Şifrem?
133 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edip Uğur: Tıp Fakültesi'ni Başbakan Açacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Balıkesir'deki basın yayın kuruluşlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'un City Meats Restoranda verdiği iftar yemeğine Balıkesir'deki mahalli gazetelerin sahip ve çalışanları ile ulusal basın kuruluşları ve haber ajanslarının temsilcileri katıldı. Ev sahipliğini Edip Uğur'un yaptığı iftar davetinde AK Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Baki Yarımdağ da hazır bulundular. Gazetecilerle yakından ilgilenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, masaları dolaşıp sohbet etti. Edip Uğur yemekten sonra yapılan sohbetler sırasında basın mensuplarının soruları üzerine Balıkesirle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. İftar davetine gösterilen ilgi için basına teşekkür eden Edip Uğur, ''Balıkesir basınıyla bugün birlikte iftar ettik. Basın mensuplarına teşekkür ediyoruz, sağolsunlar. Her zaman bizimle Balıkesir arasındaki iletişimi sağlıyorlar. Faaliyetlerimizi dile getiriyorlar, halka yansıtıyorlar. Basın kamu görevi yapıyor onun için teşekkür ediyoruz. Ramazan ayı rahmet, mağfiret ayı, yardımlaşma ayı. Balıkesir'de de Ramazan güzel bir hava içinde geçiyor. Allah'a şükür huzur içinde, güven içinde bir ramazan geçiriyoruz'' dedi.

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİ BAŞBAKAN AÇACAK
''BALIKESİR İSTİKRARLI ŞEKİLDE BÜYÜYOR''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Balıkesir'in büyüdüğünü ve bunun istikrarlı bir şekilde olduğunu söyledi. Edip Uğur,''Bugün Balıkesir'de Tekzen yapı marketin açılışını yaptık. Eğer Balıkesir'de bir hareket olmasa, faaliyet olmasa herhalde Tekzen gelip buraya yapı market açıp yatırım yapmaz. Çok güzel bir yer. İşte Çinliler geliyor Balıkesir'de yatırım yapmak istiyor. Yine Ankara'dan büyük bir firma geldi, iş makineleri işi yapan. Organize Sanayi Bölgesini gezdi, Balıkesir ile ilgili bilgi aldı. Üniversiteye gittik, cuma namazını eda ettik. Üniversitede güzel bir cami yapılıyor, hakikaten muhteşem güzel bir cami oluyor. Daha sonra Tıp Fakültesi Hastanesini ziyaret ettik. Artık yüzde 98'i bitmiş Tıp Fakültesi Hastanesinin, 200 yataklı çok modern bir hastane, 45 yoğun bakım yatağı ile ameliyathaneleri vs. Çevre düzenlemesi ve bağlantı yolları yapılıyor, herhalde 2-3 ay içerisinde faaliyete geçecek. Balıkesir'de güzel gelişmeler oluyor, bundan da biz memnuniyet duyuyoruz. Balıkesir istikrarlı bir şekilde büyümesine devam ediyor'' dedi.
Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın bir sürede Balıkesir programı olup olmadığı sorusuna, ''Şu an öyle birşey yok'' diye cevap veren Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin bu sonbaharda tamamlanıp hizmete gireceğini, açılışının da Başbakan tarafından yapılacağını belirtti. Uğur, ''Başbakanımız Balıkesir'e daha yeni geldi. İnşallah sonbaharda üniversite hastanemizi açarız, diğer açılacak işlerimiz varsa onları yaparız'' dedi. 

BÜYÜKŞEHİR BALIKESİR
Edip Uğur kendisine yöneltilen büyükşehirle ilgili sorulara da cevap verdi. Sözlerine, 'Neden büyükşehir?'' diye başlayan Uğur şöyle devam etti; 
''Gelişme için, istikrar için, büyüme için, imkanların daha artması için. Çünkü daha önce bütün mülki sınırları içine alan büyükşehir uygulaması Kocaeli ve İstanbul'da oldu, güzel gelişmeler oldu. Balıkesir de bütün mülki sınırları içine alan bir büyükşehir oluyor. Balıkesir Ege ve Marmara'ya kıyısı olan, demirinden kömürüne, bakırından boruna 37 çeşit madenin çıktığı, sebzesi, meyvesiyle, termal kaplıcalarıyla, dağıyla, Kazdağları ile coğrafi konum olarak da hakikaten güzel bir il. Büyükşehirin nimetlerinden, imkanlarından Balıkesir de yararlanacak, dolayısıyla halkı yararlanacak. Balıkesir'de sağlıklı bir büyüme var. Benim fabrikamda 300 kişi çalışıyor; Ya Gökköylü, ya Çayırhisarlı, ya işte Kesirvenli, Balıkesir'in köylerinden. Yani Balıkesir dışarıdan fazla göç almadan sağlılklı büyüme içerisinde. Bundan da insan memnun oluyor. Bursa ve Manisa'ya bakıyorsunuz çok göç aldığı zaman çarpık bir büyüme oluyor ve yapılaşma da o şekilde, insanlar da rahatsız oluyor. Bizim üniversitemizin önümüzdeki yıl öğrenci sayısı 40 bin, Küçük Sanayi Sitemizde 10 bin kişi çalışıyor. Bunlar fabrika gibi, esnafa, insanlara faydası var. İnşallah yollarımız da bittiğinde (İstanbul-İzmir Otoyolu, diğer bölünmüş yollar) Balıkesir bir cazibe merkezi, ona göre yatırımlar da gelecek. İnşallah biz de Balıkesir'de huzurlu, mutlu bir şekilde yaşayacağız.''

YENİ HAVALİMANI VE BÜYÜKŞEHİR HASTANESİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Balıkesir'de yapım hazırlıklarının süratle devam ettiğini belirttiği Balıkesir Havalimanı Yeni Terminal binası ile bin yataklı büyükşehir hastanesiyle ilgili de bilgiler verdi. Edip Uğur, ''Havaalanında hızlandırılmış bir inşaata başlanıyor. Bir an önce kamulaştırmaları yapılıp terminal Balıkesir'e kazandırılacak, programda. Hastanemizle ilgili 21 Haziran'da ön eleme ihalesi yapıldı, firmalardan 5-6 tanesi elendi. 15 Temmuz'da ihale yapılacaktı ama bir firma itiraz etmiş. Onun üzerine Kamu İhale Kurumu itirazla ilgili inceleme başlattı. Fakat bugün bir gelişme oldu, o müracaat eden firma ile görüştük, 'sen neden itiraz ediyorsun, böyle yaparak ihalenin yapılmasını geciktiriyorsun' dedik. Şimdi nasip olursa pazartesi günü o firma Kamu İhale Kurumunda dilekçesiyle itirazı geri çekecek. TOKİ başkanıyla da konuştuk, 'o zaman hemen ihaleyi yaparız' dedi, müteahhitleri de hazır. Yani Balıkesir'in işlerini takip ediyoruz'' diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI
UĞUR: ''HERKES KONUŞUYOR''

Kendisine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmasıyla ilgili sorular yöneltilen Edip Uğur, bu konuda herkesin konuştuğunu, ancak halen milletvekili olarak hizmete devam ettiğini söyledi. Edip Uğur, ''Valla herkes konuşuyor büyükşehir adaylığıyla ilgili. Milletvekilliğmiz devam ediyor biz de hizmete devam ediyoruz. AK Partinin aday belirlemede bazı usulleri var; Bunu biz 2002 seçimlerinde yaşadık; 2004'de, 2009'da, 2011'de. Aynı prosedürle bu iş işler. AK Parti'de belediye başkanlığı yapacak onlarca kişi çıkar, Balıkesir'den de çıkar. İnşallah Balıkesir'imiz için hayırlısı olur'' dedi.

22.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edip Uğur: Tıp Fakültesi'ni Başbakan Açacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi