Şifrem?
139 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu
Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu'nun beşincisi bugün Balıkesir'de koşuldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Her sene 6 Eylül Balıkesir'in Kurtuluş Günü Etkinleri kapsamında geleneksel hale getirilen yarı maratonda birinciliği erkeklerde Kenyalı atlet Too Moses, bayanlarda ise Türk atlet Bahar Doğan göğüsledi. Toplam 21,1 km olan etabı Moses 1 saat 4 dakika 29 saniye, Bahar Doğan ise 1 saat 19 dakika 58 saniyede tamamladı. Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonuna 201'i profesyonel olmak üzere toplam 250 sporcu katıldı.

Balıkesir Kurtdereli Kapalı Spor Salonu önündeki startta toplanan 250 sporcu Vali Ahmet Turhan'ın çıkış vermesiyle başladığı yarı maratonda 21 kilometre 10 metre mesafeyi 1 ila 2 saat arasında koştu. Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği yarı maraton koşusuyla ilgili düzenlenen törene Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, İsmail Akçay, Atletizm Federasyonu eski başkanı Mehmet Terzi, eski milli atletler Necdet Ayaz ve Ahmet Altun ile daire müdürleri ve çok sayıda sporcu katıldı.

Maraton için Balıkesir'e gelen tüm sporculara başarı dileyen Vali Ahmet Turhan, "İsmail Akçay bizim bir değerimiz. Balıkesirli olması bizler için ayrı bir gurur kaynağı. Balıkesirimiz açısından, spor açısından güzel bir etkinlik devamı gelecek" dedi.

Atletizm Federasyonu eski başkanı ve atletizmin unutulmayan isimlerinden olan Mehmet Terzi, "Atletizmin duayeni" dediği İsmail Akçay'ın yanında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Mehmet Terzi, "Ben görevdeyken bu yarışı alma kararı verdik, bugün de beşincisini yapıyoruz. Sadece Türkiye çapında değil uluslararası takvime de aldırdık. Buraya yurt dışından da daha çok sporcu gelecek. Her yıl daha iyi organize ediliyor. Bundan da mutluluk duyuyoruz. İsmail Akçay atletizmin duayeni, bizlerin hocası. Biz de burada bulunmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Yakın bir zamanda umarım İsmail Akçay yarı maratonu tüm dünyada duyulur" şeklinde konuştu.

İSMAİL AKÇAY: "ÖNEMLİ OLAN İYİ İZLER BIRAKMAK"
Adına düzenlenen maratonda dostlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden atletizmin yaşayan efsanesi İsmail Akçay, memleketi Balıkesir'in tanıtımı ve dostlarıyla bir araya gelmenin kendisi için her şeyden daha kıymetli olduğunu kaydetti. Akçay, "Burada benim için iki şey önemli, bir Balıkesir'in tanıtımı, reklamı. İkincisi dostlarımı, beni seven, sayan, saygı duyduğum kişileri bir araya getirmek. Benim için en büyük mutluluk bu. Sporcu katılımı çok iyi, geçen sene 96 idi, bu yıl 200'den fazla. Ödül 2 milyardan fazla, ancak sporcu Etiyopya'dan gelmiş, geliş masrafı 5 bin lira zaten. Kars'tan gelen sporcular var. Spor yapmak için, koşmak için geliyorlar, bu önemli. Önemli olan sporu bıraktıktan sonra geride çok iyi iz bırakmak" diye konuştu.

Balıkesir'deki yarı maratonu izleyenlerin arasında bulunan eski milli atletlerden Ahmet Altun da İsmail Akçay'ın öğrencisi olduğunu ve Balıkesir'de yaptıkları kamplarla başarılı olduklarını söyleyerek, "Benim üzerimde hocamın çok emeği var. Özellikle de Ankara'da imkanlar büyük olmasına rağmen hocam burada olduğu için kampta burayı tercih ediyorduk. Buradaki çalışmamız bizi başarıya götürüyordu. Balıkesir'in bize katkısı çok büyük" dedi.

Yine eski maratonculardan Necdet Ayaz da, duygularını şöyle ifade etti:
"Ülkemizin efsane maratoncularından biri sorulsa İsmail Akçay olduğunu söylerim. Bize ağabeylik, hocalık, yol gösteren bir ağabeyimiz olmasından dolayı kendisiyle gurur duyuyorum. Balıkesir'de uzun kamplar yaptık. Ben İsmail ağabeyin her şeye layık olduğunu düşünüyorum. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Hiç aksatılmadan yapılabilmesi en büyük dileğimizdir."

Balıkesir'de düzenlenen Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu'na 7 ülkeden 31 kadın, 170 erkek olmak üzere toplam 201 profesyonel atlet katılırken, bayanlarda 1 takım, erkeklerde ise 7 takım katıldı. Yarışın sonunda erkekler genel sıralamada Kenyalı atlet Too Moses 1. (1.04.29), İstanbul B.Ş. Kulübünden Fatih Bilgiç 2. (1.05.01) ve Etiyopya'dan Fetene Alemu 3. (1.06.30) olurken, bayanlarda ise İstanbul Üsküdar Belediyespor'dan Bahar Doğan 1. (1.19.58), İstanbul Beşiktaş S.K. Lütfiye Kaya 2. (1.23.23) ve Etiyopya'dan Netsanet Tesfaye 3. (1.23.49) oldular. Birincilere kupa ve madalyanın yanı sıra çeşitli miktarlarda para ödülü de verildi.

MARATONCULARDAN RABİA İŞARETİ
Öte yandan, Balıkesir'deki uluslararası maratonda yarışı ikinci sırada bitiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Fatih Bilgiç, Mısır ve Suriye'de yoğunlaşan saldırılarda hayatlarını kaybeden Müslümanlara destek için Adeviye Meydanında direnişin simgesi haline gelen 'Rabia' işareti yaparak mesaj verdi. Birincilik kürsüsü önünde Fatih Bilgiç'in Mısır'daki Mursi yanlısı halkın direniş sembolü haline gelen 'Rabia' işaretini maratonun birincisi olan Kenyalı atlet de aynı işareti yaparak Müslümanların öldürülmesine tepki gösterdiler. Fatih Bilgiç, "İsmail Akçay Yarı Maratonu'nda yarışmaktan büyük onur duydum. İsmail Akçay'ı kendime örnek alıyorum. Onların yolundan gitmeyi kendime bir vazife biliyorum. İnşallah ben de ülkemi en iyi şekilde olimpiyatlarda, dünya şampiyonasında onların yapmış olduğu derecelerin daha iyisini yapmak istiyorum. O yüzden bu yarışmaya katıldım, ikinci oldum. Şu anda dünyadaki bütün Müslümanlar acı çekiyor. Özellikle Mısır'da, Suriye'de Müslümanlar ölüyor. Ben de Rabia Adeviye işareti yapmak istiyorum. Başbakanımız susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız diyor. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz. Zalimlere karşı hep birlikte karşı duracağız, savaşacağız" diye konuştu. 

02.09.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi