Şifrem?
130 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Akova Aday Adaylığını Açıkladı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 2 dönemdir belediye bakanlığı yapan Fikret Akova, yeniden aday olacağını bildirerek aday adaylığını açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kalabalık bir gurup ile Burhaniye Tariş’ten yürüyerek ilçe başkanlığına gelen Fikret Akova, aday adaylığı öncesi bir konuşma yaptı. Akova, konuşma sonrasında ise başvuru dosyasını ilçe başkanı Erman Pazarbaşı’na teslim etti. Partililere bir konuşma yapan başkan Fikret Akova, “CHP Burhaniye Belediye aday adaylığı başvurusu için sizlerin şahitliği ile ilçe başkanımız Erman Pazarbaşına başvurumu yapıyorum” dedi. Başkan Fikret Akova yaptığı açıklamada, “2004 yılından beri beraberiz. Babam Kasım Akova’nın vasiyeti üzerine 2004 yılında geldim, göreve talip oldum. Beni çok önemsediniz. Kıymet verdiniz. yüzde 38’lik bir oy oranı ile sizlere hizmet verme şansını buldum.

2009 yılında geldiğimizde daha önceki seçim tesadüftü dediler. Bende 2009 yılında seçime girdiğimizde referandum niteliğinde oldu. 2009 yılında da yüzde 57.4 sizlerin desteği ile yine sizlere hizmet etme şansını elde ettim. O günden bu güne geçen süreçte değişiklikler oldu. Büyükşehir yasası çıktı. Artık bundan sonra 2014 Mart’ından sonra Büyükşehir yasası ile birlikte sizlerin desteği ile inşallah büyük Burhaniye projesini yürürlüğe koyacağız. Köyleri ile bütün olan, belediyesi ile bütün olan ve bütün olumsuzluklarını olumlu hale dönüştürmek adına çaba sarf eden belediyecilik anlayışını 2014 yılında da sürdürmeyi hedefliyoruz. Bunun içinde 2014 Mart’ında da yerel seçimde de Burhaniye’de iktidar olmaya hazır mısınız? Sizlerle iyi günde kötü günde birlikte olduk. Bu bir süreç bu güne kadar bir çok kişide başarısızlığımızı istedi. Biz onları Allaha havale ettik. Yolumuza devam edeceğiz, bundan da kimsenin şüphesi olmasın. 2004 senesinde 6 trilyon 284 Milyar ile aldığımız bütçeyi, 2012 yılı itibarıyla 26 trilyon ulaştırdık. 2004 yılı itibarıyla 30.800 olan nüfusumuz 2012 yılı sonu itibarıyla 41.900’e geldi. Yüzde 25 nüfus artışı oldu. Bu yüzde 25’lik nüfus artışı yaklaşık 11 bin kişi Burhaniye’de yaşamak istedikleri için Burhaniyeli oldu. Onun için biz onlara kucağımızı açtık. Burhaniye’nin ekmeğini yiyen, Burhaniye’nin suyunu içen, Burhaniye’nin havasını teneffüs eden herkes Burhaniyeli diyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda ötekileştirmek yok, bizim hizmet anlayışımızda halkçılık var. Bunun için belediye başkanlığı kapısı her zaman daima açık. Onun için biz sadece 8 saat hizmet etmiyoruz. 24 saat hizmet ediyoruz. Bildiğiniz gibi CHP’de 2 Eylül’de aday adaylığı başvuruları sona erecek. Özellikle 1 hafta önce yapıyorum. Farklı gerekçelere gerek görmeden. Belki bazı arkadaşlarım belediye meclis üyeliğine talip olmak ister, hizmet etmek ister. Bu bir hafta boyunca onu değerlendirip, bu anlamda hizmet etmek için süresi olur diye düşündüm. O yüzden bugünü seçtim. 2004’den bu güne bir çok arkadaşımız ile çalıştık. Belediye meclisinde alınan tüm kararlar yüzde 99 oy birliği ile çıktı. Burada bir başarı varsa, bu başarı siz değerli hemşerilerimize aittir. Bu kararı verirken 3. kez aday olurken, bu kararı aileme danıştım. Çünkü, belediye başkanlığı çok fedakarlık etmek gerektiriyor. Belediye başkanlığı sadece o makamı işgal etmekle olmuyor. Belediye başkanlığı sadece belediyeyi uygun yerlerde temsil etmekle olmuyor. Belediye başkanlığı iyi gününde, kötü gününde kişinin hep yanında olmakla oluyor. Onun için ailemin de fedakarlıkta bulunması gerekiyordu. Onlarında rızasını aldım. Onlarda yarım kalan projelerimizi devam ettirmek adına Burhaniye sevdası adına 3. kez aday olmam konusunda bana olur verdiler. Bu kararı bu gün sizlerin huzurunda idrak edeceğiz. Allah utandırmasın, umarım Burhaniye kazanır, umarım Burhaniyeli kazanır. Bizi yalnız bırakmadığınızdan dolayı sizlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

26.08.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Akova Aday Adaylığını Açıkladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi