Şifrem?
49 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

CHP'li Oran Hükümeti İstifaya Çağırdı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Reyhanlı’daki patlamanın sorumlusu olduğunu savunduğu hükümeti istifaya çağırdı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit'de  CHP teşkilatını ziyaret eden Oran, burada yaptığı açıklamada, “Türkiye kötü yönetiliyor. Dün Hatay’da yine 9 yurttaşımız hayatını kaybetti. Sebebi belli değil. Baktığınız zaman, olayın gerçekleri çok açık olarak paylaşılmıyor. Zaten belli bir süre basın yasağı da konuldu. Geçen hafta Reyhanlı’da 51 yurttaşımız hayatını kaybetti. Pazartesi bölgedeydik. Hakikaten bir insanlık dramı. Türkiye bunları hak etmiyor. En azından biraz gurur olsa hükümetin istifa etmesi lazım. Gelişmiş ülkelerde bir iktidar vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyamıyorsa istifa eder. Bölgeye gidemedi. Göstermelik 4 tane bakan gitti. Milletvekilleri bile bölgeye gidemedi. Reyhanlı’da iktidar partisinin oyu yüzde 68’dir ama halkın tepkisi çok büyük ve bölge milletvekilleri bile oraya gidemedi. Ne olursa olsun Sayın Başbakanın oraya gitmesi gerekirdi fakat pişkin pişkin açıklamalar yapıyorlar. Son derece üzücü. Burada insanlar hayatlarını kaybetmiş. Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanının açıklamalarına baktığımız zaman bir istihbarat eksikliği ve zafiyetinden bahsediliyor. Bir ihmal varsa ve Cumhurbaşkanı ile Başbakan bunu da ifade ediyorsa o zaman sorumluların bu konuda gereğini yapmaları gerekiyor. Orada bir ilçe emniyet müdürünü görevden almakla bu iş kapatılamaz. Yani bunun ucunun Başbakana kadar gitmesi lazım. Bırakın İçişleri Bakanını, Başbakanın bile, 51 yurttaşımızın can ve mal güvenliğini koruyamıyorsa istifa etmesi lazım. Bunun doğrusu budur fakat dediğim gibi bir ihmal olduğu ortaya çıkıyor ve bunun da sorumlusu Başbakan. Bu, Reyhanlı’da son 6 ay içindeki 6'ncı olay. Yani göz göre göre bu felaket geliyorum demiş. MİT ile emniyet arasında gerginlik var. Bunu son 2 yıldır izliyoruz. İstihbarat emniyete verildi ve emniyet ile MİT arasında bir uyuşmazlık var. Bunun bedelini vatandaş ödüyor. Böyle bir şeye ne hakları var, ne de hadleri” şeklinde konuştu.

“BEKİR BOZDAĞ HADDİNİ VE POZİSYONUNU AŞMIŞTIR”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı pişkinlikle suçlayan CHP’li Umut Oran, açıklamaların siyasi üsluba yakışmadığını iddia etti. Oran, “CHP Genel Başkanı, bütün dünyada sol, sosyal demokrat, sosyalist partilerde son derece ciddiye alınan bir genel başkan. En son Sosyalist Enternasyonal seçimlerinde genel başkanımız en yüksek oyu alarak genel başkan yardımcısı olmuştur. Bu başkan yardımcılığı, 2009’da, 2011’de Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında, 'Biz oraya girmek istiyoruz' dediği yerdir. Bütün bunları bir kenara bırakıp Brüksel’de yaşanan bir olayı bir şekilde büyüterek yönlendirmeye çalışıyorlar. Bu son derece doğru olmayan bir şey. Sayın Bekir Bozdağ, haddini ve pozisyonunu aşan açıklamalarda bulundu. Gerçekten böyle bir siyasi üsluba yakışmıyor. Türkiye’de insanlar hayatlarını kaybediyorken, böyle bir olay yaşanmışken, Suriye’nin yanlış politikası vatandaşlara yansımışken, Bekir Bozdağ’ın pişkince genel başkanımıza karşı yapmış olduğu açıklamaları kabul etmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“BAŞBAKANA YARANMAK İSTEYEN SARAY SOYTARILARI VAR”

Başbakana yaranmak isteyen saray soytarıları ve dalkavuklar olduğunu öne süren Oran, “Osmanlı’da saray soytarıları vardı. Dalkavuklar vardı. Burada da Başbakana yaranmak isteyen saray soytarıları var ve bu saray soytarılarının açıklamalarını son derece yanlış buluyoruz, yanıltıcı olarak değerlendiriyoruz. Her iktidar kendi ülkesinin çıkar ve menfaatlerini korumak zorundadır. Yani Türkiye’nin Başbakanı, hangi ülke ile iş birliği yapıyorsa kendi ülkesinin, kendi vatandaşının menfaatlerini koruması gerekiyor. Son 10 yılda baktığınız zaman sıfır terör vardı. Bugün terör ne hale geldi? Artık teröre teslim olmuş bir iktidar var. Her yıl yüzlerce yurttaşımız hayatını kaybediyor. Amerika’da da 11 Eylül Olayları oldu. Amerika terörü bitirdi. Madem böyle bir ortaklık var, neden peki sayın Başbakan Amerika’dan terör konusunda destek almadı? Tam tersi, bir anlamda özellikle terörün Kuzey Irak’ta üretilip Türkiye’ye yollandığını biliyoruz. Sayın Başbakanın önce bunun cevabını vermesi gerekir. Terör konusunda Amerika’dan ne yardım almış? Bir iki tane helikopter almakla bu iş olmuyor. Ekonomi, işsizlik her şeyin önünde. Bu dünyanın ortak sorunu. 10 sene evvel bu iktidar gelmeden önce Amerika ile Türkiye arasındaki dış ticaret yüzde 1’di. Yani Türkiye 1 ihraç ediyor, 1 ithal ediyordu. Bir dış ticaret açığı yoktu. Şimdi ise Türkiye 1 ihraç ediyor, 3 ithal ediyor. Buradaki dış ticaret açığından Amerika’daki vatandaş yararlanıyor. Biz o zaman Amerika’ya hizmet ediyoruz. Bu ilişkilerde bizim ülkemiz hiçbir katkı görmemiş” diye konuştu.

“SEN DİKTATÖRSÜN, AL KİTABINI ÇALIŞ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşine hediye edilen kitap ile alakalı ilginç iddialarda bulunan Umut Oran, şu ifadeleri kullandı:

“Başbakanın eşine verilen hediye her şeyi özetliyor. Bu gezide başbakanın eşine bir kitap hediye edildi. Kitabın ismi Diktatörlüğün Psikolojisi. Amerika, hani diyor ya beyzbol sopası ile, ‘Sopa elimde, dikkat et’ diye, Başbakan yola geliyor. Hani demişiz ya Brüksel’de 'diktatör' diye. Biz bunu içeride de, dışarıda da diyoruz. Onlar 'otoriter' diyorlar. Otoriter ile diktatör arasında biraz ton farkı var, diyorlar. Amerika’da bu hediye Obama’nın bilgisi dışında verilemez. ‘Sen diktatörsün, bunun psikolojisini iyi öğren, dersini iyi çalış’ demiş Amerikalılar. Şimdi Başbakan buna nasıl cevap verecek? Yani sadece Sayın Kılıçdaroğlu Sayın Başbakana, ‘Sen diktatörsün’ demiyor. Amerika da, ‘Sen diktatörsün. Al kitabını, çalış. Nasıl diktatör olunur öğren’ diyor. Başbakanın ebedi başkan kalmasını isteyen saray soytarıları maalesef ülkede görev alıyor ama 90 yıllık CHP’ye, genel başkanına dil uzatmak hiçbir AKP yetkilisinin haddi değildir. El uzatırlarsa elini kırarız, dil uzatırlarsa dilini koparırız.”

Edremit ziyaretinin ardından Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde temaslarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, daha sonra Aydın'a hareket etti.

18.05.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir CHP'li Oran Hükümeti İstifaya Çağırdı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi