Şifrem?
166 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sarımsaklı Port İçin Çalıştay Yapıldı
Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Ayvalık'a bağlı Küçükköy Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sarımsaklı ve Ayvalık Denizinin Çevresel Etkileri Çalıştayı’ önceki gün sona erdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Sarımsaklı’da Grand Hotel Temizel’de gerçekleşen 2 günlük çalıştayın ilk günündeki oturum basına kapalı yapılırken, çalıştayın ikinci günündeki oturum ise halka açıktı. Önceki gün gerçekleşen halka açık oturumun sunuculuğunu TRT sanatçısı Melda Duygulu’nun üstelendiği gözlenirken, oturumda; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP Balıkesir İl Genel Meclis Üyeleri, Küçükköy Belediye Meclis Üyeleri, bölgede mühendislik alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileri, turizmciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Oturumda, akademisyenler; Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendislik Bölümü üyesi Prof. Dr. Necdet Alparslan, DEÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü üyesi Prof. Dr. Tolga Elbir, Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Üyesi Prof. Dr. Emel İrtem, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Üyesi Prof. Dr. Erdal İrtem, DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, DEÜ Denz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Üyesi Prof. Dr. Gökdeniz Neşer, DEÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Üyesi Yrd. Doç Tolga Çilingir, Prof. Dr. Deniz Döldenve Dr. Aslı Numaoğlu Genç de katılımcılar arasındaki yerini aldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ile Küçükköy Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında Sarımsaklı-Küçüköy Ayvalık Denizinin su kalitesinin tespit edilebilmesine yönelik yapılan çalışmanın değerlendirmesini yapan Prof. Dr Necdet Alparslan ve Küçükköy Belediyesi’nin Şehir Bölge Planlamacısı Hüseyin Yeldiner Reviz İmar Plan sunumunu slayt gösterimiyle gerçekleştirdi. Ayvalık körfezi ve Küçükköy iç denizinin çevresel kirlenme sonucunda deniz dibinin alüvyon katmanıyla kapandığının ve bu yüzden acil önlemler alınması gerektiğinin belirtildiği sunumun ardından kürsüye Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin geldi. Konuşmasında; Çevrenin korunması, insan çevre ilişkisinin sağlıklı yürütülmesini sosyal belediyecilik anlayışının bir parçası olduğunu vurgulayan Ergin, “Belediyemiz bu ilke ile hareket ederek her zaman duyarlı davranmış, davranmış, projeler geliştirmiş ve bazılarını uygulamaya sokmuştur. Bunların birincisi, Sarımsaklı gibi özel önem taşıyan bir bölgesi olan, Küçükköy için büyük bir çevre kirliliği oluşturan atık su probleminin çözümü yer almıştır” dedi.
Küçükköy-Sarımsaklı-Ayvalık Bölgesi turizmi açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Öte yandan turizm, bölgemiz için en önemli ekonomik sektördür. Bu nedenle bölgede, yaşanabilecek tüm sorunları en aza indirerek, yerli ve yabancı turistler için öncelikle tercih edilecek hale getirmek gerekir. Deniz suyu kalitesi deniz turizmi açısından önemli bir parametredir. Deniz suyu kalitesinin insan etkisi ve doğal etkenlerce değişime uğrayarak doğal ve sağlıklı sınırların dışına çıkmasıyla deniz kirliliği meydana gelir. Deniz kirliliği, denizde yaşayan canlı türlerini olumsuz etkileyerek ekolojik dengenin bozulmasına sebep olur. Sucul yaşamda değişen bu dengeler kara yaşamını da dolaylı olarak etkilemektedir. Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Küçükköy Belediyesi tarafından Sarımsaklı-Ayvalık denizinin, deniz suyu kalitesinin tespit edilmesine yönelik bir çalışma yapılmıştır. Su kalitesinin korunması, iyileştirilmesi ve bölgenin değerinin artmasına yönelik projelerin uygulanabilirliğinin akademik olarak tartışılması ve Belediyemiz tarafından yaptırılacak revizyon imar planında planlanan projelerin imar planına işlenebilmesi için bu çalıştay planlanmıştır” ifadelerini kullandı.

DENİZ KİRLİLİĞİ VE SARIMSAKLI PORT MASAYA YATIRILDI
Sarımsaklı ve Ayvalık Denizinin Çevresel Etkileri Çalıştayı’nın 2. ve son günündeki halka açık oturumda, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, deniz bilimi ile ilgili konuşmasında, Sarımsaklı Plajları ile Küçükköy koyu arasındaki açılması planlanan ve kanalın olası etkileri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sarımsaklı Port olarak adlandırılan projenin hayata geçmesi sırasında doğal yaşamın olumsuz yönde etkilenmemesi için hassas çalışmaların yapılmasının gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Doğan Yaşar’ın ardından Alaçatı Port Projesini gerçekleştiren Aykut Mutlu sunumunu yaparak, Alaçatı’da gerçekleştirilen projenin hayata geçirilmesine ilişkin başlangıç ve sonrasına ait öyküsünü katılımcılara anlattı. Konuşmaların ardından verilen ara sonrasında katılımcılarla Sarımsaklı Port ve Ayvalık koyunun yanı sıra Ayvalık merkezdeki gönül yolu olarak bilinen alanda sirkülasyonun sağlanılarak deniz kirliliğinin azaltılması için yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir yürütülmesinin ardından çalıştay sona erdi.

 

 

27.05.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sarımsaklı Port İçin Çalıştay Yapıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi