Şifrem?
528 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Adalet ve Hukuk, Bir Gün Herkese Gerekebilir'
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi seçimleri öncesinde düzenlenen anketlerde açık ara önde olduklarından dolayı Balıkesir Belediyesi'ne düzenlenen operasyon ile ilgili tekrar ifade alımları gerçekleştiğini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Başkan Ok, gerçekleşen olayları "Seçim kazanmamızı engellemek için özellikle polis gücünü kullanmak olabilir" diyerek yorumladı.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, kendi başarılarının siyasi rakiplerinde büyük panik ve kıskançlık oluşturduğunu söyledi. Başkan Ok, "Belediyemizce şehrimizde oluşturulan olumlu hava, halkımıza sunulan bu önemli hizmetler, doğal olarak halkımızın takdirlerine mazhar olmaktadır. Bu durum, maalesef siyasi muarızlarımızda, büyük panik, kıskançlık, hizmetleri engelleme, siyasi rakiplerini, sahip oldukları bütün güçleri kullanarak zarar verme gibi çok olumsuz düşüncelerin depreşmesine sebep olmuştur" dedi.

Belediye Başkanı Ok, 2012 yılında Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce belediye, belediyespor, Balıkesirspor tesisilerine yapılan operasyonları tekrar gündeme getirdi. Başkan Ok, "İlgili şube elemanlarından bazıları, bu kovuşturmalar sırasında maalesef tarafgir ve hasmane tutumlar sergilemişlerdir. Bu görevliler, çalışanlarımız tarafından, suç işlenip işlenmediğini araştıracaklarına, ‘Bunlar mutlaka suç işlemişlerdir’ mantığı ile hareket ederek, işlenmemiş suçlar için delil yaratmaya çalışmışlardır. Bu davranışlara karşı, gözaltındakiler ve vekilleri tarafından gerekli uyarılar yapılmıştır. Buna rağmen, soruşturma bizden ve avukatlarımızdan gizlenerek devam ettirilmiş, tutuklama istemi ile 24 kişi mahkemeye sevkedilmiş, mahkeme 21 kişiyi, tutuklamayı gerektirecek bir delil olmaması nedeni ile serbest bırakmış, tutuklanan 3 kişi de itiraz üzerine bir üst mahkemece serbest bırakılmıştır" şeklinde konuştu.

Balıkesir'de iktidar yanlısı yayın yaptığını iddia ettiği bir yerel gazeteyi sert şekilde eleştiren Başkan Ok, "Avukata gizli olan soruşturma ve dosyadan aleyhimize sayılabilecek beyan ve bilgiler, ne hikmetse ilgili gazete için aleni hale gelmiştir. Bu haber ve bilgileri, ilgili bu gazete, nereden nasıl elde etmiştir? Ülkemizde yandaş olmayan, yazılı ve görsel basında da sık sık ifade edildiği gibi aklı selim sahibi herkes, tüm bu soruşturmaların arkasında iktidarın bulunduğunu, bu işlerin kendilerinin kontrolünde yapıldığını bilmektedir. Balıkesir’de İktidarı kimin temsil ettiğini, daha doğrusu bu işlere kimin egemen olduğunu söylemeye bile gerek yoktur. Bilindiği gibi Mahalli İdare Seçimleri’ne 9 ay gibi kısa bir süre kalmıştır. Operasyonun başlamasından bu güne 7 ay gibi bir süre geçmesine rağmen daha önce ifadeleri alınmış bir kısım insana yönelik olarak, yeniden ifade alınmaya çalışıldığı, insanlara baskı yapıldığı, zorla delil yaratılmaya çalışıldığı tarafımıza bilgi olarak gelmektedir. Bir kısım tanıklara istedikleri gibi ifade vermemeleri halinde, sanık haline gelebilecekleri söylenerek işlenmemiş suçlar için delil oluşturulmaya çalışılmaktadır. Örneğin; Dolmuş Taksi Ruhsatı almadan önce Balıkesirspor Kulübü’ne bağışta bulunan bir tanığa ‘Rüşvet vermek suretiyle Dolmuş Taksi Ruhsatı aldığınız anlaşılmıştır’ denilerek adeta irtikap suçunun delili yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu şekilde suçlanan şahsın bu suçlamadan kurtulmak için vekil edenlerin aleyhine beyanda bulunması ihtimali elbette vardır. Verdiğimiz bu örneğe benzer birçok örnek, sorgu yöntemi yapıldığını istihbar ediyoruz. Ülkemizde yaklaşan Mahalli Seçimler sebebiyle soruşturmanın siyasi bir hesaplaşmanın aracı yapılması ihtimali, bizleri ve Balıkesir kamuoyunu rahatsız etmektedir. Soruşturmada sadece mevcut Belediye Yönetimi’nin göreve gelmesinden sonraki bağışların istenmesi ve araştırılması, bu soruşturmanın ‘Ismarlama bir soruşturma’ olduğunu çok açık bir biçimde göstermektedir. Siparişi verenleri de biz çok iyi biliyoruz. Çok yakında, milletimiz de bunu bütün detaylarıyla öğrenecektir. Adalet ve hukuk, bir gün gelir herkese gerekebilir. CMK 160/1-2 maddesi, soruşturmayı bizzat Cumhuriyet Savcısı’nın veya emrindeki Adli Kolluk Görevlileri aracılığı ile yapıp şüpheli(ler) lehine ve aleyhine her türlü delili toplaması gerektiğine amirdir. Bizim soruşturmamızda buna uyulduğunu kimse iddia dahi edememektedir" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye seçimleri için yapılan kamuoyu araştırmalarında açık farkla önde olduklarını kaydeden Belediye Başkanı İsmail Ok, bunun AK Parti'nin yerli politikacıları tarafından endişe karşılandığını söyledi. Başkan Ok, "Bugünlerde yeniden yeniden ifade alım ve ifade değiştirme teşebbüslerinde bulunulmaktadır. Aynı dosyalar, defalarca tekrar tekrar açılmakta ve istenmektedir. Bunun sebebi ne olabilir? Seçimleri kazanmamızı engellemek için özellikle ‘Polis Gücünü’ kullanmak olabilir. Balıkesir’de bunu kimin yapabilme gücü olduğu da ortadadır. Çok açık olarak ifade ediyorum: Bugün İktidar, gücünü meşru olmayan şekilde, kendi menfaatleri için kullanan, Büyükşehir Belediye gücünü de elde etmek için her türlü karalama, sahte delil üretme, yalan haber yayma gibi yöntemlere müracaat edenler ve bunların karanlık emellerine alet olan kamu görevlileri, bugünkü durum ve görevleri ne olursa olsun yarın şartlar değiştiğinde, gün olup devran döndüğünde, bu uygulamalarının hesabını, Yüce Türk Milleti’ne vereceklerdir, bedelini de ödeyeceklerdir. Çünkü İlahi Adalet bunu gerektirir. Bu çerçevede herkesi hukuka, adalete uygun davranmaya davet ediyorum. Unutmayınız. Hukuk bir gün gelir bu arkadaşlarımıza da lazım olacaktır" şeklinde konuştu.

21.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Adalet ve Hukuk, Bir Gün Herkese Gerekebilir'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi