bizler Ayvalık ve Ayvalıklıları çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise; Ayvalık Belediyesi olarak 21 yıldan bu yana Türkiye’nin dört bir yanından gelen engellilere kucak açmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye’nin en uzun soluklu engelli etkinliği olan şenliğin bu yılki törenlerinin Ayvalık’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. yıldönümüne tesadüf ettiğine işaret eden Başkan Türközen, “Bu güzel gün, Ayvalık’ın bağımsızlık savaşı sırasında verdiği mücadeleyi hatırlatıyor. Aynı o mücadele de olduğu gibi Ayvalık’ın engelli haklarının savunuculuğunda da ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor. Bugün ağırladığımız engelli kardeşlerimiz ve ailelerini yarın memleketlerine döndüklerinde yakınlarına ve çevrelerine engelli haklarını ve Ayvalık’ımızı anlatacaklar. Bu mücadelenin yayılmasını sağlayacaklar. Unutulmamalıdır ki; hayatı paylaşmak için engel yoktur. Biz korunması gerekenin engelli değil, onların hakları olduğunu çok iyi biliyoruz. Ayvalık’taki yerel yönetim anlayışımızı; insan haklarını gözeterek katılımcı ve çoğulcu politikalarla yürüttük. Bundan sonrada daha demokratik, daha katılımcı ve halkın yönetime daha çok dahil olduğu bir anlayışla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz ise kendisinin de bir engelli ağabeyi olduğunu hatırlatarak, Anadolu’nun birçok bölgesinden Ayvalık’a gelip, şenliğe katılanlara ‘hoş geldiniz’ diyerek, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“FARKINDALIĞIN FARKINA VARILMALI”
Öte yandan, bu yıl 21’si düzenlenen Ayvalık’taki engelliler şenliğine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in törenlere katılmaması ve bir telgrafla mesaj bile göndermemesi oldukça hassas yürekli olan engelli vatandaşları üzdü. Şenliğe katılan konuk engellilerden bazılarının ‘Fatma Ana’ olarak niteledikleri Bakan Şahin’in aralarında olmamasından duydukları üzüntüyü dile getirdikleri gözlenirken, 55 ve 56. Hükümet döneminde Engellilerden Sorumlu Devlet Bakanı Hasan Gemici, kendi dönemlerinde uluslar arası boyutlara taşınan Ayvalık Engelliler Şenliği’nin finansmanını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğünden sağlanılan kaynaklarla gerçekleştirildiğine şimdi ise bu şenliğin maliyetinin Ayvalık Belediyesi ile organizasyonu üstlenenlerce zor şartlar altında üstlenildiğine işaret etti.

Bakanlık görevinin sona ermesinden bu yana 10 yıldır Ayvalık’ta düzenlenen Engelliler Şenliği’ne gönüllü olarak büyük bir istek ve şevkle katıldığını vurgulayan Hasan Gemici, Türkiye’deki engelliler sorununun farkındalığının farkına varılmasının önemine dikkat çekti.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise, her yıl Ayvalık’ta yapılan Engelliler Şenliği’nin bu yıl Avşa adasında yapılmasının planlandığını ancak 20 yıldan bu yana büyük bir coşkuyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen engellileri ağırlamaktan mutlu olan Ayvalık’ın, kendi imkanlarıyla bu organizasyonu bu yılda gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “Bu yıl 21. sini düzenlendiğimiz organizasyonumuzda bizlere Altınova ve Küçükköy Belediyeleri de büyük katkılar verdi. Böylelikle Ayvalık olarak gelenekselleştirdiğimiz engelliler şenliğimizi bu yılda gerçekleştirdik. Böylesi anlamlı ve dev organizasyona destek vermeyi bir yana bırakın, bir kutlama mesajı bile göndermeyenleri şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

ŞENLİK 5 GÜNLÜK EĞLENCELERLE SÜRECEK
14- 19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 21.'inci Ayvalık Zihinsel Engelliler Şenliği'nde ilçeye gelen 700 engelli ve ailesi çeşitli eğlence programlarına katılacak, şenliğin ikinci gününde Ayvalık'ın doğal güzelliklerini ve yöresel kültürünü tanıtıcı yat gezisine katılacak. Şenliğin üçüncü gününde "Biz 21 yıldır neden Ayvalık'tayız' konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek. 21. Ayvalık Zihinsel Engelliler şenliği kamp ateşi yakılarak şenlik sona erecek. Şenliğe katılan Zihinsel Engelliler ve aileleri muhtaç değil ihtiyaç olmak istediklerini söylediler.

16.09.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Engelliler Şenliği Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi