Şifrem?
260 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kör Oldu, Evi Yandı, Açlıktan Hastaneye Kaldırıldı
Balıkesir’de yaşayan Ayşe Kılınç (52) isimli kadının başına gelmeyen kalmadı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yıllar önce kullandığı ilaç sonrası gözleri görmeyen kadının, evi yanınca ailesi ile sokakta kaldı. Yoksullukla mücadele eden kadına kimse yardım etmeyince açlıktan hastaneye kaldırıldı.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı Şapçı Köyünde yaşayan Ayşe Kılınç ve ailesi yokluklarla mücadele ediyor. Ayşe Kılınç’ın kızı Hatice Karaboğa’nın iddiasına göre annesi yıllar önce kullandığı romatizma ilaçları sonrasında gözleri yüzde 90 oranında görme işlemini kaybetti. Ocak ayında Şapcı Köyündeki evlerinde yangın çıkan aile, kış ayını tuvaleti ve camları olmayan bir evde geçirirken, kimsenin yardım etmediği Ayşe Kılınç, açlıktan hastaneye kaldırıldı.

HARABEDE YAŞIYORLAR

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ayşe Kılınç’a gerekli müdahale yapılırken, Kılınç’ın kızı Hatice Akboğa yaşadığı olayları İHA’ya anlattı. Hatice Akboğa, “Annemin sinirsel romatizması vardı yangından sonra her şey daha kötü oldu. Yangın elektrik kaçağından çıktı, ben evde yoktum. Bir anda tutuşmuş, hiçbir şey kurtulamamış. Babam Sosyal Yardımlaşmadan 800 lira para aldı. Onu da muhtar benim yardımımla oldu diyerek yarısını aldı. Şimdi kevgir bir evde kalıyoruz, pencereleri yok, çok fena bir ev zaten üşüyoruz. Evin içinde tahta parçaları vardı, onları yaktık, bitti. Evimizin merdiveni yok, çok küçük bir penceresi var, oradan da hiçbir yer görünmüyor. Evimiz soğuk, tuvaleti de yok. İhtiyaç için küçük tahtalı bir yer var oraya gidiyoruz. Annem gidemiyor, altını bez sarıyoruz çoğu zaman” dedi.

Sındırgı Kaymakamlığından ve Sındırgı Belediyesinden yardım istediklerini ancak kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini iddia eden Hatice Akboğa, 3 ayda bir kez kendilerine gıda kolisinin geldiğini onun da uzun süre önce bittiğini belirtti. Akboğa, “Yardım başvurularımızdan bir şey çıkmadı. Annem çok bakımsız, aç kaldı ondan dolayı hastaneye geldik. Bu hale düştük” dedi.

Hatice Akboğa, artık tahammül edecek güçlerinin kalmadığını ve yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi.

İLK DEFA KÖFTE YEDİ

Açlıktan ve bakımsızlıktan hastaneye kaldırılan Ayşe Kılınç, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Konuşmakta güçlük çeken Kılınç, “Yemek geldi, tattırdılar bana da. Hepsi sağ olsun” dedi.

Yangından sonra çok zorluk çektiğini kaydeden Ayşe Kılınç, “Gelirimiz yok, oğlumda belediyede çalışıyordu, işten çıkardı amcası. Sıkıntım çok, her yanım ağrıyor. Titreye titreye dondum. Ev istiyorum. Sıcak bir yuva istiyorum. Bizim iki koyunumuz vardı, biri oğlumun biri benimdi onları da çaldılar” dedi.

Hatice Akboğa, yaklaşık 1 buçuk aydır doğru düzgün bir yemek yemediklerini söyleyerek, annesinin de bulursa çorba içtiğini söyledi. Annesinin durumuna çok üzüldüğünü söyleyen Akboğa, yardım istedi.

İki gündür hastanede yatan Ayşe Kılınç, en çok köfte yemek istediğini, yıllardır böyle bir yemek yemediğini söyledi. Hastanede görevli hemşirelerin izniyle odaya getirilen köftenin kokusunu duyan Kılınç'ın, “Köfte yemek istiyorum. Hepsinden tatlı tatlı yemek istiyorum” şeklindeki sözleri acı ve dramın boyutunu gözler önüne serdi. Getirilen köfteiyi kızının yardımı ile yiyebilen Kılınç, teşekkür etti.

SICAK BİR YUVA İSTİYORUM

Ayşe Kılınç, Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul’dan kendilerine yardım etmelerini istedi. Başkan Ertuğrul’a "Oğlum" diye seslenen Kılınç, “Özgür oğlum, ben iyi değilim. Belediyeden bana bir ev yap” dedi.

Hayat mücadelesini hastanede sürdüren Ayşe Kılınç’ın kızı Hatice Akboğa, hastaneden taburcu olduktan sonra tekrar köye giderek soğuk evlerinde yaşamaya devam edeceklerini söyledi. Bu arada, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Ayşe Kılınç, idarenin gösterdiği hassasiyet ile çok uzak olan köydeki evlerine ambulans ile götürüldüler.

25.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

mehmet haluk / izmir
kamuoyu oluşturalım.
bu ailenin başına gelen felaketler herkese gelebilir.yardımlaşma ruhuyla bankahesabı açılsa öncülüğünüde balıkesir.gen.tr yapsa elinde olanlar buraya yardım yapsa iyi olmazmı.ilgili duyarlı olmanızı rica ediyorum
26.03.2013 14:02:48
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kör Oldu, Evi Yandı, Açlıktan Hastaneye Kaldırıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi