Şifrem?
112 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Son Gün 22 Temmuz
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine Ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün destekten yararlanmak isteyen üreticilerin 22 Temmuz'a kadar İl ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. 26 Haziran tarihinde başlayan başvurularda üreticilerin projelerini 22 Temmuz günü mesai bitimine kadar il ve ilçe müdürlüklerinden elden teslim etmesi gerektiğini kaydeden Aygün, "İl proje yürütme birimi, ilimizin tarımsal ürün potansiyeli ile makine ve ekipman kullanma ihtiyacı doğrultusunda hangi makine gruplarına hibe desteği vereceğine karar verecek. Hibe desteği verilecek gruplar içerisinde yatırımcıların sıralanması başvurusu değerlendirme kriterlerine göre yapılacaktır" dedi.

Başvuracak kişi ve kuruluşların, Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine ve Bakanlık tarafından oluşturulan belgesi istenen diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olmak şartı arandığının altını çizen Aygün, başvuru sahiplerinde aranacak özellikleri, "Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişiler yatırım konularından sadece birisi için başvuru yapabilir. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç olmak üzere daha önceki etaplarda iki ve daha fazla hibe desteğinden yararlanan yatırımcılar başvuru yapamazlar" şeklinde sıraladı. Yusuf Aygün, hibe desteği oranları hakkında da, "Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilir. Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin TL'yi geçemez. Ancak Süt üretici birlikleri, Damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, koyun-keçi yetiştiricileri birlikleri, hayvancılık kooperatifleri üst birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatifler 100 bin TL'lik yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilirler" bilgilerini verdi.

Daha geniş bilgi almak isteyen yatırımcıların Ayvalık İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat etmelerini isteyen Aygün, "Desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin Uygulama Rehberindeki mevzuata göre belgelerini hazırlayıp 22 Temmuz Pazartesi günü mesai bitimine kadar il yada ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.

TEBLİĞ KAPSAMINDA ÇİFTÇİNİN YARARLANABİLECEĞİ MAKİNE VE EKİPMANLAR

Öte yandan, söz konusu tebliğ kapsamında; Anıza doğrudan ekim makinesi, Arıcılık makine ve ekipmanı, Balıkçı gemilerinde soğuk depo, Balya makinesi, Biçer bağlar, Biçerdöver ürün hasadında kullanılan GPS ve dane ölçer, Canlı balık nakil tankı, Çayır biçme makinesi, Çeltik fide dikim makinesi, Çiftlik gübresi dağıtma makinesi, Dal parçalama makinesi, Diskli tırmık, El traktörü, Fındık toplama makinesi, File sisteminin kurulması, Güneş kolektörü, Mibzer, Motorlu tırpan, Pamuk toplama makinesi, Pancar söküm makinesi, Patates söküm makinesi, Pülverizatör, Sap parçalama makinesi, Sap toplamalı saman makinesi, Silaj makinesi, Sıra arası çapa makinesi, Su ürünlerinde buzlama makinesi, Su ürünleri için kuluçka dolabı, Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, Tambur filtre, Taş toplama makinesi, Toprak frezesi, Yem hazırlama makinesi, Zeytin hasat makinesi gibi ekipmanların olduğu öğrenildi.

28.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Son Gün 22 Temmuz

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi