Şifrem?
111 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’taki Engellilerden Uyarı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, adeta mantar gibi türediği belirtilen ve engellilere yardım adıyla dergi satışı yaparak duygu sömürmeye çalışanlara karşı Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi’nden halka yönelik uyarı geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Engellilere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla sadece Ayvalık’ta değil, ülke genelinde dikkatleriz üzerinde toplamayı başaran Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi’nin Genel Başkanı Halil Burgaz, son aylarda ilçede genelinde engellileri kullanarak onlara katkı sağlamak amacıyla dergi satmaya çalışanlara vatandaşların itibar etmemesini istedi. Ayvalık’ın engellilere karşı duyarlı oluşunu fırsat bilen söz konusu engelli istismarcılarının son aylarda hemen hemen her gün vatandaşların duygularını suiistimal ederek sattıkları dergilerden rant sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Burgaz, “Genellikle haftanın Perşembe ve Cumartesi günleri Ayvalık’ımızın yoğun yerli turistlerin bolca olduğu zamanlarda genellikle İzmir, Kocaeli, Denizli, Isparta, Kütahya ve buralara bağlı ilçelerden geldiklerini ifade eden ve yaşları 25 ile 30 otuz arasında değişen kişilerin engellilere yönelik hiçbir haber veya basımı ilgilendirmeyen gazete veya dergileri, zaman zaman agresifleşerek satışa sunmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Halil Burgaz yaptığı açıklamada; engellileri bir maşa ve basamak olarak görüp, halkın yardımsever ve iyi duygularından faydalanarak tanesi beş liradan satışa sundukları dergilerin gelirlerin engellilere gitmediğinin altını çizerek, “Bu hususta halkımızı bilinçlendirmek adına bastırmış olduğumuz el ilanları da bulunmaktadır. Ancak yeni türeyen ve başka il ve ilçelerden Ayvalık’ımıza gelerek halkımızın engellilere olan iyimser ve yardımseverlik zafiyetinden faydalanmak isteyen kişiler peydahlanmıştır. Bu konuda Ayvalık Belediyesi Zabıta ekipleri ile Emniyet güçlerimizle yaptığımız ortak çalışmalar sonucu bir müddet baş eder gibi olduk. Ancak hızla üreyip şehrimizin çeşitli alanlarında boy gösterince bizler de el ilanı basmakla çareyi aradık. Halkımızın bilinçli davranarak bu hususta daha hassas daha temkinli ve hadiseye daha samimi bakmalıdırlar ki neyin derneği ya da kimlerin kazançlarına artırım sağladıkları belli olmayan ve genellikle genç kızlardan meydana gelen bu satıcıların yüzsüz ve ısrarcı tavırları, talepleri karşılanmadığı takdirde agresif olabildikleri de derneğimize yapılan şikayetler arasındadır. Genellikle çarşı içlerinde, çay bahçelerinde boy gösteren satıcıların engellilere yönelik faaliyet gösteren herhangi bir dernekle hiç bir bağlantıları yoktur. Amaçları sadece engellilerin sırtından para kazanmak olan bu şahıslar, tamamen gerçek ihtiyaç sahibi engellilerin bile yeltenmediği bu metotla rant sağlamaktadırlar. Dernek olarak engelli vatandaşlarımızı bir koz, bir araç, malzeme ve bir kazanç artırma kapısı olmaktan uzak tutmayı görev bilip, halkımızın da bu kişilere itibar göstermemelerini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZI DERNEĞİMİZİN ÇALIŞMALARINI GÖZLEMLEMEYE DAVET EDİYORUZ”

Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi olarak kendilerine yapılacak her türlü yardımın, yapılacak katkı ya da desteğin anında birilerinin eksik yönüne ya da uzayamayan bir kanadına fayda sağlayacağının aşikar olduğunu vurgulayan Halil Burgaz, “Derneğimiz Ayvalık halkıyla her daim iç içe olmuştur. İrtibatımızın ulaşamayacağı yer yoktur. Ayvalık Kaymakamlığının, Ayvalık Belediyesinin derneğimize göstermiş olduğu iyi niyet bizleri en kısa zamanda halkımızın sevilen cemiyetleri arasına yer almasını sağlamıştır. Liftli yeni bir araç alımı konusunda göstermiş olduğumuz ciddi gayretler ile haftanın her Cumartesi günü halkımızın yardımları ile toplamış olduğumuz mavi kapaklar, okunmuş gazete ve mecmualar bizlere ayrı bir maddi destek vermektedir. Ayrıca maddi yardımlar Ayvalık Vakıfbank Şubesinde açmış olduğumuz hesaba da yapılabilir, bu sebeple ‘Önce Ayvalık’ diyoruz. Bizler dernek olarak ne halkımızın kapısını aşındıran dilenci bir zihniyet anlayışıyla; ne de halkımızın cebinden nasıl para kazanırız tarzında hokkabazlık yapan bir cemiyetiz. Gönülden yapılan her şey insanların yüzlerinde mutlulukla son bulur; bizleri yakından tanımak isteyen, takip etmek isteyen halkımızı Ayvalık Belediyesi Profesör Türkan Saylan Eğitim Kültür Merkezindeki El Becerileri Okulumuza ve Altınova Belediyesi alt katında yer alan Şubemizi ve çocuklarımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz. Böylelikle bu okullarımızda Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne bağlı usta öğreticilerimiz nezaretinde haftanın beş günü eğitilebilir engelli çocuklarımıza el beceri kursları verildiğini de gözlemleyerek, yaptığımız çalışmalarımızın engelliler üzerindeki olumluluğuna şahit olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

10.09.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’taki Engellilerden Uyarı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi