Şifrem?
88 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' Sonuçlandı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" programının Balıkesir finali yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" programının Balıkesir finali yapıldı.

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binasında yapılan final yarışına 16 kadın çiftçi yarışmacı olarak katıldı. Final yarışını Baıkesir Valisi Ahmet Turhan da izledi. Kadın Çiftçiler Yarışmasının 2012 Türkiye 1.’si olan Balıkesirli Özlem Ökmen Filiz, şampiyonluktan sonra yaptığı çalışmalarını anlattı. Özlem Ökmen Filiz, "Ben ilk olarak Balıkesir’de yarıştım, sonrasında bölge birinciliği için Muğla’da yarıştım. Orada birinci oldum. En son Çanakkale’de Türkiye geneli yarıştık ve birinci oldum. 50 bin liralık hibe desteği ve 6 bin liralık nakit para ödülünü aldım. 50 bin liralık destek ile projemi gerçekleştirdim. Bugün ev tipi yoğurt yapıyorum ve müşterilerime sunuyorum" dedi.

Vali Ahmet Turhan, kadınların gelecekte ülkeyi yöneteceğini söyledi. Ahmet Turhan, "Ben inanıyorum ki, bu ülkeyi kadınlar yönetecek. Bizim açımızdan hiçbir mahsuru yok. Bunu duygusal olarak söylemiyorum. Bugün ilköğretim okullarında ödül törenlerine katılıyorum. Bakıyoruz ki, 10 öğrenciden 8’i kız çocuğu, bu gurur vericidir. Böyle giderse de bu ülkeyi kadınlarımız yönetecek ve bizlerden de daha iyi yöneteceğine inanıyorum" diye konuştu.

 

Balıkesir’in bir tarım şehri olduğunu ve tarımın dünyada her geçen gün daha da önem kazandığını belirten Vali Turhan, tarımın dünyada hiçbir zaman önemini kaybetmeyeceğini, aksine daha da değer kazanacağını kaydetti. Vali Turhan, "Tabi ki bir sanayi şehri olacağız, turizm şehri olacağız, ama tarım şehri de olacağız. Dünyada tarım hiçbir zaman önemini ikinci plana itmeyecek. Biz birim alanda en iyi verimi nasıl elde ederiz? Kadınlarımız buna inanırsa, bunu bilirse bunda başarılı olacağız. Bakın Türkiye birincisi olan Özlem kardeşimizle hepimiz gurur duyduk. Özlem kardeşimizin aldığı eğitim de önemli. O açıdan, kız çocuklarımızı okutmamız lazım. Hiç olmazsa en az lise seviyesinde olmalı. Zaten mevzuatımız da böyle. Biz bu hususta valisi ile, belediye başkanı ile kaymakamı ile tüm kamu kurumları ile her türlü desteğe hazırız" dedi.

VALİ TURHAN: "SORULAR ÜNİVERSİTE SINAVINDAN DAHA ZOR"

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, sonuna kadar izlediği final yarışmasındaki soruları üniversite sınavından daha zor bulduğunu söyledi. Yarışma için salona gelen davetlilere sırtı dönük şekilde oturan 16 yarışmacıya 15 soru soruldu. Tarım ve hayvancılık konusundaki soruları ellerindeki uzaktan kumanda aracılığı ile cevaplayan yarışmacılar büyük heyecan yaşadı. 15 sorunun 12’sine doğru cevap veren ve yarışmaya il merkezinden katılan Gönül Yalazı isimli kadın çiftçi birinci oldu. Gönül Yalazı’ya ödülünü Vali Turhan verdi. Yarışmacıya çiçek ve küçük altın hediye eden Vali Ahmet Turhan, "Üniversite sınavından daha zor bir sınavdı, yarışmacılarımızı gönülden kutluyorum. Ziraat Mühendislerimize sorsak yüzde 50 başarı olacağını zannetmiyorum. Soruları hazırlayan arkadaşların biraz daha vicdanlı olmasını bekleriz. Çok çok zor sorulardı. Ben köylü çocuğuyum, yıllarca bu işin içinde bulundum. Cevabım 4 oldu mu bilmiyorum” diyerek soruların ne denli zor olduğunu ifade etti. Yarışma sonrasında yarışmacılar ve davetliler beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

22.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' Sonuçlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi