Şifrem?
102 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edip Uğur: 'Terörün Siyasi Boyutu Var'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, çözüm sürecinin olumlu şekilde ilerlediğini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma derneğini ziyaret etti. Dernek başkanı Muzaffer Kaçan, eski başkan Yaşar Özmen ve çok sayıda dernek üyesi Karadenizli iş adamlarının bulunduğu ziyarette konuşan milletvekili Uğur Türkiye'de terörün tamamen sona ereceğini söyledi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugünkü yapısını öven Edip Uğur, Türkiye'nin artık dünyada hatırı sayılan itibarlı ve güçlü bir ülke olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları kaydetti;

"Şimdiye kadar hiçbir Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanı, yüksek dereceli subay gidip operasyonlara katılmıyorlardı. Bu teröristler inlerine kadar kovanlanmış ve çok büyük zayiat vermiştir. Terörün çıkış yolu olmadığını gördüler. Bu terörün siyasi boyutu var, ekonomik boyutu var, diplomatik boyutu var, psikolojik boyutları var, sosyolojik boyutu var. Siz güçlü olduğunuz zaman dünyada itibar edilen, sözü geçen bir ülke olduğunuz zaman dışarıda da sözünüz geçiyor. İsrail bizden nasıl özür diledi? Başbakan, Karadenizli hemşehriniz 'one minute sen bebek katilisin konuşma sus' dediği zaman bütün monşerler diplomatlar ne oldu; bitti. Diplomasi bitti, ne oldu, sonuç ortada. Aynı şekilde Mavi Marmara hiçbir silah olmadan insani yardım götürüyor, siz orada 9 tane insanımızı şehit ettiniz. Bizden özür dileyeceksiniz bir, ikincisi tazminat ödeyeceksiniz, üçüncüsü ambargoları kaldıracaksınız. Bunları yapmadan biz diplomatik ilişkileri askıya alırız. Bizim monşerler ne dedi? Bu İsrail sizden özür dilemez dediler. Ama ne oldu; Sen güçlü olduğun, itibarlı olduğun için geldi Türkiye'den özür diledi. Türkiye'den özür diledi, gelin tazminatları ödeyelim dedi. Kapıları açtı ambargoyu kaldırdı. Hatta bundan sonra Gazze'deki, Filistin'deki insani şartların iyileştirilmesi için Türkiye ile birlikte hareket edelim dedi. Siz güçlü olduğunuzda oluyor. Yunan Başbakanı geldiğinde, Başbakan diyor ki, 'bak senin orada PKK kampları var, DHKPC kampları var. Eğer Türkiye ile iyi ilişkiler istiyorsan kampları kapatacaksın dedi, Yunanistan gitti kampları kapattı. Aynı şeyi Merkel'e söyledi, aynı şeyi Fransa Başbakanına söyledi. Güçlü olursan sözün geçiyor. Artık Türkiye itibarlı, güçlü bir ülke. Dünyanın neresinde bir olay olsa devlet başkanları Türkiye'ye bir soruyor. Güney Amerika'da ne oluyor diyorlar, Obama diyor ki şöyle bir olay var, bilginiz olsun, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz diyor. Aynı şekilde Ortadoğuda olan bir olayda hemen Türkiye'ye müracaat ediliyor."

TÜRK BAYRAĞINI EFENDİ GİBİ ASACAKLAR

Edip Uğur, terörün dış kaynaklardan desteklendiğini, bunun ispat edildiğini ve bu kaynakların kurutmak için gereken mücadelenin de hükümet olarak verildiğini, verilmeye devam edildiğini söyledi. Terörün diplomatik boyutunda uyuşturucu ticaretinin yer aldığını belirten Edip Uğur, Avrupa'yı bu desteğinden el çektirdiklerini ifade etti. Türkiye'deki çözüm sürecine dıyarıdan da önemli ölçüde destek olduğunu belirten Edip Uğur, "Bu çözüm sürecine yurt dışından da büyük destek gelmiştir. Ankara'da her gün bir Başbakan var, Devlet Başkanı var, mutlaka bir diplomat geliyor. Türkiye'yi çözüm sürecinde destekliyoruz, bundan sonra bu işlere alet olmayacağız diyorlar. Silah kaçakçılığı ve uyuşturucu ticaretinde gerekli hassasiyeti göstereceğiz diyorlar. Zaten bu dış kaynaklı olmasa terör bu kadar devam etmezdi, dış kaynaklı olduğu için de şu anda hala devam ediyor. Fakat, şu anda diplomatik yönden, siyasi ve sosyal açıdan baktığınızda terör bitiyor. Geçen hafta Mardin ve Batman'a gittim, çarşı-pazar dolaştım, eskiden kapalı olan kepenkler dışarıya çıkamayan insanlar baktık ki çarşılar cıvıl cıvıl olmuş. 23 Nisanı yeni kutladık, adamlar dükkanlarına bayrakları astılar. Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'si de bayrağını astı. Bayrak üzerinden siyaset yapmak, bayrağı kullanmak; Şehidimizin kanından rengini almış al bayrağımız. Kimse bayrağımıza göz dikemez, laf söyleyemez; Mümkün değil böyle bir şey olur mu? Onlar da efendi gibi Türk Bayrağını asacaklar. Allah'a şükür üniter yapımızla ilgili bir endişe yok. Türkiye'de etnik bir çatışma da olmadı. Üniter devlet yapımızda herhangi bir endişeye mahal vermeden çözüm sürecine girildi ve iyi de gidiyor, inşallah neticelenecek. Türkiye'nin 30 yılda ödediği 300 milyar dolar ülkenin kasasında kalacak, insanımız için harcanacak. Sizlerin de bu sürece desteklerinizi bekliyoruz. Halk, toplum kabul etmez ise zaten bu iş olmaz. Herkesin bu işe olumlu bakması lazım, kanın durması için, terörün bitmesi için. Nasıl geldi bu adamlar? Bir hafta önce değil, bir sene önce de değil. Terörist bunlar, 30 yıldır gelip gidip duruyorlar zaten, sanki devlet kontrolünde mi gelip gidiyor bunlar? Nasıl geldiyse öyle gidecekler, herhalde bandoyla göndermeyeceğiz. Geldiği gibi gidecek kardeşim. Tabi oranın doğal şartları, yapısı farklı. Batman'da 10 bin tane mağara varmış, bir Batman'da 10 bin tane mağara varsa Güneydoğuyu düşünebiliyor musunuz kaç tane mağara var? Ama bunlar çekip gidecek, inşallah terör de bitecek, Türkiye huzura kavuşacak" diye konuştu.

ÇÖZÜME KARADENİZ DESTEĞİ: "KONU MEMLEKET İSE BIRAKIN TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMAYI BAŞIMIZI KORKUSUZCA HIZARIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ"

Balıkesir Karadenizliler Derneği yetkilileri Edip Uğur'a ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler. Derneğin eski başkanı genç işadamı Yaşar Özmen, hemşehrileri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gurur duyduklarını, çözüm sürecini sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Yaşar Özmen, "Biz Karadenizliler Derneği olarak açılıma çoktan başladık. Karadeniz'i sevmek bize üye olmak için yeterli. Üyelerimiz arasında Gürcü, Kürt, Laz, Çerkez hepsi var. 1994'ten beri Balıkesir'de ve Balıkesir ile beraber hiçbir kötü olay olmadan, ötekileştirmeden, dışlamadan ve dışlanmadan Başbakanımızın dediği gibi yapıyoruz. Balıkesir olarak buna öncülük ettik. Biz Karadenizliler hırçınız, çalışmayı seviyoruz. Karadenizli maddiyattan çok başarıyı çok seviyor, en büyük örneğimiz Başbakan, biz başardıkça memnun oluyoruz. Biz her zaman elimizi taşın altına koymaya hazırız ve koyuyoruz. Hatta konu memleket ise bırakın taşın altına elini koymayı başımızı korkusuzca hızarın altına koymaya hazırız. Biz Karadenizliler olarak çalışken insanlarken böyle ekipler kurarken ara sıra bize de uğrayın size neferler verelim, sizin için de iyi olacaktır. Açılım inşallah sonuna kadar başarılı olur. Ben 20 yaşımda Şırnak Beytüşebap'ta askerlik yaptım, 2 yaşında yeğenim vardı. Her türlü imkanım vardı ama vatan sevgisinden dolayı oraya gittim. Şu anda o iki yaşındaki yeğenim de şu anda yine Güneydoğuda askerlik yapıyor, aradan 20 sene geçti. Yani bunun bitmesi barışın olması tabi ki çok güzel. İnşallah sonu memleketimiz için hayırlı olur. Bayrağın dalgalandığı her yer bizim için vatan toprağıdır" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'un ziyaretinde AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundular.

26.04.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edip Uğur: 'Terörün Siyasi Boyutu Var'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi