Şifrem?
159 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Yeni Şehirlerarası Otogarına Kavuşuyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, son aylarda adeta hizmet hamlesi atağı başlattığı gözlenen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, önceki gün ilçenin vizyonunu değiştirecek yeni otogar inşaatında incelemelerde bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, son aylarda adeta hizmet hamlesi atağı başlattığı gözlenen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, önceki gün ilçenin vizyonunu değiştirecek yeni otogar inşaatında incelemelerde bulundu.

Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri Ayşe Aynur Sokol, Yusuf Bilir, Cem Dede ve Arif Tünek ile birlikte, ilçe sınırları içindeki Tariş Kontinü Zeytiyağı Tesislerinin yanında bulunan yeni otogarda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in, inşaatın hızlı ilerlemesinden oldukça memnun olduğu gözlendi. Geçtiğimiz yıl Ayvalık AŞTİ’nin ihalesini yap-işlet-devret modeliyle kazanan MDSF İnşaat firmasından yeni otogarın yapım ve işletim hakkını devralan Gölbaşı AŞ adlı firma tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Türközen ve beraberindeki meclis üyelerine, firma yetkilileri Gül Ahmet Demir ve Hüsamettin Aydın tarafından brifing verildi. Ayvalık Belediyesi’nin irtifak hakkını15 yıl süresince devralan firmanın yetkilileri Aydın ve Demir yaklaşık 4 bin metrekarelik kapalı alan olmak üzere toplam 11 bin metrekarelik alanda bölgenin en modern şehirlerarası otogarını inşa ettiklerini kaydetti.

Ayvalık’ın yeni şehirlerarası otogarının yüzde 80’li bir bölümünün tamamlandığına dikkat çeken firma yetkililerinden Hüsamettin Aydın, inşaatın 1 buçuk aylık bir süre içerisinde açılışa hazır hale getirileceğinin altını çizdi. Ayvalık AŞTİ’nin kapalı alanında çalışmaların 7/24 sürdüğüne dikkat çeken Aydın, “ayvalık, turizm alanında hızla yükselen bir değerdir. Bu yüzden de özellikle yerli ve yabancı turistlerin ilçeye geldiklerinde Ayvalık adına ilk izlenimlerinin pozitif olması adına modern bir tesisi hizmete geçirebilme gayreti içindeyiz. Bu yüzden de yaptığımı çalışmalarda oldukça titiz bir çalışma yürüyoruz” ifadelerini kullandı. Ayvalık AŞTİ’de; 9 odalı 25 yataklı bir misafirhane, mescit, market, duj kabinleri, berber, terzi, hediyelik eşya ve her türlü ihtiyaç malzemelerinin satılabileceği 12 dükkan, satış noktaları, 14 yazıhane, restoran, pastane, kuru temizleyici, kafeterya, modern tuvaletler, idari bina, seminer odası ve bir adette nezarethanenin olacağını kaydeden Aydın, tesiste çalışacak olan personelinde Ayvalık’tan istihdam edileceğinin altın çizdi.

Ayvalık AŞTİ’de engelli vatandaşlarında gözetildiğini kaydeden şirketin ortağı ve yetkilisi Gül Ahmet Demir ise, “Engelli vatandaşlarımızın ikinci kata çıkabilmesi için katlar arasına merdiven koymadık. Tamamı engellilerin tekerlekli sandalyeleriyle çıkabilecekleri döner rampalardan oluşacak. Bunun yanı sıra engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanabilecekleri duş ve tuvaletlerde tesisimizde bulunacaktır. Kompleksimizde bayanların bebeklerini emzirebilecekleri bir oda da olmak üzere yolcuların ihtiyaç duyabilecekleri her sektörden bir tane dükkan bulunacaktır. Bunun yanı sıra geniş terastan yolcularımızın dinlenebilecekleri bir de kafeterya bulunacaktır” dedi.

AYVALIK AŞTİ MAYIS’TA HİZMETE GİRİYOR

Ayvalık Şehirlerarası Otogarın 15 yıllık süreyle irtifak hakkının ihaleye çıkarıldığını ve çıkan ihaleyi kazanan firmanın inşaata başladıktan sonra hakkını yeni bir firmaya devrettiğini kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise, Yeni Otogar’ın Mayıs ayı içinde hizmete gireceğini müjdeledi. Ayvalık AŞTİ’nin 15 yıl süresince inşaatı sürdüren firma tarafından Ayvalık Belediyesi’nin denetiminde hizmet vereceğini kaydeden Türközen, 15 yıllık süreçte firmanın her ay 3 bin lira da kira ödeyeceğinin altını çizdi. Kendisinin turizmci bir belediye başkanı olduğunu hatırlatan Hasan Bülent Türközen, “Hedefimiz Ayvalık’ı turizm alanında hak ettiği noktaya taşımaktır. Bizim bu otogarı Ayvalık’a kazandırmamızda 3 temel amaç vardır. Birincisi şehir içi trafiği rahatlatmak, ikincisi otogara giren çıkan yolcu potansiyelini arttırmak ve üçüncüsü de çağdaş insana yakışır yaşam kalitesi oluşturmaktır. Çünkü Ayvalık halkı ve burada yaşayan insanlar her şeyin en iyisine layıktır. Bu yüzden de ilçemize böylesi modern bir otogarı kazandırmak istedik. Bu amaçla da gerek ilçe merkezi ile çevresine bağlanan ana arterler üzerinde olması, gerekse Çanakkale-İzmir karayolunun hemen kıyısında bulunması nedeniyle bu alanı modern bir şehirlerarası otogara çevirdik” dedi.

Ayvalık AŞTİ ile ilçenin yepyeni bir kazanç kapısının daha açılmış olacağına dikkat çeken Türközen, halen hizmet veren eski otogardaki yazıhane ve dükkanlarla, taksi işletmecilerinin de mağdur edilmeyeceğini vurguladı. Ayvalık AŞTİ’nin bölgenin en büyük otogarlarından biri olacağını kaydeden Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, göreve geldikleri günden bu yana ilçenin en önemli sorunları olan alt yapıya büyük yatırımlar yaptıklarını hatırlatarak, Mayıs ayında Arıtma Tesisi ile Ayvalık AŞTİ’nin hizmete gireceğini belirterek, ‘Hiç kimsenin hayal bile edemeyeceği bir Ayvalık oluşturacağız’ mesajını bir kez daha verdiği gözlendi. Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri inşaat halindeki binada firma yetkilileri tarafından hazırlanan kahvaltıyı basın mensuplarıyla paylaştıktan sonra inşaat şantiyesinden ayrıldı.

18.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Yeni Şehirlerarası Otogarına Kavuşuyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi