Şifrem?
144 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İşadamı - Gazeteci Polemiği
Balıkesir'de Karahallılar Şirketler Grubu adına açıklama yapan işadamı Mert Yavuz'un Yenisöz Gazetesi hakkındaki iddialarında ilginç bir detay ortaya çıktı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İşadamının gazetede yayınlanan haberlerden, "Rahatsızlık duyuyoruz" diye tepki gösterdiği açıklamasına karşılık gazetenin bizzat bu açıklamayı yapan iş adamı tarafından sekreterine aratıp şirketteki tanıtım etkinliğine davet ettiği kaydedildi.

Balıkesir'de daha önce Ayna iken isim değişikliğine giderek yenilenen yerel Yenisöz Gazetesinde bugün yayınlanan köşe yazılarında Karahallılar Şirketler Grubunun önce davet edip, sonra da yayınlanan tanıtım haberleriyle ilgili tepki gösterilen gazete konusunda yaşanan polemik dikkat çekti. Gazetenin Genel Koordinatörü Gülçin Savaşaneril ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Canfeda Eser, bugün kaleme aldıkları yazılarında, Karahallılar Şirketinin etkinliğine nasıl davet edildiklerini, kendilerine işadamı Mert Yavuz ile şirketin satış müdiresinin nazik ve içten ağırlamalarını anlatırken, gazetenin arka sayfasını tamamen ayırdıkları haberde Mert Yavuz ve şirket yetkililerinin Yenisöz objektifine verdikleri pozlar yayınlandı. Bu haberin yayınlandığı gün Karahallılar Şirketler Grubundan gazetelere gönderilen Mert Yavuz imzalı basın açıklamasında hedef alınan Yenisöz Gazetesinin haberlerinden rahatsızlık duydukları belirtilerek tepki gösterildi. Ancak, Yenisöz Gazetesi'nin Genel Koordinatörü Gülçin Savaşaneril, bizzat telefonla aranıp davet edildiği etkinliğe davete icabet etmek için Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ile birlikte gittiklerini ve orada gazetecilik görevlerini de en iyi şekilde yerine getirdiklerini söyledi. Yensöz Gazetesi Genel Koordinatörü Gülçin Savaşaneril, "İşimizi yaptık" başlığıyla yayınladığı köşe yazısında şunları yazdı:

"Önceki gün öğle saatleriydi. Karahallılar Fiat mağazasından Dilek hanım aradı gazetemizi. 'Mert beyin talimatıyla arıyorum sizi. Mert bey yeni aracın tanıtımı için düzenlediğimiz kokteylde sizi de görmek istediğini belirtti' dedi. Bizler de Yenisöz ekibi olarak davete icabet etmek gerekir dedik. Öyle de yaptık. Yoğun çalışma tempomuza rağmen arkadaşlarımla katıldık davete. Mahmut ve Mert Yavuz beyler ile şahsen tanıştık. Zaten tanıyorlarmış. Eksik olmasın satış müdürleri Sibel hanım da bilahare masasında ağırladı beni. Çayı içtik, sohbetimizi yaptık, dili döndüğünce aracın donanımı hakkında bilgilendirmeler yaptı. Mert bey ise ricamızı geri çevirmedi, direksiyona geçti aracın tanıtımını yaptı. Gayet samimi, sıcak bir tanıtımdı. Ev sahibi olarak bizlere gerekli ihtimam ve özen gösterildi.... Ta ki dün akşam üzeri hakkımızda yayınlanan kınama mesajına kadar herşey olumlu ve olması gerektiği gibiydi. Aklıma takılan bir şey var. Sabah erken saatlerde dağıtımı olan gazetemizi elbette erkenden okuyanlar, kulaktan kulağa oynayanlar varken niçin kınama mesajı için akşamı beklediniz? Biz davet edildik. İyi de karşılandık. Biz işimizi yaptık. İyi ki de yaptık."

YAZI İŞLERİNDEN SUÇ DUYURUSU
Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdiresi Canfeda Eser Tavusker de, Yenisöz Gazetesi olarak davete icabet ettiklerini, bunun aynı zamanda Türk kültürünün değişmez kuralı olduğunu belirtti. Tavusker, "Karahallılar'ın şık pozları" başlığıyla kaleme aldığı yazısında şunları söyledi:
"Katıldığımız davette direksiyonda gazetemize özel poz verenleri çektik. Biz kokteyle değil habere gittik. Haberimizi yaptık, sayfaya koyduk. Haberimiz rahatsızlık vermiş. Madem rahatsız olacaktınız neden davet ettiniz? Neden bize özel pozlar verdiniz? Şimdi ben Yenisöz Gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürü olarak Sayın Basın Savcımızı göreve davet ediyorum. 12.12.2012 tarihinden bugüne kadar yayınlanan tüm sayılarımızın incelenmesini, toplumu ve kişileri rahatsız eden bir haberimiz var ise hakkımda yasal işlemin başlatılmasını istiyorum. Şayet yok ise; baskıcısından muhabirine, grafikerinden sekreterine kadar işini yapan emekçilerin ekmeği ile keyfi oynayanlardan ben davacıyım. Hale eski köy görünümlü Balıkesir isteyenlere sözüm şudur ki, geçmiş olsun. Büyük düşünenler Balıkesir'in önünü açtı. Balıkesirli artık büyük düşünüyor."

ŞAŞIRTAN POLEMİK
Karahallılar Şirketi adına yayınlanan kınama mesajında imzası bulunan iş adamı Mert Yavuz'un tanıtım kokteylinde yeni aracın direksiyonuna geçip Yenisöz Gazetesi Genel Koordinatörü Gülçin Savaşaneril ile birlikte verdiği poz, ile yine bu gazeteye verdiği röportaj kareleri dikkat çekiyor. Yenisöz Gazetesinde, "Biz Mert Yavuz'u bu duruma kimin düşürdüğünü çok iyi biliyoruz. Bu nedenle kendisine asla kızgın ya da kırgın değiliz" diye bir mesaj yayınlandı. Bu durumda, davet ettikleri etkinliği güzel bir şekilde okurlarına duyuran gazeteyle ilgili şirketin haberin yayınlandığı gün, "Bizim isteğimiz dışında yayınlandı, ilgimiz yoktur" şeklindeki kınama mesajı ile düştüğü ikilem dikkat çekti.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz'un yönetim kurulu başkanı olduğu Karahallılar Şirketler Grubunun kapanan Yeni Balıkesir Gazetesinin eski sahibi Emin Boldan ve oğlu Sedat Boldan ile başka iş adamlarının da yer aldığı mahkemeleri devam ediyor. Emin Boldan'ın köşe yazdığı Yenisöz Gazetesinde oğlu Sedat Boldan ise Genel Yayın yönetmeni olarak görev yapıyor. Mahmut Yavuz ile Faruk Kula, Ahmet Kula, Erhan Ortaköylü, Okan ve İsmet Telaşeli, Mevlüt Yolcu gibi çok sayıda iş adamının Emin Boldan ile eski gazetesindeki yayınlarından dolayı şahsi olarak davaları devam ediyor. Bu kapsamda BTO Başkanı Mahmut Yavuz ile birlikte Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası başkanlarının öncülüğünde toplam 13 Oda başkanı Yenisöz Gazetesinin yeni adıyla çıktığı ilk gün yayınladıkları ortak deklarasyonda; bu gazeteye karşı ilan, reklam ve abonelik konusunda açıkça tavır alındığı ifade edilmişti.

22.12.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İşadamı - Gazeteci Polemiği

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi