Şifrem?
123 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sağlık Sen'den Vefa Örneği
Balıkesir'de geçtiğimiz nisan ayında Bigadiç ilçesinde meydana gelen yaralı taşırken kaza geçiren ambulansın bayan şoförü hayatını kaybetmişti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kazada ölen Acil Tıp Teknisyeni kadrosundaki bayan şoförün ölümü nedeniyle Memur-Sen'e bağlı Sağlık Sen üyesi olması nedeniyle sendika tarafından ölenin eşine 15 bin TL para çeki verildi.

Balıkesir'deki olay 20 Nisan tarihinde meydana gelmişti. Bigadiç ilçesinden Balıkesir'e yaralı taşıyan ambulansı kullanan Tuğba Özlen isimli sağlık çalışanı duble yolda ters dönüş yaparak önüne çıkan kamyonla çarpışmış kazada doktor ve hemşire ile ATT personelinden oluşan ekip yaralanmış, yaralı vaka da kazanın ardından hayatını kaybetmişti. Kolu kopan Tuğba Özlen ameliyata alındıktan sonra yoğun bakımdaki tedavisi sürerken 10 gün sonra hayatını kaybetmişti. Evli ve biri 8 aylık diğeri 9 yaşında iki çocuk annesi olan genç kadının ölümü bütün sağlık camiasını üzüntüye boğmuştu. Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Balıkesir Şubesi tarafından sendikanın üyesi olan Tuğba Özlen için her üyeye olduğu gibi ferdi kaza sigortası yapılmış, bundan dolayı da ailesine 15 bin TL para yardımı yapılması uygun görüldü. Sağlık Sen şube başkanı Yusuf Canbay, "Nisanda Bigadiç'te çok ağır bir hastayı Balıkesir'e getirmek isterken Sağlık Müdürlüğümüze bağlı ambulansımız kaza yaptı, sağlık çalışanları yaralandı. En ağırı Tuğba hanımdı, kendisi 30 Nisan'da vefat etti, görev şehidi oldu. Acil Tıp Teknisyenleri dediğimiz hizmet gurubu yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgide gerçekten çok önemli hizmet vermekteler. Bu hizmeti verirken aynı polis ve askerde olduğu gibi birtakım kazalara maruz kalabiliyorlar. Fedakarca çalışarak mesleğinin hakkını vererek hizmet ederken kaybettik. Biz kendisini anmak için bu organizasyonu yaptık. Memur Sen Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü, üye sayısı 800 bini aşan bir durumda. Biz Balıkesir'de de hemen hemen tüm iş kollarında da yetkili sendikayız. Biz her şeye karşı olan, idareciye kaldırım taşı atan, yuhalayan malum Gezi Parkı olayları var, bu şekilde sendika değiliz. İyi ve güzel yapılan her şeyin yanındayız; Ama bu demek değildir ki idarenin her şeyini de destekleyeceğiz. Özlük ve özgürlük haklarımız söz konusu olduğunda masada yumruğunu en ağır şekilde vurabilen bir grubuz. Biz tüm üyelerimizi 15 bin TL'lık ferdi kaza sigortası yaptık. Şekerbank sigortası tarafından yapıldı. Tuğba kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Sadece bize üye olduğu için 15 bin liralık ferdi kaza sigortasını ödüyoruz. Gezi Parkı olaylarından dolayı bazı kredi kartlarını iptal etme kampanyası var ama biz Memur Sen Ailem Kartını bütün üyelerimize öneriyoruz. Eğer Tuğba hanımın Memur Sen Ailem Kartı olsaydı alacağı para 25 bin lira olacaktı, herhangi bir sigorta hizmetinden faydalanıyor olsaydı 50 bin lira para alacaktı ailesi. Bugün için çok kötü bir para değil, ailenin de gerçekten ihtiyacı var. Sendikacılığımız sadece toplu sözleşmelerde hükümetin karşısında sağlık çalışanları veya tüm memurları savunmak değil, aynı zamanda özlük haklarıyla ilgili görüşmek. Vefat eden arkadaşımızın ailesi bizim de ailemiz. Biz kaza olduğu andan itibaren gerek sağlık müdürümüz gerek şube müdürleri hep ailenin yanında olduk. Ne kadar ne yapsak da Tuğba'nın geriye gelmesi mümkün değil ama biz gene de böyle bir organizasyonu rahmet ve minnetle anmak için düzenledik " diye konuştu.

SAĞLIK PERSONELİNİN EĞİTİMİ

Öte yandan, Sağlık Sen'in düzenlediği programa katılan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan, sendikanın sağlık çalışanının ailesine sağladığı katkının çok önemli olduğunu belirterek kutladı. Müdür Akoğlan, "Bir çalışanımızı, bir kardeşimizi, bir kızımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Görevi başındayken şehit olan Tuğba kardeşimizi böyle bir vesileyle onu anmak için bir araya geldik. Üyesi olduğu sendika onu korumak adına güzel bir faaliyette bulundu. En azından çocuklarına bir katkı olur diye düşündüğümüz sigorta çekini verdiler. Elbetteki kardeşimizin çocukları ve ailesi bizim çocuklarımız ve bizim ailemizdir. Bütün sağlık camiası olarak hala yanlarında olduğunu bilmelerini istiyoruz. Milletimizin başı sağ olsun, Allah bir daha böyle acıları hiçbir kuruma, hiçbir kimseye yaşatmasın" dedi.

İl Sağlık Müdürü Alp Akoğlan, ATT ve diğer sağlık görevlilerinin yüksek riskli birimlerde hizmet ettiklerini, bu konuda bütün eğitimlerin (İleri sürüş teknikleri, ambulans denetimleri)en üst seviyede yürütüldüğünü söyledi. Bazen alınan eğitim ve tedbirlere rağmen bu tür üzücü olayların yaşanabildiğini belirten Akoğlan, "Gönül ister ki böyle şeyler hiç olmasın ama karşımıza çıkıyor. Sağ olsun Bakanlığımız da genel müdürlüğümüz bu kazayla ilgili tüm raporlarımızı sunduk, olmaması için daha başka neler yapılabilir bunlarla ilgili toplantılarımız aktif olarak devam ediyor. Bugünden sonra da bu konunun üzerinde hassasiyetle duracağız" dedi. İl Sağlık Müdürü Alp Akoğlan, ölen Tuğba Özlen'in babası Sedat Aşık'a kızı için hazırlanan şükran plaketini takdim etti.

DAMADINA İŞ İSTEDİ

Ölen ambulans şoförünün eşi Mahir Özlen (33) de sendikaya teşekkür etti. Çocuklarının ismini söylerken dili eşinin adına dolanan Mahir Özlen, "Böyle olmasını istemedik ama başımıza geldi, takdiri ilahi dedik. Diyecek bir şey bulamıyoruz. 6 senedir çalışıyordu, daha önce 112 İstasyonunda idi sonra şoför olmuştu" dedi. 10 aylık olan Emine Azra ve 9 yaşındaki Batuhan isimli iki çocukları olan Mahir Özlen, Etibor'daki taşeron yanında güç imkanlarla çalışmaya devam ediyor. Öte yandan, ölen bayan ambulans şoförü Tuğba Özlen'in babası Sedat Aşık yetkililerden tek isteğinin damadına kalıcı bir iş bulmaları olduğunu söyledi. Torunlarının annesiz kalması ile babalarının sorumluluğunun daha fazla arttığını ifade ederken gözyaşlarını tutamayan acılı baba, trafik kazasında karayolunun hatalı oluşunun büyük etkisi olduğunu söyledi. Sedat Aşık, "Yolun hatasıyla kızımızı kaybettik. Bu kazaların bir daha olmaması için önlemlerin daha önce alınması lazım. Şu anda iki çocuğum yetim kaldı, kolay değil. Sendika sağ olsun, bizi düşünmüşler. Ama bize katkı sağlamak istiyorlarsa damadıma kalıcı bir iş verilsin. Şu anda taşeron işinde çalışıyor, ama bugün git deseler garantisi yok. Ben kendim Etibor madeninden emekliyim, bir devlet kuruluşunda; Hastanelerde, Etibor'da, madenlerde olabilir. Yetkililerden bizim isteğimiz, ricamız bu" dedi.

Duygusal anların yaşandığı törende Sağlık Sen Şube Başkanı Yusuf Canbay, 15 bin TL tutarındaki sigorta çekini Mahir Özlen'e teslim ederken, çocuklarına da oyuncak hediye edildi. Düzenlenen törene; Balıkesir İl Sağlık Müdürü M. Alp Akoğlan, Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler başkanı Halil Kavak, Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa Erol, Şekerbank Balıkesir Şubesi bireysel pazarlama yönetmen yardımcısı Sevda Tepe, Memur Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

14.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sağlık Sen'den Vefa Örneği

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi