Şifrem?
169 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Müslüman Devletler Arasında Her Huzurlu Ülke Türkiye'
Bandırma'da, belediyenin Ramazan etkinlikleri kapsamında kente gelen tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, son günlerde konuşulan hamilelerin sokakta gezmeleri konusu hakkında açıklamalarda bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bahadıroğlu, “Türkiye’de bu kadar konuşulacak konu varken hamile bayanların sokakta gezmesinin konuşulması abesle iştigaldir” dedi.

Bandırma Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında kente gelen Yavuz Bahadıroğlu, son günlerin gündem konusu hamilelerin sokakta gezmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Son günlerde sosyal medyada da gündem oluşturan hamile bayanların sokakta gezip gezemeyeceğine dair düşüncelerini paylaşan Bahadıroğlu, “Kimimiz kimimizin kılığına kıyafetine bakarak değerlendirme yapıyor. Eğer gururumuzu ayaklar altına alan bir toplum olursak dünyanın en zengin ülkesi olsak bile ne fark eder. O kadar tartışılacak şey varken, hamile bayanlar sokağa çıksın mı çıkmasın mı konusunu tartışmak abestir. Hamilelik olmadan doğum olmaz. Cennet annelerimizin ayakları altındadır. Kadın olmadan anne olunmaz. Kadınlara yapılan övgü aslında annelere yapılan övgüdür. Biz millet olarak sevgisini içinde tutup, nefretini dışarı vuran bir ülke olmaya başladık. Biz başkalarının hatalarını sorgulamaktan kendi hatalarımızı göremez olduk. Aynaya bak kardeşim” dedi.

"MÜSLÜMAN DEVLETLER ARASINDAKİ EN HUZURLU ÜLKE TÜRKİYE"
Bahadıroğlu, Mısır ve Irak’ta devam eden olaylar hakkında da düşüncelerini açıkladı. “Kanunla din düzenlemeye kalkışılmaz” diyen Bahadıroğlu, “Bin yıllık birlikteliğin içine fitne sokmaya çalışırsanız bugün Mısır ve Irak gibi çabucak karışırsınız. Neden çünkü oralarda hoşgörü yok. Bugün bütün Müslüman ülkelerine bakın hepsinde sorunlar var, karışıklıklar var. İçlerinde bir tek Türkiye huzurlu, onu da bozmaya çalışan çok kişiler var. Onun için dikkatli olalım. Birbirimize hoşgörülü olalım. Birbirimizin hatalarını arayacağımıza kendi hatalarımıza bakalım” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Allah'ın soracağı soruların insanlara insanlar tarafından sorulmaması gerektiğini de belirten Bahadıroğlu, "Allah Peygamberlere dahi bazı soruları sorma yetkisi vermemişken, kitabın, Kabe'n, dinin nedir diye soramazsınız. Bu yetkiyi Allah kendi üzerine almıştır. Sadece o sorar. Ama biz birbirimizi sorgulamaya başladık" diye konuştu.

Bahadıroğlu, insanlığın temelinin Hz.Adem ve Hz.Havva'ya dayandığını, dolayısıyla herkesin kardeş olduğunu ve birbirini sevmesi gerektiğini söyledi. Bahadıroğlu, şöyle devam etti: "Birbirimizi sevmediğimiz sürece Müslüman olamayız. Bakınız Mevlana'ya, Yunus'a ve nice alimlere hepsinin felsefesi sevgidir. Biz; Alevi'si, Sünni'si, Çerkez'i, Kürt'ü ile biriz, bizi bozamayacaklar. Osmanlı Devleti kılıç ile girdiği topraklarda 400 yıl hüküm sürdü. Kılıç ile girdiği yerlerde hoşgörü ile ayakta kaldı. Bizler de bizi yönetenlerden bunu bekleriz."

Konuşmasında özel bir kanalda yayınlanan ve Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatını anlatan Muhteşem Yüzyıl dizisine de sık sık atıfta bulunan Bahadıroğlu, "Hürrem rolündeki bayan 3 yıldır ekranda Süleyman demesini öğrenemedi. Dizide yanlışlıklar var. Osmanlı Devleti'ndeki haremde bir cariye sadece bir sabah namazına kalkmaz ise, o cariye bırakın sultan olmayı haremde hizmetçi bile olamazdı" dedi.

29.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Müslüman Devletler Arasında Her Huzurlu Ülke Türkiye'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi