Şifrem?
74 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Valilik'ten 'Bimer' Açıklaması
Balıkesir Valiliği, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı İsmail Ok'un gündeme taşıyıp bazı iddia ve tespitlerde bulunduğu Ahmet Paşalı isimli şahsın Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) herhangi bir müracaatının bulunmadığını BİMER tarafından bu konuyla ilgili bir işlem yapılmadığını bildirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Valiliği, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı İsmail Ok'un gündeme taşıyıp bazı iddia ve tespitlerde bulunduğu Ahmet Paşalı isimli şahsın Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) herhangi bir müracaatının bulunmadığını BİMER tarafından bu konuyla ilgili bir işlem yapılmadığını bildirdi. Valiliğin yaptığı açıklama ile Belediye Başkanı Ok'un BİMER ile ilgili iddiaları havada kalırken, Balıkesir Belediyesi de resmi internet sitesinde söz konusu yazışmayla ilgili resmi belgeleri paylaşıp konu hakkında Başkan Ok'un açıklamalarının doğru olduğunu duyurdu.

VALİLİK BAŞVURU YOK DEDİ BELEDİYE RESMİ BELGELERİ YAYINLADI

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un BİMER kanalı ile yapıldığını ileri sürdüğü Ahmet Paşalı isimli bir vatandaşın şikayet başvurusu Balıkesir'de gündem oluşturdu. Şikayet başvurusunu inceleyen birimin belgeye yazdığı, "İlgili Belediye AK Partili bir belediye olmadığından, konunun İçişleri Bakanlığınca değerlendirilmesi uygun olacaktır" şeklindeki not büyük ilgi çekmiş, Başkan Ok'un bunu basına açıklamasıyla kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Söz konusu olayın başlangıç, gelişimi ve sonucuyla alakalı basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı İsmail Ok yaptığı tespit ve iddialarını açıklamıştı. Bakanlıklar ve Valilik nezdinde yapılan yazışma belgelerini de basınla paylaşan Başkan Ok, Balıkesir Hayvan Pazarı yanında konut alanının satın alınıp sanayi imarına çevrilerek milyonlarca TL rant elde edilmek istendiğini, buna izin vermeyeceklerini söylemişti. Ancak, söz konusu yer ile ilgili yetki ise 644 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait. Yani Bakanlık burada belediyeyi devreden çıkarıp doğrudan yetki kullanarak istenilen değişikliği yapabilecek. Belediye ise buna direnerek karşı çıkmaya çalışacak.

Öte yandan, Belediye Başkanının basın toplantısındaki açıklamalarının ardından Balıkesir Valiliği de resmi internet sayfasında basın duyuru yayınladı. Valilik, BİMER'e A.P. isimli şahıs tarafından herhangi bir başvurunun yapılmadığını bildirdi. Valiliğin 5 Temmuz tarihli basın duyurusunda şunlar kaydedildi;

"05.07.2013 tarihli bazı yerel basın organlarından çıkan ve A.P. isimli vatandaşımızın Balıkesir Belediyesinden talebine ilişkin, haberde iddia edildiği biçimde, A.P isimli vatandaşımızın Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’e yapılmış herhangi bir müracaatı bulunmamakta olup, BİMER tarafından da konu ile ilgili herhangi bir işlem tesis edilmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Balıkesir Belediyesi de Valiliğin basın duyurusuna karşılık bir açıklama yayınladı. İşte Belediyenin açıklaması;

"Belediye Başkanlığımız; Belediye Başkanı İsmail Ok’un, 4 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirdiği basın toplantısında sözünü ettiği A.P. adlı vatandaşımızın başvuru örneğinin ve bunun, ilgili kurumlarca değerlendirildiği cevabi yazıların, bugün Balıkesir Valiliği'nin haber portalında yer alan Basın Duyurusu üzerine yayınlanmasını, konunun özünün kamuoyunca bilinmesi bakımından yararlı görmüş ve örneklerini aşağıda yayınlamıştır."

Belediyenin bu açıklamasının altında iliştirdiği 4 ayrı ekte resmi yazışmaların bulunduğu belgeleri yayınladı.

"KOD: Gnmerkez5"

BAŞVURU VE ŞİKAYET BİMER'E DEĞİL AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NE YAPILMIŞ

Bu arada, yerel bir gazete Ahmet Paşalı isimli şahıs ile yaptığı röportaja dayandırdığı haberinde Paşalı'nın Belediyeye yaptığı müracaatın reddedilmesinden sonra AK Parti Genel Merkezindeki AKİM (AK Parti İletişim Merkezi)'e başvurduğunu söylediğine yer verdi. Valiliğin yaptığı 'böyle bir başvuru yok" açıklaması ve Belediyenin de 'böyle bir başvuru var' dercesine söz konusu yazışmaların bulunduğu belgeleri yayınladığı konuyla ilgili polemik devam ederken, kafalarda, "Hangisi doğru?" diye soru işareti oluştu.

Balıkesir Belediye Başkanlığının yayınladığı Ahmet Paşalı'ya ait yazışma belgelerinden Başvuru Sahibi Kimlik Bilgileri metnindeki başvuru bilgileri kısmında yer alan "Sorumlu operatör: Gnmerkez5" ibaresi de söz konusu başvuru ve şikayetin AK Parti Genel Merkezinden yapıldığını gösteriyor. Bazı çevrelerin yaptığı değerlendirmede ise; AKİM'in Balıkesir'deki Belediyenin MHP'li olması nedeniyle, "İlgili Belediye AK Partili bir belediye olmadığından, konunun İçişleri Bakanlığınca değerlendirilmesi uygun olacaktır" yazılı gelişme metni ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne havale etmesi ilgili Belediyenin AK Partili olması halinde ise aynı muamelenin yapılmayacağına dair de bir itiraf belgesi olarak algılanabileceği, işin tamamen siyasi olduğu kaydedildi. AKİM'in İçişleri Bakanlığına Bakanlık Müşavirliğinin Balıkesir Valiliğine gönderdiği yazılarda Ahmet Paşalı'nın e-posta ile yaptığı başvurusundan söz ediliyor.

06.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Valilik'ten 'Bimer' Açıklaması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi