Şifrem?
84 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Burhaniye’de Yıl Sonu Sergisi Heyecanı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kadın Platformunda, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı ipek kozasıyla el ürünleri, takı tasarım ve mefruşat kursunu bitiren 55 kadın, yıl sonu sergisi açarken, 2 aydır halk oyunları eğitimi de alan kadınlar folklor kıyafetleriyle Ege yöresi oyunları oynadı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yaş ortalaması 50’nin üzerinde olan kursiyerlerin ürettiği kıyafetleri kızları ve torunları sergiledi. Eski belediye binası altında faaliyet gösteren Kadın Platformu’nda açılan kursta hazırlanan eserler sergilenirken toplam 142 kursiyere de belge almaya hak kazandı. Sergi açılışı sırasında kadınların folklor kıyafetleriyle oynadıkları oyunlar büyük ilgi görürken, genç kızlar da hazırlanan elbiselerin mankenliğini yaptı. 2 aydan beri halk oyunları kursu alan bayanlar sergi açmaktan ve oyunlar oynamaktan mutlu olduklarını anlatırken, kurs öğretmeni Özlem Tezcan da 142 kursiyerin belge almaya hak kazandığını anlattı. Belediye Başkanı Fikret Akova, kurs öğretmeni Özlem Tezcan ile Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Esma Çevik ve Sosyal hizmet uzmanı Birgül Avdan’a birer plaket verirken, çalışmalardan övgüyle söz etti. Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Akova, eski belediye binasını kadınlara tahsis etmekle ok isabetli bir iş yaptıklarını söyledi. Kursiyerlere Başkan Akova tarafından belgelerinin verilmesinin ardından genç kızların annelerinin diktiklerini Defilenin ardından da, 2 aydır Emre Sofuoğlu’ndan halk oyunları eğitimi alan kursiyerlerin oynadıkları Ege yöresi oyunları da büyük alkış aldı. Bir yıllık emeğin ürünü olan sergideki eserler de göz kamaştırdı. Törenin sonunda da katılımcılara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. El ürünlerini sergilemekten ve halk oyunları oynamaktan mutlu olduklarını anlatan kadınlardan Tmmühan Yavaş” Bu gün kurs sergimiz var. 6 aylık emeğimizin ürünün bu gün sergiledik. Hem elişleri sergimiz, çalışmalarımızı sergiledik. Hem de 2 aydır halk oyunları kursu vardı ona katıldık. Hem halk oyunları gösterimizi uyguladık bu gün. Halkımıza gösterdik. Hem yaptığımız çalışmaları sunduk. Bu açıdan çok memnunuz. 10 yaşından 60-65 yaşına kadar kadınlarımız burada. Kadınlarımız için çok güzel eğlence yeri diyelim. Üretim yeri, üretim merkezi. Hobilerini geliştirdikleri yer. Ürettiklerimizi torunlarımız, genç kızlarımız defilede sundular. O da gösterilerimize ayrı bir güzellik kattı. Bilmiyorum. Halkımız beğenmiştir. Ben bir bayan olarak çok mutluyum” dedi. Kurs öğretmeni Özlem Tezcan da, “2012-2013 eğitim öğretim yılının kursumuzun sergi açılışında, aynı zamanda takı defilesi ve bayanlarımızın özellikle kursiyerlerimizin yıl içinde yapmış olduğu çalışmalar neticesinde halk oyunları gösterisi sunduk. Çok başarılı. Çok güzel geçti. Bir yılın yorgunluğunu bu şekilde atmış olduk. Kursumuzda ipek kozasıyla el ürünleri, takı, tasarım ve mefruşat kurslarımız devam etmekte. Yaş ortalaması 50 yaşın üzerinde olup142 kursiyerimiz var. Bir yıl boyuncu kursa devam edip belge almaya hak kazandılar. İnşallah, önümüzdeki yıl, daha fazla sayıda daha çeşitli kurslarla devam edeceğiz. Teşekkür ederim” dedi.

Sergi açılışına Başkan Akova’nın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Uruç, Belediye Meclis üyesi Süleyman Yavaş ile Oya Özarkon ve çok sayıda vatandaş katıldı.

17.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Burhaniye’de Yıl Sonu Sergisi Heyecanı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi