Şifrem?
108 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Burhaniye’de Kadın Platformu Kafe Açtı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediye, şehir genelinde yaptığı işlerle dikkat çekerken girişimcilere ve sosyal projelere gösterdiği destek ile de takdir topluyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediye, şehir genelinde yaptığı işlerle dikkat çekerken girişimcilere ve sosyal projelere gösterdiği destek ile de takdir topluyor.

Öğretmenler Mahallesinde kadın platformu olarak kullanılan mekân kafe olarak düzenlenirken açılışı da törenle yapıldı. Geçtiğimiz gün, açılışı yapılan Zeytin Cafe, kadınların birlik içinde çalıştırdıkları ve bölgeye yeni bir nefes getirdiği nezih bir ortam oluşturdu. Zeytin Kadın Kooperatifinin kurduğu ve Başkan Akova’nın destekleriyle açılan Zeytin Cafe’nin açılışında ilk olarak Zeytin Kooperatifi Başkanı Sevil Turgut söz aldı. Turgut, ilk olarak kooperatifleşmelerinde ki süreçten bahsederken, “Kooperatifimiz 7 kurucu ortak ile bugün 13 kişiye ulaştı. İsteğimiz, bu sayıyı çok daha fazlalaştırmak ve böylece çalışma alanlarını da daha fazla çeşitlendirmek. Amacımız Burhaniyeli kadınlara çeşitli istihdam olanakları oluşturmak, kadınlarımızı güçlendirerek zorlu yaşam koşullarına karşı daha özgüvenli kadınlarla Burhaniye'yi tanıtmak ve çevreye karşı duyarlılığı arttırmaktır. Hedeflerimiz; bölgemize ait olan gıda ve elişi ürünlerin iç ve dış piyasada pazarlanması ve satılmasını sağlamaktır” dedi.

Kooperatiflerin kalkınmasının uzun bir süreç olduğunu vurgulayan Turgut, “Zorlu yolculuğumuzda KDEV'in ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'nın kadın emeğine verdiği destekle bugün bu mekanı nihayet açabildik. Ancak yukarıda bahsettiğimiz amaç ve hedeflerin gerçekleşebilmesi için sizlerin de bizlere iş olanağı sağlamasını ve teknik ekipman desteği vermesini beklemekteyiz. Kadın kooperatifleri yasal mevzuatında halen yapılması gereken düzenlemelerin yapılmaması kooperatiflerin amaç ve hedeflerine ulaşmasında ciddi sorunlara neden olmaktadır. Bu süreçte bizleri başından beri destekleyen ve bizzat her zaman içerisinde yer alan milletvekilimiz Nedret Akova’nın da kadın kooperatifleri adına komisyon çalışmalarının içinde yer alması bizler için artı bir değerdir. Değişen her olumlu mevzuat kooperatiflerin hedeflerine daha kolay ulaşmasını sağlamaktadır” dedi.

Sevil Turgut’tan sonra söz alan Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, “Çok önemli bir projedeyiz, çok önemli bir sürecin kilometre taşındayız. 2005’ten beri hanımlarımıza daha fazla olanak sunmak adına birçok projeyi gerçekleştirdik. Ben bütün bu projelerde en fazla yardım gördüğüm, destek gördüğüm Merih Turgut’a sizin nezdiniz de teşekkür etmek istiyorum. Çağdaşlaşmak istiyorsak. Atatürk’ün çizdiği muhasır medeniyetler seviyesini yakalamak gibi bir hedefimiz varsa kadınların mutlaka ekonomik olarak da özgür olmalarını ve kendi işlerini kendi kurmalarını biz temin etmek durumundayız diye düşündük. İşte Burhaniye’de sizler sayesinde adım adım bu noktaya geldik. Geçirdiğimiz bu süreçteki bazı gelişmeleri de sizlerle paylaşmak isterim. Burhaniye Kemer Pazarında Hamarat eller diye bir Pazar açtık. Hanımlarımıza orda sergileme imkanı sunduk. Ören’de gezinti yolu üzerinde bir sergi salonu açtık oraya da kermes dedik. Bütün bunlarda mali açıdan da sıkıntılar doğdu. Kermesler belli bir sürede açılıp kapatılabiliyor ve bu anlamada bazen bize bazı göndermeler oldu. Biz de bugüne kadar göğüsledik. Bu olayın mutlaka bir vergi mükellefiyetinde olması gerektiğini gördük. İşte bu yüzden ne yapabiliriz diye düşündük. En uygunu Kadın kalkınma gerektiğini gördük. İşte bu yüzden ne yapabiliriz diye düşündük. En uygunu Kadın kalkınma kooperatifiydi. Ve Merih Turgut başta olma üzere sizler bu projeye gönül verdiniz ve kadın kalkınma kooperatifi kurdunuz ve adını Zeytin koydunuz. Gerçekten de çok hoş oldu. Bundan sonra bu buluşma yerinde inanıyorum ki bir gül açar gibi bir karanfil açar gibi sizler çiçek açacaksınız ve buradan büyüyüp gelişip gideceksiniz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Ben projenin desteklenmesi gerektiğini, bu projenin yürümesi gerektiğine yürekten inanlardanım. Bu anlamda da üstüme düşen ne varsa her zaman yapmaya hazır olduğumu sizlerin emrine amade olduğumu vurgulamak istiyorum. İnanıyorum ki yarınlar ülkemizin geleceği sizlerle birlikte olabilecek onun için sizin mutlaka desteklenmesi gerektiğine inanıyorum: Bu uğurda uğraş veren tüm hanımlarımızın ellerinden sevgiyle saygıyla öpüyorum” dedi. Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibi gösterilerinden sonra pilav ayran ikram edilen açılış katılanların hoş sohbetleriyle son buldu.

20.08.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Burhaniye’de Kadın Platformu Kafe Açtı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi