Şifrem?
141 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Chp’de 90. Kuruluş Yıl Dönümü Coşkusu
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı öncülüğünde CHP’nin kuruluşunun 90. yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk anıtında gerçekleşen kutlama törenine; Ayvalık’ın CHP’li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova’nın CHP’li Belediye Başkanı Asım Sürer ve Küçükköy’ün CHP’li Belediye Başkanı Mesut Ergin Balıkesir’de oldukları için katılamadı. CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman’ın öncülüğünde gerçekleşen törende; Ayvalık, Altınova ve Küçükköy Belediyelerinin Belediye Başkan Vekilleri, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’în eşi Dilek Türközen, Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Hatice Arga, Ayle Aynur Sokol, Ceme Dede, Arif Tünek, Yusuf Bilir, Ahmet Yararbaş, Fatih Ayyürek, Altınova ve Küçükköy Belediyelerini CHP’li Meclis üyeleriyle CHP’nin Balıkesir İl Genel Meclis Üyeleri Fevzi Keklikçi ve Arif Göksu’nun yanı sıra çok sayıda partili hazır bulundu.

CHP’den Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adayı olan; Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Mesut Nail Akın ve Hüseyin Toker’in de katıldığı törende CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman uzun bir konuşma yaptı. Şişman yaptığı konuşmada, CHP’lilerin Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin bekçisi olduklarının altını çizdi. CHP’nin soylu, ilkeli ve onurlu temelde oluşan Anadolu Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyetinin devamı olarak 9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğuna işaret eden Cihan Şişman, “CHP’nin tarihsel kimliği, Atatürk devrimlerinin birikimleri ile Altı Ok ilkelerş eşliğinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün Bağımsızlık benim karakterimdir; İsmet İnönü’nün Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır sözleri ile öz ifadesini bulan bu soylu ve erdemli gelenek şekillendi. Altıok ilkelerimiz; Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık Devletçilik, Laiklik, Devrimcilik’tir. Bunlar, bir bütün olarak ulusal bağımsızlık mücadesinin birikimleri ve Atatürk Devrimleri ile bu eşsiz sürecin felsefi ve ahlaki değerlerinin özü, siyasi kimliğimiz ile ideolojimizin tarihsel kaynağı ve en güçlü dayanağıdır” dedi.

“TAM BAĞIMSIZLIK TUTKUMUZDUR”

Tam Bağımsızlığın tutkuları olduğunu belirten Cihan Şişman, “Halkın iradesine, yurttaşın özgürlüğüne ve modernleşmeye dayalı çağdaş bir toplum olma başlıca iddiamızdır. Cumhuriyet, Laiklik, Demokrasi bizim altın üçgenimizdir ve bu ilkeleri sonsuza kadar geliştirmek kararındayız. CHP Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, egemenliğin kaynağını ulusta gören, tüm yurttaşların ilke ve ideal beraberliği üzerine siyaset yapan, tüm insanların haklarını, eşitliğini bütünlüğü ilkesini savunan bugün artık tek siyasal çatıdır. Bizler bütün yurtseverleri çatımızın altına çağırıyoruz. Ülkemizin sorunlarının çözümünde ırk temelinde değil, yurttaş temelinde çözümünden yanayız. Kuruluşumuzdan bu yana asla kafatasçı olmadık. Devletin ırkı olmadığına inanırız. Bütün etnik kökenlere saygılı mesafedeyiz. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, vatanının üzerinde yaşayan milletinin adının tarihin derinliklerinden geldiği gibi Türk Milleti olduğunda kararlıyız. Türk Milleti sıfatı bizler için namustur şereftir” diye konuştu.

CHP’nin bazı sınıf ve zümrelerin ekonomik ve siyasal imtiyazlarının kaldırılmasını savunurken, sahipsizlerin sahibi olma iddiasıyla iktidara gelenler günümüzde yeni sahipsizlerin çoğalmasına neden oldular. Kendi zengini oluşturanlar sendikasızlaştırdıkları işçileri de, sahipsizleştirdiler. Halkımızı itaat ve sadaka kültürüne zorladılar. Biz sahipsizlerin gerçek sahibiyiz. Sorunların, halk için halkla beraber çözülmesinden yanayız. CHP devletin halka hizmet için yapılanmasını, katılımcı yönetimi, demokratik hukuk devletini öngörür. Bizim devlet anlayışımızda, yurttaş devlet için değil, devlet yurttaş için anlayışının yaşama geçirilmesidir. Devletin tüm ekonomik, sosyal ve siyasal hedeflerinin odağında insanın olmasıdır” ifadelerini kullandı.

“CHP SON ANKETLERDE YÜZDE 30 SINIRINI AŞTI”

Türkiye’de 30 yıldan bu yana süre gelen iç savaş, 30 bin kişinin kaybetmesine sebep olurken, gözyaşı dökmeyen hükümetin başı, Mısır’da hayatını Rabia isimli bir kız çocuğu için salya sümük ağladığını kaydeden CHP Ayvalık İlçe Başkanı, “Partimiz bugün 90. ıncı yıldönümünü kutluyor. Parlamenter ülkelerde 90 yıllık siyasi partiye pek rastlayamazsınız. Hele bir kez askeri cunta emriyle kapatılan bir kez de, kendi kurduğu parlamento dışında kalan, Bu dışarıda kalmayı; demokratik kültürü ve demokratik kültürü ve demokrasiye bağlılığı ilkesiyle örtüşüp, yeniden mücadelesi veren partimiz, halen ana muhalefet partisi olup, bu uzun süreçte bir iki istisna dışında yüzde 20’nin altına hiç düşmedi. Son yapılan anketler çok sevindirici olup, yüzde 30’ların da üstündedir” diye konuştu.

Cihan şişman’ın konuşmasının ardından, CHP’nin çelengi Atatürk anıtına sunulmasının ardından, saygı durulu ve istiklal marşının bir ağızdan okunmasıyla Ayvalık’ta CHP’nin 90. kuruluş yıldönümü töreni sona erdi.

10.09.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Chp’de 90. Kuruluş Yıl Dönümü Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi