Şifrem?
156 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ed-Bel'in Başına Engin Sağdıç Seçildi
Balıkesir'in Edremit Belediyesi, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda, 40 ana gündem maddesi ve 4 ek gündem maddesi görüşüldü.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda akşam saatlerinde başlayan toplantının meclis başkanlığını, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar yaptı. 42 ana gündem olarak maddesiyle başlayan toplantıda, Belediye Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Fatih Çağlar'ın talebi üzerine, 2 madde iptal edilerek meclise sunulmadı. İptal edilen 8. maddede; Edremit Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın Şehit Hüsnü Elçin Yıldırım Caddesi'nde, 588 ada içerisindeki yeşil alana yapılacak olan parka Alparslan Türkeş isminin verilmesi talebi bulunurken, iptal edilen 23'ncü madde ise, 185 sayılı meclis kararı ile imar komisyon raporunun tetkiki konusu yer alıyor idi.
Bazı meclis üyelerinin yolda olmasından dolayı yarım saat geç başlanan toplantıda, Ülkü Ocakları'nın talebi ret edilince, salonda bulunan yaklaşık 15 kişilik Ülkü Ocakları mensupları, salondan toplu halde ayrıldı. 4 ek gündem maddesinin anlatılmasının ardından, ana gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Yerel radyodan halka canlı olarak yayınlanan toplantıda konuşan başkan vekili Fatih Çağlar, yaşanan sel felaketinin ardından Vali Yılmaz Arslan'ın çalışmalarını anlatarak, işin takipçisi olduklarını ifade etti. Çağlar, "Kanlı Dere, İda Park Kavşağı gibi sıkıntılı alanlar için Valilik destek olacağını bildirdi. Sayın Valimize bölgemizdeki sıkıntıları ayrıntılarıyla anlattık. belediyemizin gücünün yetmediği yerlerde yapılması gereken işlerde yardımcı olacakları sözünü verdiler. Valimize brifing olarak anlatıldı. Askeri bölgemizin yakınındaki dere var. burası büyük sıkıntı arz ediyor. DSİ ile yaptığımız görüşmeler olumlu ve sıkıntıyı çözecekler. bu işlerin hızla yürütülmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Nisan ve Mayıs aylarında inşallah bu sıkıntıları gidereceğiz. Belediyelerde devamlılık esastır. hizmet beklemez. İhtiyaçlara cevap verme konusunda elimizden gelenin en iyisini hızla yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Toplantının birinci ana gündem maddesi arasında yer alan 2012 mali yılını kapsayan faaliyet raporu görüşüldü ve daha sonra 2012 mali yılı bütçesi ile ilgili denetim komisyonu tarafından hazırlanan denetim raporu meclisin bilgisine sunuldu. Ardından, belediye meclis üyeleri arasından, 2014 mali yılı mahalli idareler seçimlerine kadar gizli oy ile 2 encümen üyesi belirlendi. encümen üyeleri Mehmet Karahan ve Şaban Çandır oldu. Ardından, başkan Çağlar'ın talebi üzerine Jeotermal Komisyonu kurulmasına karar verildi ve diğer komisyonlara yeni üyelerin seçimi yapıldı. Seçimde, yapılan öneriler küçük değişiklikler ile kabul gördü. Meclis toplantılarının başlangıç saati ise, 17.00’den 18.00’e getirildi.
Toplantının önemli gündem maddeleri arasındaki, Ed-Bel isimli şirkete ortaklar kurulu başkanı seçimi yapıldı. Engin Sağdıç'ın önerilmesi ile birlikte oylama yapılırken, oy birliği ile Sağdıç, Ed-Bel Şirketi'nin tam yetkili ortaklar kurulu başkanı seçildi. Yapılan açıklamada, ortaklar kurulu başkanının alacağı paranın, 2 bin TL'yi geçmeyeceği bildirildi. Toplantının geri kalan kısmında ise, belediye meclisine sunulan teklif öneri ve görüşler değerlendirilirken, imar tetkikleri talep görüşmeleri vesaireler görüşüldü.

03.04.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ed-Bel'in Başına Engin Sağdıç Seçildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi