Şifrem?
145 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

AK Parti Siyaset Akedemisi Edremit'te Yapıldı.
İstanbul’un en büyük ilçelerinden 500 bin nüfuslu Esenler'in Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Balıkesir'in Edremit ilçesinde AK Parti tarafından düzenlenen siyaset akademisinde hizmetlerini anlattı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde düzenlenen siyaset akademisine AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı ile 150’ye yakın kişi katıldı. Teknik bilgilere takılı kalmadan bir şehir felsefesi üzerinden yaşadığı tecrübeleri aktaran Başkan Göksu, “Esenler Belediyesi şu andaki popülaritesini, en çok kentsel dönüşümdeki başarılardan kazanmıştır” dedi.

Çalışmaları ile Esenler’e farklı bir kimlik kazandırıldığını söyleyen Başkan Göksu şöyle konuştu:

“Bir belediye başkanı önce kendisi bilgi sahibi olmalı; bilgiyi, insanı, zamanı, iletişimi ve finansı yönetmelidir. Ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek bir gün sormuş: 'Bir belediye başkanının şoförünün mü kör olması tehlikelidir, yoksa başkanın kör olması mı?' Karşısındaki de cevap vermiş: 'Şoför kör olursa yolu göremez ve bir yere çarpıp kaza yapar. Başkan da ölür, kendisi de'. Necip Fazıl için bu cevap yanlıştır. Şunları söyler: 'Şoför körse kaza yapıp sadece 2 kişinin ölümüne sebep olur. Belediye başkanı körse, yani idrak edemiyorsa yönettiği binlerce insanı öldürür”.

Zaman zaman sözleri alkışlarla kesilen Başkan Göksu, insanların yaşadığı şehirde kendilerini kiracı gibi hissettiklerinde o şehri benimsemediklerini ve sahip çıkmadıklarını, ev sahibi gibi hissettiklerinde ise mutlu olduklarını vurgulayarak, “İlk yılımızda şehrimizin daha güzel olması için çeşitli yerlere laleler ektik. Ertesi günü bir baktık bütün laleler sökülmüş, çiğnenmiş. Bunların niçin bu hale geldiğini oturup düşündük. Anladık ki insanlar işsiz, insanlar aç. Kendilerini bu şehre ait hissetmediği için burada kendini kiracı gibi görüyor. Ev sahibi kendi evindeki eşyasına zarar verir mi? Hemen proje üreterek işsizlik meselesini ortadan kaldırmak için kolları sıvadık” diye konuştu.

Esenler'in 30 yıllık bir mazisi olduğunu söyleyen Göksu, “30 yıllık bir ilçeyi yenilemeye çalışıyoruz. Esenler'in dönüşümü için 12 katrilyon gerekiyor. Kim ki şehir hakkında bir tasarrufta bulunmak istiyorsa şu dört kelimeyi aklından çıkarmaması gerekiyor. Bunlar; idrak, inşa, ihya ve tevarüstür. İdrak bir insanın kendisine sorması gereken temel sorudur. Ben nerede duruyorum? Yani idrak nerede durduğunuzu ve hangi şehri tasavvur ettiğinizin bilincidir. Şehir üzerinde yaşanılan değil, içinde yaşanılan bir şehirdir. Eğer siz şehre sadece dışarıdan bakarsanız beton yığını görürsünüz. Eğer şehirleri yönetenler bu kavramları bilseydi şehirleri dönüştürmek zorunda kalmazdık” şeklinde konuştu.

Başı sıkışan, darda kalan her vatandaşın 444073’ü arayarak, en geç yarım saat içinde meselesinin çözüldüğünü söyleyen Başkan Göksu, “Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz ESTİM'le vatandaşlarımız her konuda 4440073’ü arıyor. Yarım saat içinde işini hallediyoruz. Bir vatandaşımız anahtarı kaybediyor, eve giremiyor, hemen ona çilingir temin ediyoruz. Veya yolda aracının lastiği patlıyor, hemen oraya acil kurtarma ekibi gönderiyoruz”

14.05.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir AK Parti Siyaset Akedemisi Edremit'te Yapıldı.

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi