Şifrem?
106 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ermişler ve Uğur, Oy Bekliyor
Balıkesir Ticaret Odası ve Sanayi Odası seçimleri yaklaştıkça, adayların çalışmaları hızlanıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

(Balıkesir Ticaret Odası) BTO Başkan Adayı Fahri Ermişler ve (Balıkesir Sanayi Odası) BSO Başkan Adayı İsmail Uğur, yaklaşan seçimler öncesi Otel Basri'de bir kahvaltı düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

Birçok BTO ve BSO üyelesinin bir araya geldiği kahvaltıda konuşan Fahri Ermişler, çıktıkları yolun Balıkesir'i hak ettiği değerlere ulaştırma yolu olduğunu söyledi. 

Balıkesir Değişim Platformu adı altında herkesi kucaklayan bir komite, meclis ve yönetim oluşturup 4 yıllık göreve talip olduklarını söyleyen Ermişler, kendileriyle birlikte olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu ifade ederek "Küçük olsun bizim olsun demiyoruz, büyük olsun Balıkesir'in olsun diyoruz" şeklinde konuştu.

Seçimlere ve 4 yıllık görev süresine hazır olduklarını söyleyen Ermişler şunları söyledi: 

"Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Odası şehrimizdeki en önemli sivil toplum kuruluşlarındandır. Bizler değişim platformu olarak sadece ticaret odası ve sanayi odası seçimlerine aday olmadık. Bizler aynı zamanda gelişen ve değişen Balıkesir'in hak ettiği yeri almasında görev almak, Balıkesir'e hizmet vermek için aday olduk.

Bu zor göreve sadece aday olmakla kalmadık, projeler ürettik, bütün oda üyelerine ulaşabilmenin çarelerini aradık, kapsayıcı ve her üyenin tek tek memnun olacağı hizmet anlayışına nasıl ulaşırız, Balıkesir ticari hayatına yön vermesi gereken odaları, ticari hayatın içinde aktif rol alacağı sistemin nasıl kurulması gerektiği konusunda çalışmalar yapmaktayız. Ve en önemlisi, bütün bu çalışmaları planlarken ekip olduğumuzu asla unutmadık ve şu an burada bulunan ve bulunamayan değerli arkadaşlarımız ile birlikte hareket ettik. Çıktığımız bu yol Balıkesir'i hak ettiği değerlere ulaştırma yoludur.

Bizler değişim platformu olarak sadece projelerimiz ve hizmet anlayışımız ile var olduğumuzu, üyelerin hizmet beklediğini ve onlara ulaşabilmenin çarelerini aradığımızı, kimsenin siyasal fikrinin bizi ilgilendirmediğini oda üyeleri ile yaptığımız sohbetlerde tekrarladık. Şimdi de burada bu söylemimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. 

Biz bu seçim sürecinin Balıkesir ve Odamıza layık bir olgunlukta geçmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Balıkesir'e yakışır, üyelerimize layık, Balıkesir'i içeride ve dışarıda en iyi şekilde temsil edebilecek, Balıkesir ticaretini daha da üst seviyelere çıkaracak bir meclis yapısı oluşturmaya gayret göstereceğiz. Bu yapıyı oluştururken, meslek komitelerine taşımak istediğimiz üyelerimizin, kendi meslek gruplarında temayüz etmiş, o mesleği temsil edebilecek, o mesleğin sorunlarını bilen, sevilen, sayılan, vatanını seven, vizyon sahibi, dürüst ve ahlaklı insanlardan oluşmasına gayret göstereceğiz.

Meslek komitelerinde bulunacak arkadaşlarımızın hangi siyasi partiye mensup olduğuna, hangi takımı tuttuğuna, hangi rengi sevdiğine bakmayacağız. Bizim için önemli olan, içinde bulunduğu meslek grubunu en iyi şekilde temsil edebilmesidir.

Bir 'hizmet işletmesi' olan Balıkesir Ticaret Odası, üyelerine hizmet verirken hızlı olmalı, sempatik olmalı, yardımcı olmalı, üyelerinin işlerini zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı olmalıdır. Odanın giderleri devamlı kontrol altında tutulmalı, şeffaf olmalı, bütçede öngörülmemiş hiçbir harcama yapılmamalıdır.

Hatta bunun yanında dışarıdan denetim hizmeti alınmalı ve mali tablolar her yıl sonunda odanın internet sitesinde yayınlanmalıdır.

Üyelerin sorunları iyi tespit edilmeli ve çözüm için etkin girişimlerde bulunulmalıdır. Üyelere daha kapsamlı eğitimler ve ücretsiz danışmanlık hizmetleri verilmelidir. Balıkesir Ticaret Odası bundan sonraki süreçte "oyun kurucu" rolü üstlenmeli, Türkiye'nin çeşitli mesleki platformlarında en üst düzeyde temsil edilmeli ve karar mekanizmalarında etkin görevler almalıdır.Dünyada azmiyle ve çalışkanlığıyla tanınan tüccar ve işadamlarımızın yurtdışı faailiyetlerine destek olmalıdır."

Seçildikleri takdirde verecekleri hizmetlerden de kısaca söz eden Ermişler, üyelerle sıkı ilişkiler içinde olarak onları görevleri süresince sık sık ziyaret edip sorunlarını dinleyeceklerini kaydetti. Konuşmasının son bölümünde bazı projelerinden bahseden Fahri Ermişler, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"3 ay önce bir broşür ile siz üyelerimize ulaştırdığımız projelerimizden bazılarını da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Markalaşma konusunda ciddi çalışmalar yapıp üyelerimize bu konuda hizmetler vereceğiz. Rekabet gücünü artırmak için araştırma, uygulama, anketler yapacağız ve Balıkesir'in her alanda profilini çıkartıp bunları güncel tutacağız. Odalarımızın gerekli teknolojik altyapısını sağlayarak, e-oda sistemini hazırlayıp, odalarımızı evrak odası kimliğinden çıkarıp hizmet odası haline getireceğiz.

Üyelerimize, iş ortaklığı, pazarlama ve ihracat gibi konularda destek verirken ücretsiz tercüme hizmeti vereceğiz. Balıkesirimizdeki tüm kurumlarla sürekli birliktelik sağlayarak ortak projelere imza atacağız. Bankalarla genel kredi sözleşmelerinin yanında projesi hazırlanmış, sektörel bazda özel kredi anlaşmaları da yapmaya çalışacağız. Üyelerimizi işyerlerinde ziyaret edecek personel istihdam ederek onların sorun ve isteklerini meslek komitelerine taşıyacağız. Meslek komitelerimizi çalıştırarark kendi sektörlerinin sorunlarını ve ihtiyaçlarının çözülmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Üyelerimize ücretsiz mali ve hukuki danışmanlık hizmeti vererek diğer kurumlar ile arasında köprü vazifesi göreceğiz. Diğer odalarla da sıkı ilişkiler kurarak şehrimize uygun projeleri onların da desteğiyle gerçekleştireceğiz. Balıkesir'in bir bütün olduğunu bilerek tüm ilçelerimizle birlikte her platformda ortak hareket edecek yapıyı hazırlayacağız ve bunun da bizi daha güçlü kılacağından eminiz. Bu duygularla, iyi niyetimizle ve tüm samimiyetimizle kararlı ve azimli bir şekilde bu yola çıktık. Bize bu yolda destek olacak herkese teşekkür ediyor, son söz olarak biz hazırız diyoruz."

Ermişler ve Uğur, birlikte basın mensuplarına poz verirken, 2 Mayıs'ta Sanayi Odası'nın 8 Mayıs'ta Ticaret Odası'nın seçimlerine tüm üyelerin katılmasını beklediklerini kaydetti. 

30.04.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ermişler ve Uğur, Oy Bekliyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi