Şifrem?
130 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Artık Asfalt Parası 'ASLA' alınamayacak
Balıkesir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda büyükşehir belediyesi olan Balıkesir'de asfalt parasının sonraki yıllarda vatandaşlardan alınmaması için gündeme ek madde konularak oylama yapıldı. Öneri, 19 kabul 10 çekimser oyla kabul edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda yıkılan Hal binası projesine Mimar Cengiz Dikici ve Avukat Birol Şahin tarafından yapılan itirazlar görüşüldü. İtirazlar 16 oya 14 oy karşılığında reddedildi. Mecliste gündeme alınan 'Engelsiz Yaşam Parkı' na kafeterya açılması ve işletme hakkının belediyeye verilmesi görüşüldü. Öneri oy birliği ile kabul edildi.
İLÇE VE BELDELERE YATIRIM YETKİSİ BAŞKAN OK'A VERİLDİ
Büyükşehir Belediye statüsüne kavuşan Balıkesir'de, meclis gündeminde yetki oylaması yapıldı. Gündemin 4. maddesi olan "İlçe belediyelerin ve ilçe belediyelere bağlı belde belediyeleri ile köylerin belediyemize müracaat etmeleri halinde söz konusu yatırım ve hizmetlerin belediyemizin imkan ölçüsünde sağlanabilmesi amacı ile Belediye Başkanına yetki verilmesi" konusu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 6. maddesinde Ovaköy'de bulunan 30 bin 300 metrekarelik alan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edildi.
Belediyenin 307 sayfadan oluşan raporunun değerlendirildiği toplantıda Belediye Meclis üyesi Mustafa Bilsem belediyenin faaliyetlerini anlattı. Belediyenin faaliyetleri yeterlilik oylaması ile değerlendirildi. 16 oy belediyenin faaliyetlerini yeterli görürken 14 oy yetersiz gördü. AK Parti adına söz alan Meclis Üyesi Kemal Büyükakın, kendilerinin yol gösterici olmaya çalıştıklarını ancak ret oyu vereceklerini kaydetti. Büyükakın, "AK Parti grubu adına belediyeye teşekkür ediyorum. Çok güzel bir rapor olmuş. İçinde yazan belediyenin yaptığı işler bizim istediğimiz gibi oldu mu bunu düşünmek gerekir. Bizler de çözüme olan katkılarımızı söyledik. Yol gösterici olmaya çalıştık. Ben Değirmen Boğazı, TOKİlerden Otobüs Terminaline kadar olan kısım için yaya ve bisiklet yolu önermiştim. Bu görüşümü 2013 yılında kale alırsanız sevinirim. Bizler, büyükşehir olmuş Balıkesir'de daha olumlu projeler olsun isterdik. Biz Ak Parti grubu olarak bu rapora ret oy vereceğiz" dedi.

ASFALT PARASI TARİH OLDU 

Meclis gündemin ek olarak alınan maddeler görüşüldü. İlk olarak Fırıntaş Termal Tur Ulaşım İnşaat A.Ş.'nin sermaye arttırımı meclisin konusu oldu. Fırıntaş'ın yüzde 75 sermaye arttırımı yapıldığı ve belediyeye 443 bin 254 TL bir pay düştüğü ifade edildi. AK Parti Meclis üyesi Büyükakın, Fırıntaş'ın bilançosunun üyelere bilgi olarak verilmesi gerektiğini savundu. Yapılan oylamada 16 kabul 14 ret oy ile sermaye arttırımı kabul edildi. Belediye Meclisi'nde halk arasında asfalt parası olarak bilinen yol harcamaları katkı payı yeniden gündeme geldi. Konunun meclis saatinde gündeme alındığını belirten Meclis üyesi Kemal Büyükakın, konunun kanun maddelerinin incelenmesi gerektiğini söyleyerek çekimser kalacaklarını belirtti. Kemal Büyükakın, "Yol harcamaları katkısı siyasi bir karardır. Konu bu akşam gündeme geldi. Bizde konuyu inceleseydik bir fikrimiz olabilirdi. Biz grup olarak konunun incelenmesini ve bir sonraki mecliste oylanmasını istiyoruz" dedi. 
Belediye Başkanı İsmail Ok, Kemal Büyükakın'ın ifadeleri sonrası söz aldı. Başkan Ok, "Siyasi karar demenize itirazım olur. Danıştay 1. Dairesi'nin 2012 yılında aldığı karar var. Bu çok açık ve anlaşılır. Geçmiş dönemdeki asfalt parasını gündemden çıkartıyor ve Balıkesir'de yol harcamaları için alınan paranın tarihe karıştığını ifade ediyor. 2464 sayılı kanuna dayanarak yol harcamalarına alınan katkı payının tamamen bu konunun özüne aykırı olduğunu gördük. Biz göreve geldiğimizde yazılı talimatım ile bunu durdurdum. Hatta ödenen katkı paylarının toplam tutarı olan 3 milyon 750 bin TL'yi asfalt parası ödeyen vatandaşların Çevre Temizlik Vergisi ve Su Faturalarına mahsup ettik. Danıştay, bunun doğru olduğunu söylüyor, yüksek yargının kararı ortada. Müfettişler ve soruşturmalar bizim haklı olduğumuzu ortaya koydu. Balıkesir gündeminde asfalt parası kalmasın. 4 yıldan bu yana haklı bir mücadele verdik. Biz hiç bir zaman Balıkesir halkını kandıralım, oyları lehimize çevirelim demedik. 6330 sayılı Büyükşehir Belediye kanunu gereği konuyu meclise getirdik. Danıştay 1. Dairesi'nin 2012 yılında aldığı asfalt parası kararı ortada. Yarın hukuk böyle demiş ama milletten bu parayı alayım diye bir düşüncenin önüne geçmek için bu konuyu meclise getirdik" dedi. Asfalt parasının gelecek dönemlerde de alınmamasına yönelik olan ek gündem maddesi belediye meclisinde oylandı. 19 kabul 10 çekimser oy ile kabul edilen asfalt parası maddesi ile büyükşehir belediye olan Balıkesir'de, vatandaşlardan asfalt parası alınamayacağı ifade edildi.
Toplantıda meclis gündemine gelen ve ilgili komisyonlara sevk edilmesi gereken evrakların sevki yapıldı. Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Erbu Serpan'ın adının Gaziosman Paşa'da bir parka verilmesi kararlaştırıldı. 

06.04.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Artık Asfalt Parası 'ASLA' alınamayacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi