Şifrem?
95 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

3.Comenius Okul Ortaklığı Projesi Tamamlandı
Balıkesir Altıeylül Ortaokulu'nun hazırladığı, "Colour My World" isimli AB projesine Türkiye ile birlikte toplam 6 ülke ortak oldu. Tüm ülkelerin ev sahipliğinde yöresel etkinliklerin gerçekleştiği proje Almanya'nın başkenti Berlin'de imzalanan final protokolü ile tamamlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Son derece başarılı bulunan projenin sahibi Balıkesir Altıeylül Ortaokulu tebrik yağmuruna tutuldu. Son olarak Almanya'da Türkiye'yi başarıyla temsil eden 4 öğrenci ve 5 öğretmenden oluşan okul heyeti proje ortaklarına sağladıkları önemli katkıları için teşekkür ettiler.

Altıeylul Ortaokulu 3. Comenius okul ortaklığı projesini tamamladı. Projeyle ilgili bilgi veren Altıeylül Ortaokulu Müdürü Orhan Aydın ve proje sorumlusu İngilizce Öğretmeni Burcu Demirel, 2011- 2013 öğretim yıllarını kapsayan tam adıyla, "Colour My World with Dance Music and Tradition" isimli proje ile 6 ülkenin; Öğretmen, öğrenci ve velilerinin tanıştığı, kültürel ve geleneksel paylaşımlarda bulunulduğunu bildirdi. Okul müdürü Orhan Aydın, "Proje ortaklarmız Almanya, Galler, Macaristan, İsveç ve Yunanistan'dır. Proje kapsamında tüm bu ülkelere çalışma ziyaretleri yapılmış ve 20 öğrenci, 21 öğretmen yurt dışına çıkarılmıştır. Son ziyaretimiz Almanya'nın başkenti Berlin şehrine yapılmıştır. 4 öğrenci ve 5 öğretmenin gerçeklestirdiği ziyaret final toplantısı olduğundan Berlin'de bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirilmistir" dedi.

Türkiye'yi Almanya'da başarıyla temsil eden Balıkesir Altıeylül Ortakokulu heyetinde; Okul Müdürü Orhan Aydın, proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Burcu Demirel, İngilizce öğretmeni Yılmaz Ragip Dülger, Fen Bilgisi Öğretmeni Ümmü Paldemir ve Sınıf Öğretmeni Oğuz Aybey ile 7. Sınıf öğrencileri Bürge Nur Uzun, İlaynur Yurdakul, Rıdvan Çabuk ve Barış Uygar yer aldılar. Almanya temaslarının son derece olumlu ve başarılı geçtiğini anlatan proje sorumlusu Burcu Demirel, "Okulda öğrencilerin bizler için hazırladıkları gösterilerini izledik. Geleneksel kermeslerine katıldık. Berlin şehrinin önemli tarihi ve turistik yerlerini ziylaret edip görme fırsatımız oldu. Öğrencilerimiz Alman öğrencilerin evlerinde misafir edildiler. Çocuklarımız gönüllü ailelerin yanında kalarak ev sahibi ülkenin kültürünü gözlemleme fırsatı bulmuş oldular. Bi ziyaret ve birliktelikler sayesinde ömür boyu sürecek dostlukların da temeli atılmış oldu. Hem biz hem öğrencilerimiz hem de ev sahipliği yapan Alman meslektaşlarımız ve oradaki aileler ile çocukları da memnun kaldı. Ayrılmak zor oldu, ancak dostluklarımız devam edecek" diye konuştu.


TÜRKİYE'NİN KÜLTÜR ELÇİSİ OLDULAR
Bu arada, proje kapsamında Almanya'ya giden öğrenciler de Türkiye'yi temsil etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek öğretmenlerine teşekkür etti. Aynı zamanda Almanya'da Türkiye'nin kültür elçiliğini de yapan öğrencilerden Bürge Nur Uzun, "Çok değişik bir program oldu. Almanya'ya gidip ülkemizi temsil ettiğimiz için mutluyuz, okulumuzun sahibi olduğu proje başarıyla tamamlandı. Okul müdürümüze, öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Berlin'de bizi misafir eden Alman ailelere de misafirperverlikleri için teşekkür ederiz. Oradaki öğrenci arkadaşlarımızla güzel dostluk ilişkileri kurduk. Benim misafir olduğum ailedeki öğrenci arkadaşım Annika Jablinski ile çok iyi anlaştık. Kardeşi Vanessa da çok uyumlu. Sıcak arkadaşlık ilişkisi kurduk, İrina Shayk isimli bir arkadaşım daha oldu. Türkiye'ye döndükten sonra da bu arkadaşlarımızla görüşmeye devam edeceğiz. Diğer arkadaşlarımız da aynı şekilde dostluklar kurdular, çok güzel geçti" dedi.

14.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 3.Comenius Okul Ortaklığı Projesi Tamamlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi