Şifrem?
106 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Vatandaş Yaptı, Başkan Ok Destekledi
Türkiye’de tartışmalara neden olan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısı Balıkesir’de 24 metrekare boyutunda şehrin girişine asıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye’de tartışmalara neden olan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısı Balıkesir’de 24 metrekare boyutunda şehrin girişine asıldı. Türkiye'nin çeşitli noktalarından Balıkesir'e gelen vatandaşlar, şehir terminaline asılan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazının altından geçerek şehre girerken, vatandaşlar yazıyı astıran Belediye Başkanı İsmail Ok’u uygulama için tebrik etti.

Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne LED teknoloji ile 24 metrekarelik Türk Bayrağı ve ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısı asıldı. Özel aydınlatma sistemi ile ışıklandırılan yazı ve bayrak, terminal girişinde şehre gelenleri karşılarken, yolcular ve terminal çalışanları ise durumdan memnun. Malatyalı olduğunu kaydeden Hazma Erdemir, Malatya’dan Balıkesir'e geldiğini ve dev Türk Bayrağı ile ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısını görünce hoşuna gittiğini söyledi. Yolcu Erdemir, son zamanlarda Türklük üzerine yazıların kaldırıldığını söyleyerek, “Türklüğünden şüphe eden varsa bu yazıyı da kaldırsın. Türklüğünden şüphe etmeyen insanlar o yazıyı oradan kaldıramaz. Biz o bayrakla var olduk ve onunla gurur duyuyoruz. Terminale gelen bir başka yolcu Ferhat Dikmen ise yazıyı görünce mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını söyledi. Dikmen, Kıbrıs’ta askerlik yaptığı zamanlarda da ‘Önce Vatan’ yazısını kendisinin onardığını söyleyerek, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısının Türkiye'nin bütün şehirlerinde olması gerektiğini söyledi.

Balıkesir Terminalinde otobüs işletmesi sahibi olan Özcan Şengörenoğlu, Belediye Başkanı İsmail Ok’u yaptığı hizmetten dolayı kutladı. İşadamı Şengörenoğlu, “Terminalimizdeki bu yazı ve bayrak ses getirdi. Bilhassa geceleri bayrağımız ışıklandırıldığında çok daha dikkat çekici hale geliyor. Balıkesir Belediyesi’ne verdiği bu hizmetten dolayı teşekkür ederiz” dedi. Terminalde çalışan Süleyman Keskin, Türk Bayrağının sembol olduğunu kaydetti. Keskin, “Bizim sembolümüz bu. Buna söylenecek bir laf yok. Buradan geçerken herkes bu bayrağa ve yazıya selam verecek. Türk vatandaşımız olarak bizim sembolümüz bu ve bunu kimse bozamaz. Allah'a şükürler olsun ki biz bu bayrağın altında yaşıyoruz. Bizi Türklüğümüzden vazgeçiremezler, Ne Mutlu Türküm Diyene’ şeklinde konuştu.

Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gelen yolcular ise dev bayrak ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazısı altında hatıra fotoğrafı çekiliyorlar.

HALK İSTEDİ BAŞKAN YAPTI

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, şehirlerarası otobüs terminaline asılan bayrak ve yazı ile ilgili görüşlerini aktardı. Başkan Ok, Türkiye’nin alışık olmadığı dönemler geçirdiğini söyleyerek, “ Balıkesir'e daha önce temiz su arıtma tesisine dev bir bayrak yaptırmıştık. Türkiye’deki en büyük LED bayraklardan birisiydi. Şimdide Balıkesir Şehirlerarası Terminali’ne gururla ve iftiharla bir LED bayrak yaptık. Türkiye son günlerde hiç alışık olmadığı günler yaşıyor. Allah yazdıysa da bozsun ama Türk Milleti bu yönde bir şey olursa gereğini de yapacaktır. Türkiye bu süreçte, Osmanlı'nın son dönemlerde yaşadıklarını yaşamaya başladı. Bu ülkede birileri ne yaparsa yapsın, Balıkesir halkı ve Kuva-yi Milliye kahramanlarının torunları da bu vatanın Türk yurdu olduğunu, her karış toprağının da şehit kanları ile yoğrulduğunu biliyor. Bizim bağımsızlığımızın teminatı da o ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasıdır” dedi.

Milli değerleri koruyacaklarını ifade eden Başkan Ok, “Biz Balıkesir Belediyesi olarak, sözde barış süreci başlamadan önce, Balıkesir temiz su arıtma tesislerine LED bayrak yapmıştık. Şimdi böyle bir süreçte de bunların yapılıyor olması bizleri ziyadesi ile memnun etti. Biz var olduğumuz sürece bu değerlerimizi yaşatacağız, Balıkesir halkının talebi budur. Bizde onların hizmetkarı olduğumuza göre şehrimizde bu örnekleri daha da çoğaltacağız” şeklinde konuştu.

“TC İLE OYNAMANIN FAYDASI OLMAZ”

Balıkesir Valiliği tabelasında bulunan TC ibaresinin 2011 yılında kaldırılması sonrasında Balıkesir'e 2012 yılında atanan Vali Ahmet Turhan'ın TC ibareli yeni yazı astıracaklarını açıklamasını değerlendiren Başkan Ok, durumdan memnun olduğunu ifade etti. Başkan Ok, “Valimiz ile ilgili yorum yapmak şık olmaz. Valimiz devletimizi temsil ediyor, ben Balıkesir halkını temsil ediyorum. Onların bizden daha fazla bu konuda hassas olduğuna inanıyorum. Sağlık Bakanlığındaki uygulamalarla ülke gündemine gelen TC yazısı Balıkesir’de de gündeme geldi. Bu da zaten düzeltiliyor. Bu konuların Türkiye'nin gündeminden çıkmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, bu devletin ismidir. Bunlarla oynamanın kimseye faydası olmaz, zararı olur. Bu ibarenin tekrar yerine konulmasından, Balıkesir halkı memnun olduğu için bende memnun olduğumu ifade etmek istiyorum.

 

13.04.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Vatandaş Yaptı, Başkan Ok Destekledi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi