Şifrem?
132 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Tahliye Olan Başkan Kılıç İçin Coşkulu Karşılama
Örtülü Ödenek Dosyası’ndan 11 aydır tutuklu bulunan Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, cezaevinden çıkıp ilçeye geldiğinde yüzlerce coşkulu seveni tarafından karşılandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Gece yarısı Kepsut L Tipi Kapalı Cezaevi’nden yaklaşık 150 araçlı taraftar konvoyu ile ayrılan MHP’li Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, MHP İl Başkanı Bayram Çılgın ve yakınlarıyla birlikte saat 02.30 civarında ilçeye geldi. İlçe girişinde bekleyen araç konvoyu ile cezaevinden dönen konvoy birleşince E-87 Karayolu’nda ulaşım zaman zaman durma noktasına geldi. Başkan İsmail Ok’un makam aracında bulunan başkan Tuncay Kılıç, Faruk Serpil Parkı girişine geldiğinde araçtan inerek Edremitlilerle kucaklaştı. Başkan Kılıç’ı karşılamaya gelenler nedeniyle yaklaşık 1 saat süreyle Yılmaz Akpınar Bulvarı kapalı kapalı kaldı. Coşkulu kalabalık, sloganlar atarak meşaleler yaktı. Başkan Kılıç, beraberindeki başkan İsmail Ok ve başkan Bayram Çılgın ile birlikte park içerisinde halka hitaben kısa konuşmalar yaptı. MHP İl Başkanı Bayram Çılgın, adaletin tecelli ettiğini söyleyerek tahliye kararını büyük bir sevinç ile karşıladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ı tutukluluk süresi boyunca yalnız bırakmayarak tüm duruşmalarına katılıp yakından ilgilenen Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ise, “Bugün bu büyük sevinci sizlerle birlikte yaşıyoruz. Ama aslında yüreğimizde aslında adaletsizliğe, zulme karşı olan bir öfkeyi de ifade etmeden geçemeyeceğim. Her ne kadar Türkiye’de devletin bir çok kurumu siyasallaşmış olsa da, yargı içerisinde gerçekten adaletine inandığımız vatan evlatlarının varlığını görmek bizleri bu akşam ziyadesiyle memnun etmiştir. Neredeyse 1 yıl süreden sonra Edremit halkı tarafından seçilen başkanımızı 7’den 70’e, çoluk çocuk, bayram havasında karşılayan sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Kendilerini de kutluyorum” dedi.

Daha sonra “Edremit seninle gurur duyuyor” şeklinde söylenen sloganlar eşliğinde konuşan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ise, “Öncelikle Balıkesir Belediye Başkanımız sayın İsmail Ok’a, MHP Balıkesir İl Başkanımız sayın Bayram Çılgın’a ve beni Kepsut’a kadar gelip karşılayan değerli hemşerilerime, yine burada bu akşam bizimle beraber olan siz değerli Edremitlilere teşekkür ediyorum.

Gece, cezaevi aracıyla Kepsut’a giderken, araçtaki askerler, ‘Başkanım çok araç bizi takip ediyor, hepsi akrabalarımız mı?’ dediler. Ben de onlara hepsi benim akrabam dedim. Çünkü hepiniz benim birer akrabamsınız. Ben çocukluğumdan beri hukuk devletini savunan bir insanım. Allah’a şükürler olsun diyorum. Ama bu lehime bir karar verdikleri için değil, Türk adaletini tecelli ettirdiği için Burhaniye 1. Ve 2. Ağır Ceza Mahkemeleri başkanları ve heyetlerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizlerin iradesiyle Edremit’i yönetmek için seçilen beni, sandıktan seçilmiş olarak, sizlerin iradesine saygısızlık yapıldı ve ceza evine atıldım. 11 ay oldu. Allah’a şükürler olsun adalet tecelli etti ve tekrar buluştuk. Allah bize hapishaneyi de görmeyi nasip etti” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, hazırda bekletilen 2 kurbanlık kuzu yol kenarında dualarla kesildi. Kuzuların kanı, başkan Kılıç’ın alnına sürüldü.

SAKAL PROTESTOSU DA SONA ERDİ

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın hapse girdiği gün saç ve sakallarını kesmeme protestosuna başlayan eski ünlü futbolculardan ve emekli memur Zeynel Abidin Gökçe, protestosunu sonlandırdı. Başkan Kılıç’ın tahliye edildiği gün saç ve sakallarını keseceğini açıklayarak protestosunu sürdürmesiyle dikkat çeken Gökçe’nin sakallarını Belediye Başkanı Tuncay Kılıç kesti. Faruk Serpil Parkı’ndaki karşılama organizasyonunun ardından Edremit Ticaret Odası binası önündeki çay bahçesine giden başkan Kılıç, eline aldığı makas ile Zeynel Abidin Gökçe’nin sakallarını kesti. Protestonun sonlandırılması, başkan Kılıç ve yüzlerce kişi tarafından alkışlandı. Gökçe, yaptığı kısa konuşmada, adaletin tecelli ettiği gün sonlandırmayı taahhüt ettiği protestosunu sonlandırdığını bildirdi.

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, sabah saat 08.00’da belediye başkanlığındaki makamında işinin başında olacağını söyleyerek istirahate çekildi.

29.08.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Tahliye Olan Başkan Kılıç İçin Coşkulu Karşılama

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi