Şifrem?
368 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Ok, Belediyenin Çalışmalarını Yerinde İnceledi
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, yapımı süren eski hal binası inşaatı, OSB yolu, Alpaslan Türkeş Spor Kompleksi çalışmalarını yerinde inceledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Başkan Ok, Balıkesir Belediyesi'ne MHP'lilerin yakınlarının işe alındığını konusunu gündeme getirerek AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı'ya seslendi. İsmail Ok, "Mahmut Poyrazlı, Başbakanı istifaya çağırsın ne diyorsa yapacağım. Sırtıma alıp Balıkesir’in sokaklarında gezdireceğim. Kadroya memur, işçi almaya yetkim yok" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, basın mensupları ile beraber belediyenin çalışmalarını sürdürdüğü alanları yerinde inceledi. Başkan Ok, "Balıkesir Belediyesi olarak yaptığımız bazı çalışmaları yerinde görme şansımız oldu. Bunlardan birincisi eski hal binasının olduğu yerdi. Şuan çalışmalar hızla devam ediyor, önümüzdeki günlerde burada yerin altına yapılan otopark inşaatının hızla yükseldiğini göreceğiz. Mahkemenin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı bu 7 bin metrekarelik meydanın bin 295 metrekaresine yapılacak olan inşaat ile ilgili, kısacası otoparkın inşaatı devam etmekte. Biraz önce Mimarlar Odası Başkanı’nı aradım, kendilerine yazı şekilde de müracaat ederek nasıl bir meydan olmasını istiyorlar, konunun uzmanı olan kişilerin bizlere kılavuzluk edeceğine inancım tam. Burası tamamen meydana dönüşecek, hedefimiz yılbaşına burayı yetiştirmek. Biz, iktidar partisinden sadece şunu bekliyoruz. Gölge etmeyin ihsan istemez. Bizler, bu meydanı Balıkesir’e yakışır halde yılbaşı gibi Ocak ayı ilk haftalarına yetiştirmiş olacağız" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, Organize Sanayi Bölgesi yolunu yaptırdıklarını kaydederek, yolun 3 şeritli olacağını söyledi. Başkan Ok, "Savaştepe yolumuzu gördük. Bu yol Organize Sanayi Bölgesi yolu. Türkiye’de problemi olmayan birkaç organize sanayi bölgesinden birine sahibiz. Burasının yolu içler acısı. Vali Bey’in de ricası ile Karayollarına ait olan bu bölgeyi, hafriyatın başladık. Bazı yerlerde 2 metreye yakın kazarak sağlam zemin oluşuncaya kadar kazı çalışması yapıyoruz. Dolgu malzemesi biter bitmez asfalt çalışması başlayacak. İlgili kurumlar tarafından kamulaştırma yapılmış olsaydı bu yol daha geniş yapılırdı. Alpaslan Türkeş Spor Salonu inşaatı hızla sürüyor. Havuzunda su tutulmaya başlandı. Bir salonu dahi olmayan Balıkesir Belediyesi’nin 34 bin metrekareden büyük, içinde spor salonu yüzme havuzunu da barındıran bir tesisi olacak. Bu spor salonunun içi dünyanın en son standardı ile en son malzemeler ile yapıldı. Burada her türlü spor yapılabilir. 4 tane tenis kortu inşaatı da bitmek üzere. Halı Saha inşaatı da sürüyor. Tam bir kompleks burası" şeklinde konuştu.

"YATIRIM DEĞİL RANT"

Belediye Başkanı Ok, hayvan pazarının yanındaki arazide yatırım değil rant konusunun olduğunu söyledi. Başkan Ok, "Kim ne dersin biz doğru bildiğimiz yolda yürümeyi sürdüreceğiz. Geçtiğimiz günlerde hayvan pazarının yanındaki Ahmet Paşalı ismindeki vatandaşın yeri ile ilgili bir konuya değinmiştik. 7 aydan bu yana biz bunu siyasi malzeme olarak kullanma gibi bir niyetimiz olmadığını söylemiştim. Başvurunun nereye yapıldığı ön plana çıkartılarak Ahmet Paşalı’ya sağlanacak rant geri plana itilmiştir. Bu başvurunun nereye yapıldığından ziyade konut alanı olan yeri sanayi alanına çevirmek için belediye meclisinde AKP, CHP ve MHP’de ret ettiği rant vurgunu maalesef geri plana itilerek başvurunun nereye yapıldığı ön plana çıkartılmıştır. Bu yazı açık ve net, İçişleri Bakanlığı’ndan Ahmet Paşalı isimli şahsın konusu ile ilgili Balıkesir Valiliği’ne yazı yazılıyor. Balıkesir Valiliği de bu konu hakkında bizlerden bilgi istiyor. 12.03.2013 tarihinde bizden bilgi istenmiş. Bizde gerekli bilgi ve belgeleri Valiliğine gönderdik. Bunun nereye yapıldığından ziyade içeriği önemli. Burada rant var ve bunu unutturmaya çalıştırıyorlar. Balıkesir Belediye Meclisi oy birliği ile konut alanını ticari alana çevrilmesine izin vermemiş, Ahmet Paşalı devlet büyüklerin de adını kullanarak, biz devleti kutsal biliyoruz. Burada diyor ki, Sayın Valimizin bilgisi dahilinde projeye uygun araziyi seçip satın aldım. Çok ciddi bir itham var burada. Ne demek yani, Balıkesir Valisi sen bu arsayı al, ben gereğini yapacağım mı dedim. Sayın Vali ben bakanlardan konuyu takip edeceğim, burayı ticari alana çevireceğim diye söz mü verdi? O kadar çıldırmış ki Valimizin adını dahi kullanarak, bu yerin alınmasını söz vermiş gibi yanlış yorumlanacak cümlelerde kullanılmıştır. Buranın rant alanına dönüşmesine müsaade ederse ilgili bakanlık, Balıkesir Belediye Başkanı olarak ilk eylemi ben başlatacağım. Başta Edip Uğur olmak üzere, AKP İl Başkanının boynunda bu yafta asılı kalacaktır. Bu yatırım değil, ranttır. Yatırım isteyene Organize Sanayide o kadar çok alanımız var ki. Başvuru BİMER’e mi yapılmış AKMER’e mi yapılmış? Bize gelen yazı İçişleri Bakanlığı’ndan Valiliğe, Valilikten de bize" dedi.

İKTİDARA SERT ELEŞTİRİ

Başkan Ok, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı'nın Balıkesir Belediyesi'nde işe alım konuları ile ilgili iddialara cevap verdi. Belediye Başkanı olarak memur olarak personel alma yetkisinin olmadığını kaydeden Başkan Ok, "Sayın Mahmut Başkanın bizlerle ilgili iddiaları var. Kelimeleri kibar seçiyorum. Bir iki gazete konuyu çarpıtıyor. Benim sunum yapmama izin verecek alt yapıyı oluştursun. Son 9 yılda Balıkesir Belediyesi’ne alınanlar hakkında kendisini tek tek bilgilendireceğim. AKP il Başkanı Mahmut Poyrazlı’dan rica ediyorum. AKP İl Binasına geleyim, son 9 yılda Balıkesir Belediyesi’ne kimler alınmış bilgi vereyim.

Öte yandan Tuna Başkan’ın eşi alındı mı? Evet Tuna Başkan’ın eşini aldım. Aldıklarımın içinde vicdanıma uymayan hiç kimse yok. Öyle bir devirde yaşıyoruz ki, tesadüf sonucu Tuna Başkan dışarıda. Kendisinin hanımı çalışmıyor, ne yiyecekti taş kökü mü yiyecekti. Ev hanımı, una Bey hapiste ne yiyecek? Her türlü zulmü yapıyorlar. Bir arabası var, bir de tarihten önceden kalmış, bir çok insanın içinde durmayacağı bir evi var. Balıkesir Belediyesi’nde kapıcı çocukları, eşi tarafından sokağa atılmış bacılarımız var. Bunların önemli bir kısmı hizmet alımı, zaten kadrolu memur olarak işe alma yetkimiz yok. Beni istifaya çağırıyor, Mahmut Poyrazlı Başbakanı istifaya çağırsın ne diyorsa yapacağım. Sırtıma alıp Balıkesir’in sokaklarında gezdireceğim. Kadroya memur, işçi almaya yetkim yok. Sözleşmeleri hükumet kadrolu memur yapacakmış, Başbakan benden emir mi alıyor? Dolayısı ile Poyrazlı, Başbakanı istifaya davet etsin, onu alnından öpüp sırtımda Balıkesir’i gezdireceğim. AKP döneminde kimlerin yakınları Balıkesir Belediyesi’nde nerelere gelmiş onları sunum yapacağım. Buyursun davet etsin. AKP İl binasında huzuruna çıkacağım. Bizim alnımız açık.

Sizin ne farkınız var Mısır’daki darbecilerden? Halkın oyunu aldım geldim diye, insanlara zulmetmek için mi geldiniz. Kendinizden olmayanlara hiç saygınız yok mu? AKP İl Başkanı bana hafif gelir. Edip Uğur bana Hodri Meydan dedi kaçtı.Kardeşim o zaman bakanlarınızdan getirin. Kiminle tartışacaksam çıkıp tartışayım. Ramazan mübarek gün geldi, hiçbir şey bulamadılar Tuna Başkan eşi, Ali Başkan’ın eşi diyorlar" şeklinde konuştu.

08.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Mehmet KAYA / Balıkesir
meydan
hal binasının oldugu yer güzel bir meydan olsun
09.07.2013 14:14:18
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Ok, Belediyenin Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi