Şifrem?
101 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

GÜNÜN HABERİ: 1 Lira Davası!
Balıkesir'de bir gazeteci eskiden çalıştığı gazetenin 1 liralık tazminatı ödenmediği için bin 100 misli olarak (1.102,00 TL) kendisinin ödediğini söyledi. Kapanan yerel bir gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü iken gazeteye gelen cezanın kendisine kesilmesine isyan eden İsmail Koca, basın toplantısı düzenleyip eskiden çalıştığı gazetenin patronu hakkında çeşitli iddia ve ithamlarda bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de yayınlanan ve Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonu sonrası kapanan Yeni Balıkesir Gazetesinin eski Yazı İşleri Müdürü İsmail Koca, gazeteye açılan bir dava sonucu gelen 1 liralık tazminat borcunun ödenmediği için 3 yıl içerisinde bin 102 TL olarak kendisine fatura edildiğini, haciz işleminden dolayı da bunu kendisinin ödemek zorunda kaldığını söyledi. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen İsmail Koca, "2010 yılından itibaren bir buçuk yıl Yeni Balıkesir Gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yaptım. Haziran 2011 yılında işten ayrıldım. Bir haber çalışmasına gittim, hastanenin morgunda vefat eden bir işçiyi çekiyordum. 20 kişi bana saldırarak linç etmek istedi. Ancak, bağırırken beni değil, gazetenin adını söyleyip küfürle saldırıyorlardı. Gazete adına ben linç edilmek isteniyordum, haberin muhatapları aslında Emin Boldan'ı linç etmek istiyorlardı. Bu olay sonrasında kendisi ile konuşup işimden ayrıldım. Bana 'yazı işleri müdürüm yok, bir süre kalır mısın?' ricası üzerine iki buçuk ay daha gazetenin künyesinde yer aldım, ama bir bağım yoktu. Yazı işleri müdürlüğüm tutuklanma ve cezaevinde biten bir süreçte gazetenin kapanması ile resmen sonlanmış oldu" dedi.

"SOĞAN TARLASINDA TUTUKLANMADIM"

Gazetede çalışırken tutuklandığını ve patronunun kendisine sahip çıkmadığını, büyük bir mağduriyet yaşadığını tekrarlayan İsmail Koca, cezaevindeki 4 ay boyunca çocuklarının harçlıklarından biriktirip yatırdıkları parayla yaşamaya çalıştığını anlattı. Koca, "Ben babamın soğan tarlasında tutuklanmadım. Benim tutuklanma gerekçem Emin Boldan'ın gazetesinde yazı işleri müdürü olmam, bu dava halen devam ediyor. Tutuklanmamdan bu yana hepsi dışarıda okuyan 4 çocuk babası olarak 16 ay işsiz kaldım. Hakkımda yapılan tüm haberlerde Mehmet Emin Boldan ve onun oluşturduğu çetenin üyesi olarak yer aldım. Ne acıdır ki kazancına ortak olamadığım bu adamın maalesef yargılanmasına ortak durumdayım" dedi.

1 LİRALIK TAZMİNAT ÖDENMEYİNCE 3 YIL SONRA BİN 100 LİRA OLDU

Bir süredir Balıkesir Haberci Gazetesinde (Yeni Grup Yayıncılık) muhabir olarak çalışan İsmail Koca, kapanan Yeni Balıkesir Gazetesiyle ilgili yargılandığı davaya dair süreci şu şekilde anlattı:

"Biz yargılandığımız davalarda şöyle bir süreç yaşadık. Mahmut Yavuz'un, Faruk Kula'nın eski Vali Yılmaz Arslan'ın Yeni Balıkesir Gazetesi'ne açtığı tazminat davalarında hakim karşısına çıktık. Emin Boldan'ın mahkemede verdiği ifade şu; 'Ben emekliyim, söz konusu gazetede sadece muhabirim. Her ne yaptıysa Genel Yayın Yönetmeni Sedat Boldan ile Yazı İşleri Müdürü İsmail Koca yapmıştır' dedi, iki yüzlülük yapıp gözümüzün içine baka baka yaptı. Mahkeme aynı, adliye aynı, hakim farklı ama Emin Boldan aynı. Davayı izleyen misafirlere, müştekilere, tanıklara arkasını dönüp 'bu gazetenin ruhu benim', 'bu gazetede benden habersiz su bile içilmez' diyebilmiştir. Bu gazete seninse, benim tazminat ödediğim davalarda, 'tekzip usulüne uygun yayınlanmadı' diye yargılandığım davalarda, oğlunla birlikte yargılandığım davalarda, 'gazetenin sahibiyim' niye demedin? Neden kendini muhabir olarak gösterdin? Niçin bu bedeli ben ödüyorum? Gazetede 2010 yılında Fahrettin Kayan (Tükoder Balıkesir Şubesi) bir köşe yazıyor, içeriği BASİAD ile ilgili. BASİAD bunun hakaret içerdiğini söyleyerek dava açıyor, Yeni Balıkesir Gazetesi 1 TL tazminat ödemeye mahkum ediliyor. 3 yılda şu 1 TL ödenmedi, bu 1 lira bin 100 lira olmuş durumda. Bu bedeli ben ödedim. Yazıyı ben yazmadım, gazete de benim değil ama faturasını ben ödedim. Ben maalesef 4 çocuğuma harcayacağım parayı Emin Boldan için ödüyorum. Maaşıma haciz geldi ödemek zorunda kaldım, yoksa laf olsun diye ödemedim. 'Maaşıma haciz geldi ne düşünüyorsun?' diye Emin Boldan'a sordum; ben yok hükmündeymişim, böyle bir adam yaşamıyormuş, hak etmişim ve hak ettiğimin karşılığını bulmuşum. Ne acıdır ki kandırıldım arkadaşlar, çünkü bu tazminatı ödediğini söylemişti."

"AÇIKLAMAMIN BEDELİ 35 BİN TL"

Eski patronunun, kendi adını vererek insanlarla telefonla konuştuğunu iddia eden İsmail Koca, basın toplantısındaki açıklamalarının hakaret olduğunu düşünmediğini, kamuoyunun bazı konuları bilmesi için bu toplantıyı düzenlediğini söyledi. İsmail Koca, "Şayet bu sözlerimden dolayı Emin Boldan beni dava ederse ve ben hukuk önünde haksız duruma düşersem, bu yaptığım açıklamanın bedeli 35 bin lira. Çünkü Emin Boldan'dan gelen davalar da üzerine bindiği zaman bunun bedeli bana 35 bin lira olacak. Bu açıklamayı bunu bilerek yapıyorum. Ben bu basın toplantısıyla ilgili olarak eski patronum Emin Boldan ve oğlu Sedat Boldan'ı telefonla arayıp bizzat davet ettim. Yapacağım açıklamaların kendileriyle ilgili olduğunu özellikle söyledim ve davet ettim. Gelirler diye de toplantıyı 5 dakika geç başlattım. Ancak gelmediler, gelmiş olsalar kendilerince eksik olan yerleri düzeltebilirlerdi" diye konuştu.

Toplantının sonunda yöneltilen soruları da cevaplayan İsmail Koca, maaşına haciz konulan icra süresinde çalıştığı Haberci Gazetesinden istifa ettiğini, yaşadığı moral bozukluğu ile gazeteye faydalı olamayacağını düşündüğünü, ancak, Haberci Gazetesindeki patronuyla tekrar görüşüp konuşacağını ve işe kabul edilirse burada çalışmaya devam edeceğini söyledi. Koca, çok sayıda basın mensubunun takip ettiği toplantının sonunda gazetecilere lahmacun ve ayran ikram etti. Bir muhabirin eskiden çalıştığı ve birlikte cezaevinde tutuklu olarak yattığı eski gazete patronunu şikayet etmek için düzenlediği bu ilginç basın toplantısı Balıkesir'de bir ilk olarak kayıtlara geçti.

05.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Neriman GERİCİ / Balıkesir
Neriman
Neriman, haklı...
06.03.2013 23:34:58
nermin düzdere / balıkesir
bana bulaşmasalar bari
bu emin buldan ve oglu balıkesir medyasının mafyasımı ,yüzkarasımı , balıkesirde nerde tehdit şantaj varsa kötü koku varsa altından bu baba ogul çıkıyor. bu yorumu yaptım diye banada bulaşmasalar bari.
05.03.2013 21:03:38
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir GÜNÜN HABERİ: 1 Lira Davası!

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi