Şifrem?
132 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

MHP'li Belediye Başkanını İstifaya Çağırdı
Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, yerel bir gazetede yayınlanan Belediye Başkan Yardımcılarının eşlerinin, ve MHP'li tanınmış kişilerin sözleşmeli personel olarak Balıkesir Belediyesi'ne alınması iddiasını gündeme taşıdı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Başkan Poyrazlı, sözleşmeli personel olarak işe başlayanları kast ederek "Eğer bunlar istifa etmiyorlarsa, bu Belediye Başkanının ve Belediye Başkan Yardımcılarının görevi bırakması lazım" dedi.

Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, parti binasında gazetecilerle bir araya geldi. Balıkesir Belediyesi'ni eleştiren Başkan Poyrazlı, "Başbakanımızın ve Grup Başkanımızın yaptığı açıklama ile bazı sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi söz konusu. Şimdi, böyle bir şey olunca vatandaşa hizmet etmek istiyoruz ama bizi engellemeye çalışıyorlar diyenlerin maskesi düştü. Ben Belediye Başkanına soruyorum. Kadroya geçirtmek üzere Ak Parti hükümetinin sunduğu bu hizmetten yararlandırmak üzere Sındırgı MHP İlçe Başkanının kızını, MHP Isparta İl Başkanının kızını, Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk’ün eşini, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu’nun eşini, Belediye Meclis üyesi Nazif Eren’in oğlunu, Belediye Meclis üyesi Bayram Ali Avcı’nın oğlunu, Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın’ın oğlunu, MHP Bigadiç İlçe Başkanının oğlunu, MHP Aksakal Belediye Başkanının oğlunu, MHP İvrindi İlçe Başkanının oğlunu, Belediye Meclis üyesi Metin Özpınar’ın gelini, Eski Ülkü Ocakları Başkanı soruşturmada tahliye edilen kişiyi sözleşmeli personel olarak işe aldın mı? Almadın mı? Bunları çıksın kamuoyuna açıklasın. Bunları almasının gayesi ne? Eğer bunlar doğruysa bu çok büyük bir skandaldır. Bu Türkiye’nin ulusal gündemini işgal edecek bir skandaldır. Eğer bunlar doğruysa, işe alınan bu kişilerin derhal istifa etmesi lazım. Yerel manada iktidar olmanın gücünü kullanarak MHP’li belediye başkan yardımcılarının, MHP’li başkanların, meclis üyelerinin kızlarını, çocuklarını, eşlerini Balıkesir Belediyesi’ne işe almışlarsa istifa etmeleri lazım. Eğer bunlar istifa etmiyorlarsa bu Belediye Başkanının ve Belediye Başkan Yardımcılarının görevi bırakması lazım. Artık Balıkesir halkını bu kadar kandırmak yeter. Çıksın bunlar yanlıştır, bunlar sözleşmeli işe alınmamıştır. Bunlar memur olmayacaklardır diye açıklasın. Eğer doğruysa hangi amaçla ne diye aldığını söylesin. Bazı şeylerden söz ediliyor, iktidar bize engel oluyor deniyor. Bu kişilerin amaçlarının hizmet mi olduğu, yoksa mecburiyet olmadığı halde aksine kamuoyu oluşmasına rağmen meydana hal binası yaparak birilerine rant mı sağlamaya çalışıyorlar? Bazı kadrolara kendi yakınlarını akrabalarını alarak peşkeş mi çekmek istiyorlar herkesin bilmesi lazım. Balıkesir Belediyesi’nin bu şaibeden, bu skandaldan bir an önce kurtulması lazım" dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Belediye Başkanı İsmail Ok'un moderatör öncülüğünde tartışalım çağrısına cevap verdi. Poyrazlı, "Gündemi değiştirmek amacı ile Belediye Başkanının ortaya attığı bir hadise var. Gelin oturalım tartışalım dedi. Ak Parti kuruldu 10 yılı geçtik. Bizim bu dönemde Türkiye’de olduğu gibi Balıkesir ilinde, ilçelerinde her yerinde Ak Parti olarak izimiz var. İzimiz olduğu için söyleyecek sözümüz de var. Eğer Belediye Başkanı bir tartışma istiyorsa bundan kaçacak değiliz. İstediği yerde, istediği şekilde tartışabiliriz. Ancak, tartışmanın bir adabı vardır. Eğer belli konulara riayet edilecekse moderatör dahi dikkate almadan tartışabiliriz. Ak Parti’nin hizmetleri ile ilgili her konuda bizim söyleyecek sözümüz var. Ama bana 22 Haziran’da faks gönderiyor. Sonra da basına diyor ki gönderdim bakın ama bir şey yapmadı. Öbürkü kararı gizliyor. Dur yardım edelim diyorsun, 2 gün sonra kararı belediye meclisine getiriyor. Böyle tartışacaksak bu kültür içinde olacaksak tartışmaya lüzum yok. Biz rant sağlamak ya da rantı bölüşmek için iktidara gelmiş bir parti değiliz. Biz en baştan bu yana Halka hizmet, Hakka hizmet şeklinde hareket eden bir partiyiz. Bizim rantla işimiz olmaz. Rant peşinde olanların, kimleri hangi kadrolara peşkeş çektikleri gün ışığına çıkmıştır arkadaşlar.Boşuna mı belediye 10 günde proje çıkarıp bina yapmaya çalışıyor? Çok mu seviyor belediye inşaatçılığı? Bunun arkasındaki hadise ne" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının il başkanı olarak çok fazla basın toplantısı yapmadığı yönündeki eleştirileri dinleyen İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, "Ben Balıkesir’de il başkanıyım. Haddimi bilen birisiyim. Ben başka bir partinin ilçe başkanı gibi çıkıp da bir genel başkana hedef almam. Benim ağzımdan kendi seviyemin üzerindeki insanlar için bir açıklamamı duydunuz mu? Belediye Başkanı bir mevzuda beni hedef alırsa ben cevap veririm. Belediye Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı’nı hedef alıyorsa ben basın açıklaması yapmam. Benim muhatabım partinin il başkanıdır, belediye başkanıdır. Ben gazetelerde görüyorum, MHP’li bilmem ne ilçe başkanı, Başbakan hakkında açıklama yapıyor. Ben il Teşkilat Başkanıyım. Bizim basının önünde yaptığımız işler var. Teşkilat olarak basına yansımayan kendi içimizde bir çok hadise var. Avukatım mesleğimi yapmak zorundayım. Sabahtan duruşmama giderim. Ben çok meraklı değilim basının önüne çıkmaya, ben kendimi basının önünde ifade edemem mi? Gayet de ifade ederim. Benim kendime göre prensiplerim vardır. Çok fazla gündeme gelmemekle ilgili, çok basında yer almamakla ilgili amaçlarım da belki vardır. İnsanlara saygı göstermek lazım. 2 Kasım 2010’dan bu yana il başkanıyım. Kaç tane gazeteden bürosuna gittim? Ziyaret ettiğim gazeteler vardır ama benim çalışma prensibim bu değil. Gazetede bir haber çıkar, hemen o gazeteci aranır. Sen beni hakkımda ne yazdın? İçinizden birisi diyebilir mi ki, senin hakkında haber yazdık sende beni aradın? Ben diğer il başkanları gibi gazeteleri ziyaret ederek, koltuklarda kenarlarda oturarak kimseye poz vermem. Kimsenin dolmuşuna gelmem, kimsenin arkasından gitmem" dedi.

05.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Arif Seren / Balikesir
Aynada görünen
AKP zannedersiniz ki hiç bir yakınını işe aldırmamış. Zannedersiniz ki Türkiye çapında yapılan ihaleler her partiliye aynı seviyede yaklaşılınarak dağıtılmış. Yalanlarla dolu bir iktidarın gerçekleri anlatmaktan uzak bir il başkanının yorumları
05.07.2013 11:32:42
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir MHP'li Belediye Başkanını İstifaya Çağırdı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi