Şifrem?
99 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türk- İsviçre Seyahat Acentaları Birliği Balıkesir’de
İsviçre'deki Türk-İsviçre Seyahat Acentaları Birliği yönetim kurulu ve beraberinde seyahat acente sahiplerinin de bulunduğu bir heyet Balıkesir'e geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'in turizmine katkı sağlamak için hazırlanan info program dahilinde gelen heyet kendileri için hazırlanan Kazdağları gezisine hayran kaldı.

KAZDAĞLARINDA JEEP SAFARİ

Balıkesir Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Balıkesir'e gelen İsviçre-Türk Seyahat Acentaları Birliği idaresindeki yaklaşık 30 kişilik heyet kendileri için hazırlanan Balıkesir programının ilk gününde körfezde unutulmaz bir gün geçirdi. Dünyanın ikinci oksijen çadırı olarak bilinen Kazdağlarında ciplerle düzenlenen safari turuna katılan konuk heyet 1.600 metre rakımda safari keyfi yaşadı. Bölgenin ünlü Şahindere Kanyonunu izleme terasından gözlemleyen turizmciler Kazdağlarındaki doğaya hayran kaldı. Kazdağlarını kendine has endemik bitki örtüsü ve su kaynaklarını yakından görme fırsatı bulan misafirler Şahindere Kanyonunun başlangıç bölümü ve içerisindeki gölet bölgelerinde kısa mesafeli doğa yürüyüşü yaptı. Gördükleri manzaralar karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen heyet turizm Balıkesir'deki turizm potansiyelinin gerektiği gibi değerlendirelemidğini, bölgedeki doğa ve sağlık turizminin, kültür turizmiyle birlikte eşsiz bir yapıya sahip olduğu görüşünü ifade ettiler.

Kısa adı TİSAB olan Türkiye-İsviçre Seyahat Acentaları Birliğinin yönetim kurulu başkanı Hüseyin Samsunlu Kazdağlarındaki safariden çok memnun kaldıklarını, Kazdağlarının kendine özel dokusuyla 'Ben doğa olarak varım ve buradayım, ama benim yapımı bozmayın' diye adeta konuştuğunu, vahşi doğayı yakından görüyp eşsiz havasını teneffüs etmenin harika bir duygu olduğunu iade etti. TİSAB Başkanı Samsunlu, Balıkesir ve körfez bölgesinin turizmin bütün ayaklarının bir araya geldiği eşsiz potansiyele sahip olduğunu, ancak başta ulaşım sorunu olmak üzere alt yapı eksikliğinin turizm hareketliliğini teşvik edici olmadığını belirterek yetkililerin buna acil çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. Şahsi fikri olarak öncelikle iç turizmin harekete geçmesi gerektiğini anlatan Hüseyin Samsunlu, Kröez Havaalanında ciddi bir sıkıntı yaşandığını tespit ettiklerini, bunun bir an evvel aşılması gerektiğini kaydetti. İsviçre'deki seyahat acentalarının sahipleri ve turizmci işadamlarından oluşan heyet, tek bir firmanın tekeline terkedilmiş görüntüsü veren ve uçuş saatlerinin de düzensiz olduğunu belirttikleri Körfez Havaalanında gerek düzenli seferler gerekse diğer gerekliliklerin acil olarak çözülerek turizme hizmet edilmesi gerektiğini kaydetti. İsviçre'de bağlantılı oldukları turları bu bölgeye yönlendirebileceklerini, yerinde bizzat gezip gördükleri kültürel, tarihi ve doğa güzelliklerinin son derece etkileyici bulan TİSAB heyeti Balıkesir'deki turizm sektör temsilcileriyle iş bağlantıları yapmak için de incelemelelerde bulundu. 16-21 Mayıs tarihlerini kapsayan gezi ve inceleme programı kapsamında Balıkesir'de Vali Ahmet Turhan'ın da katılacağı yemekli toplantıda tespitlerini ve görüşlerini paylaşacak olan heyetin kendileri için hazırlanan gezi programı salı günü sona erecek.

18.05.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türk- İsviçre Seyahat Acentaları Birliği Balıkesir’de

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi