Şifrem?
193 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Dünyaca Ünlü Müzisyenler Aima’da Hayat Verecek
Ayvalık'ta, dünyaca tanınmış müzik akademisi olan Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi (AİMA) 16. yaz dönemi çalışma programını açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

15 yıldan bu yana açmış olduğu klasik müzik kurslarında elde ettiği başarılarla sık sık ülke kamuoyunun gündemine gelirken, bu kapsamda her yıl dünyaca ünlü klasik müzik duayenlerinin kurs verdiği AİMA'da, bu yıl 7 farklı dalda kursun açılacağı bildirildi. 1998 yılında Prof. Filiz Ali tarafından kurulan ve kurulduğu ilk günden bu yana genç müzisyenlerin ufuklarını ve müzik kariyerlerini genişleterek eğitimlerini teşvik etmek yolunda öncülük görevi üstlenen AİMA’da, 2013 yılında da 7 ayrı dalda gerçekleştirecek atölye ve ustalık sınıfları ile 50'yi aşkın katılımcıyı ustalarla buluşturmayı hedeflediği vurgulandı.

AIMA, klasik müzik alanında kendini geliştirmek isteyen genç müzisyenleri, 2013 yılında da uluslararası sanatçılarla buluşturmaya devam etmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda; 12-16 Haziran tarihlerinde Burak Onur Erdem yönetiminde koro atölyesi çalışmalarıyla start alacak olan eğitimlerin ilk etabının ardından 16 Haziran’da Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen Taksiyarhis Kilisesi’nde bir koro konserinin yapılacağı, 19-24 Haziran’da da Gülayşe Koçak öncülüğünde Yaratıcı Yazma Atölyesinde kursların verileceği belirtildi.

2013 yaz dönemi çalışmaları kapsamında keman ve viyola ustaları Andrej Bielow, Lukas David ve Çiğdem İyicil yönetiminde 3-10 Temmuz tarihlerinde akademinin ilk masterclas çalışmalarını gerçekleştireceği öğrenildi. Masterclass katılımcılarının 7 gün sürecek yoğun dersler boyunca; usta kemancı ve eğitimci Lukas David, Andrej Bielow ve Çiğdem İyicil ile keman çalma sanatının teknik ve müzikal inceliklerini öğrenecekleri belirtilirken, keman kurslarının akabinde her masterclass sonunda olduğu gibi, 8-9-10 Temmuz tarihlerinde 3 gün arka arkaya yapılacak olan Ayvalık Müzik Festivalinde, 16 yıl süresince AİMA’da ki kurslara katılan öğrenciler arasından yapılacak bir elemeyle kurulacak olan bir orkestrayla Alibey Kültür Merkezi'nde Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı yararına bir konser verileceği bildiriliyor.

AİMA’nın eğitim çalışmalarına ilk kez dahil olan Yunan asıllı dünyaca ünlü gitar sanatçısı Elena Papandreou yönetiminde 15-22 Temmuz tarihleri arasında Gitar Masterclassları’nı gerçekleştirileceği bildiriliyor. Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi’nin bu yılki programında yer alan Flüt masterclasının ise ilk kez gerçekleştirileceği öğrenilirken, Gülşen Tatu yönetimindeki Flüt masterclaslarının ise 20-26 Ağustos tarihlerinde yapılacağı belirtildi. AİMA’nın her yıl olduğu gibi bu yılda piyano masterclasslarının dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret tarafından verileceği öğrenilirken, 30 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan masterclassa daha şimdiden yoğun bir katılımın olması bekleniyor.

2013 eğitim döneminin 16-23 Eylül tarihleri arasında dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Peter Bruns yönetiminde verilecek masterclass ile sona ereceği kaydedildi. Her masterclass kursunun ardından dünyaca ünlü müzisyenler ve kurslara katılan öğrencilerle masterclass konserlerinin de gerçekleştirerek klasik müzikseverlerin beğenisine sunulacağı da gelen bilgiler arasında.

AİMA BAŞKANI PROF. FİLİZ ALİ OLDUKÇA HEYECANLI

Ayvalık Müzik Akademisi’nin Başkanı ve ünlü şair Sabahattin Ali’nin kızı Prof. Filiz Ali ise 16. sı düzenlenen yaz dönemi çalışmalarının oldukça yoğun geçecek olmasından oldukça memnun olduğunu ifade etti. Ayvalık’ta her yıl olduğu gibi bu yılda dünyaca ünlü müzisyenleri kursiyer öğrencilerle buluşturmanın heyecanı içinde olduklarını vurgulayan Filiz Ali, ağırlıklı olarak yaylı çalgılara odaklanan müzik ustalık kurslarının yanı sıra her yıl yaz ve sonbahar dönemlerinde Türkiye’den, Avrupa’dan, hatta Yeni Zelanda gibi dünyanın öbür ucundan gelen öğrencileri Ayvalık’ta buluşturan akademi, her biri kendi branşında dünya genelinde kariyer sahibi uluslararası seçkin öğretmenlerle 8-10 gün boyunca yoğun bir şekilde öğrenme, çalışma ve ustalık kursları sonunda verecekleri konserler için bir araya gelme geleneğini sürdürdüklerinin altını çizdi.

Her yıl ustalık kurslarını bestecilik atölyesi, yaratıcı yazarlık, piyano ve gitar ustalık kurslarıyla çeşitlendirmesiyle dünya genelinde kendisinden söz ettirmeye çalıştıklarını kaydeden Ali, halka açık verdikleri konserlerle de Ayvalık’ın kültür hayatını zenginleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

06.05.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Dünyaca Ünlü Müzisyenler Aima’da Hayat Verecek

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi