Şifrem?
117 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

AK Parti Mart Ayı Danışma Meclisi Toplandı


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı'nın olağan aylık Danışma Meclisi toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, terörist başı Öcalan ile muhalefet partilerinin de görüştüğünü iddia ederek, "Geçmiş dönemde de MHP-DSP-ANAP iktidarında Abdullah Öcalan'ı Amerika size teslim etti. İdam edilmeyeceğini beyan edip altını imzaladınız. Şimdi halat atıyor, urgan atıyor" dedi.

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı'nın olağan aylık Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Küçük Sanayi Sitesi Düğün Salonu'nda yapılan İl Danışma Meclisi toplantısına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ve ilçe belediye başkanları katıldı. AK Parti İl Başkanı Avukat Mahmut Poyrazlı, AK Parti genel merkezine yapılan saldırıyı kınadı. Belediye Başkanları adına söz alan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, AK Parti olarak hizmetlere devam edeceklerini ve belediyeciliği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendiklerini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, seçim sayısının 4'e çıkabileceğini söyledi. Uğur, "Şimdiye kadar anayasaları hep darbelerden sonra kurucu meclisler yaptı. Ama milletin hür iradesi duvarında hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir yazan Türkiye Büyük Millet Meclisi bir anayasa yapamadı. Milletimize uygun bir anayasayı inşallah bu meclis yapacak. Milletin arzusu yerine gelecek ve biz de referanduma gideceğiz. İnşallah seçim sayısı 4'e çıkıyor. Yerel yönetimler seçimi, referandum, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve arkasından genel seçim. AK Partimiz öz ve öz bu milletin iktidarıdır. AK Parti devlet iktidarı değil, bizzat milletin iktidarıdır. AK Parti'yi millet kurmuştur ve kurduğu gibi de iktidara taşımıştır" dedi.

Edip Uğur, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu söyleyerek AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyı değerlendirdi. Uğur, "Partimizin genel merkezine lav silahı ile yapılan saldırı birilerinin barış sürecini hazmedemediğini açıkça göstermiştir. Bu menfur saldırıyı, buna alet olanları, teşvik edenleri lanetle kınıyorum. Bu saldırı demokrasiye yapılan saldırıdır. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmezidir. Hiç bir saldırı bizi yolumuzdan döndüremeyecek ve kararlılığımız sürecektir. Dost ve düşman bunu böyle bilmelidir. Bu sürece bayrak açan muhalefete sormak istiyorum. Bazı yabancı istihbarat servislerinin etkisi altında silahlı mücadeleye çağrı yapılsaydı kim kaybedecekti. Kimin kanı akmaya devam edecekti, analar ağlamaya devam edecekti. Camilerimizde şehit cenazeleri eksik olamayacaktı. MHP de, BDP de bayrak istismarından vazgeçmelidir. Şanlı bayrağımızı hiç kimse hiç bir şeklide basit, günlük politikalara alet edemez" diye konuştu.

UĞUR'DAN MUHALEFETE "ÖCALAN İLE SİZ DE GÖRÜŞTÜNÜZ" İDDİASI

Edip Uğur, CHP ve MHP'yi sert dille eleştirdi. Uğur, kendilerinin çözüm sürecini şartsız olarak yürüttüklerini ve silahları bırakmalarını söylediklerini kaydetti. Terörist başı Öcalan ile muhalefet partilerinin de görüştüğünü iddia eden Edip Uğur, şunları söyledi:

"Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen, kendi içine kapansın sorunları ile boğuşsun, terör olayları ekonomisini eritip tüketsin arzusu içinde olanlar da terörün ayrımcılığın sürmesini istiyorlar. Doğru olan hangisi vatan evlatları ölmeye devam mı etsin, çözüm süreci desteklensin, hangisini tercih ediyorsun ey muhalefet? Cumhuriyet Halk Partisi susuyor, biz Başbakan'ın ne dediğini bilmiyoruz diyor. Kardeşim, Başbakan ne demek istiyor. Kan akmasın, anaların gözyaşı akmasın, silahlar sussun, ülkede güven ortamı olsun Başbakan bunu istiyor. Zaten Cumhuriyet Halk Partisi kendi içinde 5 parça. Ulusalcılar var, solcular var, liberaller var, her türlü sosyal demokratı var, sosyalisti var. Bir ifade kullansa ulusalcısı karşı çıkacak, başka türlü konuşsa liberaller karşı çıkacak. Bir söylem biriliği tesis edemediler onun için konuşmuyorlar. Peki Milliyetçi Hareket Partisi ne yapıyor. Genel Başkanı, milletvekilleri hakaret ediyor, küfür ediyor. Peki kanın durması için silahların susması için ne yapmamız lazım, söyleyin o da yok. İmralı canisi ile oturdunuz pazarlık diyorlar, burada pazarlık yok, karşı karşıya oturmak yok. Geçmiş dönemde de MHP-DSP-ANAP iktidarında Abdullah Öcalan'ı Amerika size teslim etti. İdam edilmeyeceğini beyan edip altını imzaladınız. Şimdi halat atıyor, urgan atıyor. O zaman da gittin, devletin istihbaratı var, siz de gittiniz o zaman bu cani ile konuştunuz, pazarlıkta yaptınız. Bizim öyle bir şeyimiz yok. Biz şartsız olarak çözüm sürecinde silahları bırakın, dağdan inin, siyaset yolu ile ne yapacaksınız yapın."

"ÖZRÜ SAĞIR SULTAN DUYDU, BUNLAR DUYMADI"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, İsrail'in Mavi Marmara ile ilgili olarak Türkiye'den özür dilemesini de muhalefetin hazmedemediğini ileri sürdü. Uğur, "Biz dedik ki İsrail Türkiye'den özür dileyecek, tazminatlar ödenecek ve ambargo kalkacak. 3 yıl geçti, İsrail Başbakanı telefon açtı, dedi ki ben İsrail adına sizlerden özür diliyorum. Bu özrün dünyada yankılanması oldu. Son dakika diye haberler geçti. Bütün basın yazdı. İsrail'in özür dilediğini sağır sultan duydu bunlar hala duymadı. Duymamazlıktan, bilmemezlikten geliyorlar. Beyaz Saray, İsrail, Türkiye Cumhuriyeti açıklama yapıyor. Bütün ajanslar yazmış, Kıbrıs Rum Kesimi paniğe kapılmış, CHP ve MHP duymuyor. Esas milliyetçi AK Parti. İtibarımızı arttıran, pasaportumuzun itibarını arttıran, paramızın değerini arttıran, bölgesinde Türkiye'yi güç haline getiren AK Parti milliyetçiliği. Bu özür süreci öyle bir günde olan bir şey değil. Bu metinlerin hazırlanması bir haftalık on günlük bir süreç. Bu arada Başbakanımız, Mursi ile görüşüyor, Muhammed Abbas ile görüşüyor, Hamas lideri Meşal ile görüşüyor telefonla. Bize böyle teklif geldi, özür diliyorlar, bilginiz olsun siz ne diyorsunuz? Arap dünyası da bunu büyük bir coşku ile karşıladı" diye konuştu.

Toplantı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

24.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir AK Parti Mart Ayı Danışma Meclisi Toplandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi