Şifrem?
93 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türk Süsleme ve El Sanatları Sergisi Büyüledi
Balıkesir'de, Türk Süsleme ve El Sanatları sergisi açıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de, Türk Süsleme ve El Sanatları sergisi açıldı. Sergiyi eşiyle birlikte gezen Vali Ahmet Turhan, seramik ve çini atölyesi için en büyük eksikleri olan fırın alma sözü verince kursiyerler büyük bir sevinç yaşadı.

Turizm Haftası kapsamında açılan sergi görenleri adeta büyülüyor. Vali Ahmet Turhan, Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açılan Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Sergisini eşi ile beraber ziyaret etti. 2012 - 2013 döneminde açılan 6 ayrı kursta aldıkları eğitim ve beceri ile birbirinden güzel, şık ve albenisi olan ürünler ortaya çıkaran hanımlar marifetlerini sergiledi. Vali Ahmet Turhan ve eşine ebru, el işi ürünler ile yine el işlemeli havlu hediye edildi. Sergideki ürünleri çok beğenen Vali Turhan'ın eşi Nurhan Turhan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de daha önce aynı şekilde kurs aldığını, bu işin son derece zevkli ve güzel olduğunu söyledi. Hocaları ve kursiyerleri tebrik eden Bayan Turhan, "Çok güzel, hanımların elinin değdiği her şey çok güzel, ellerine sağlık. Hocalarımı tebrik ediyorum. Katıldıkları için de kursiyerleri tebrik etmek lazım, böyle hepçi çok güzel ürünler ortaya çıkarmışlar. Ben de yabancı değilim, ben de geçen sene kursiyer idim, kendi çapımda bir şeyler yaptım. Onun size kattığı keyif çok ayrı."

Hoca, "Sinir ilacı kullanıp da bırakan öğrencilerimiz var. Kırk Yama'da çok keyifli" dedi.

Öte yandan, Kırkyama kursu eğitim görevlisi Serdil Okumuş, bu işin (Kırkyama) kursiyerlere, bununla uğraşanlara tam anlamıyla bir terapi gibi geldiğini, Kırkyama yapan kursiyerleri son derece rahatlattığını anlattı. Serdil, "Hastalığı tedavi ediyor. Kırkyama'da sinir ilacı kullanıp da bırakan öğrencilerimiz var. Çok keyifli" dedi. Tel Kırma'nın ise son derece sabır gerektiren ince bir iş olduğu kaydedildi. Serdil Okumuş, Tel Kırmayı, "Tel Kırma eşittir sabrın sonu" diye yorumladı.

Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açtığı Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Sergisinde, "Sedef Kakma ve Tel İşletmeciliği (eğitimci Tenzile Yanar, kursiyer sayısı 15), Sim Sırma -Maraş işi- (eğitimci Nevibe Baykurt, kursiyer sayısı 14), Ebru (eğitimci Nelimam Özkarasu, kursiyer sayısı 23), Tel Kırma (eğitimci Serdil Okumuş, kursiyer sayısı 19), Kırkyama (eğitimci Serdil Okumuş, kursiyer sayısı 16) ve Çinicilik kursu (eğitimci Mine Akçakoca, kursiyer sayısı 20) eserleri sergilendi. Toplam 107 kursiyerin 1 yıl boyunca aldıkları eğitim neticesinde ürettikleri ürünlerin beğeniye sunulduğu sergide stantlardaki veciz sözler ile davetlilerin dikkati çekildi. Sergi stantlarındaki, "Gözlere öfke doldukça sevgi görülmez olur", "Dayak güçsüzün silahıdır, güçlü olan aklını kullanır", "Her kadın bir çiçek her çocuk bir fidandır", "Şiddetle ateş sönmez", "Çocuğa vurulan her tokat geleceğe indirilen darbedir", "Kavgayla düşman sevgiyle dost kazanılır" sözleriyle sergiyi gezenlere aynı zamanda sosyal bir mesaj veriliyor.

FIRIN SEVİNCİ

Sergide son olarak Çinicilik kursu kursiyerlerinin ürünlerinin bulunduğu standı inceleyen Vali Ahmet Turhan'a lise son sınıf öğrencisi olan Dilhan Akça isimli genç kursiyer tarafından kendisinin yaptığı Çini işlemeli seramik tabak hediye edildi. Vali Ahmet Turhan, eğitim görevlisi Mine Akçakoca'dan kısa bilgi alırken, kursiyerlerin Çinicilik kursu sırasında yaşadıkları en büyük sıkıntının fırın olduğunu, Balıkesir'de bu özel fırından bulunmadığı için ürünlerin hocaları tarafından İzmir'e götürülüp getirildiğini, bunun son derece külfetli ve üzücü olduğunu ilettiler. Kursiyerleri dinleyen Vali Ahmet Turhan, Çinicilik atölyesine derhal bu özel fırından alacağının sözünü verdi. Bayan kursiyerler Valinin müjdesi karşısında büyük sevinç yaşadı.

(YU)

18.04.2013 19: 34: 37

TSI

19.04.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türk Süsleme ve El Sanatları Sergisi Büyüledi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi