Şifrem?
147 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Valiliğinden, 'Memnuniyet' Uygulaması
Balıkesir'de, bazı müdürlüklerde vatandaş memnuniyetini ön planda tutan, "memnuniyet" uygulaması başlatıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Valilik talimatıyla başlatılan uygulamadan vatandaşlar memnun olduklarını söyledi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan’ın eski görev yeri Batman’da pilot olarak uygulamaya koyduğu memnuniyet araştırması Balıkesir’de de hayata geçirildi. Öncelikle Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü ile Nüfus İl Müdürlüğünde başlayan uygulama ile vatandaşlar bu birimlerdeki işlemlerinden sonra valilik halkla ilişkiler biriminden aranıp aldıkları hizmetten memnun kalıp kalmadıkları soruluyor. İHA muhabirine konuşan Vali Ahmet Turhan, insan odaklı bir hizmet anlayışına sahip olduğunu belirterek vatandaşın daha kaliteli kamu hizmeti almasını istediğini söyledi. Vali Turhan, "Özellikle hizmetleri alan vatandaşımıza verdiğimiz hizmetin kalitesi açısından soru sorma ve görüşme ihtiyacı doğduğunu hissettik. Balıkesir’de göreve başladıktan sonra tapu ve nüfus müdürlüğünde böyle bir uygulamayı faaliyete geçirdik. Bu birimlerimizden hizmet alan vatandaşlarımızın kayıtları tutuluyor ve mesai bitiminde valiliğimizin halkla ilişkiler birimine gönderiliyor. Oradaki görevli arkadaşlarımızın vatandaşlarımızın asgari yüzde 30’una dönerek aldığı kamu hizmetinden memnun olup olmadıkları, varsa şikayetleri soruluyor" dedi.

MEMNUNİYETE ÖDÜL, ŞİKAYETE CEZA
Vali Ahmet Turhan, Balıkesir'deki bu uygulamada ilgili birimlerdeki hizmetlerle alakalı olarak vatandaşların memnun kalmalarını sağlayan hizmetlerinden dolayı ilgili memurların ödüllendirilirken, şikayet söz konusu olduğunda ise cezalandırma yöntemine gidileceğini bildirdi. Vali Turhan, vatandaşlardan farklı cevaplar geldiğini ve hepsi üzerinde detaylı çalışmalar yapıldığını kaydetti. Vali Ahmet Turhan, “Vatandaşlarımız genel itibarı ile nüfus ve tapudan memnun olduklarını söylüyorlar. Ancak bunun yanında bekletildiklerini, çok az da olsa ilgi gösterilmediğini de ifade ediyorlar. Biz en son ilgili müdürlüğümüzü bu hizmetleri yürütürken daha dikkatli olmaları gerektiği hususunda uyardık. Vatandaşa ilgisizlik memurumuzun davranışı haline geliyorsa, gerektiğinde de disiplin işlemi uygulayacağız. Başarılı olan memurlarımızı da ödüllendireceğiz. Yine aynı sistemi kamu hastaneleri genel sekreterliğimiz bünyesinde de mevcut kurum kendi içerisinde uygulayacak. Önümüzdeki dönemde de bu sistemi tüm müdürlüklere uygulayacağız. Memurlarımızın denetlenmesinden ziyade kamu hizmeti alan vatandaşlarımızın aldığı hizmetin kalitesini bildirme, bizlere önerileri söz konusu olabiliyor, şikayetleri söz konusu olabiliyor. Bu kapsamda yaptığımız hizmetleri kontrol etme fırsatı doğuyor" diye konuştu.

VATANDAŞ UYGULAMADAN MEMNUN
Nüfus Müdürlüğünde ikametgah işlemi yaptıran Ali Osman Aydın isimli vatandaş, işlemi yapan memur tarafından yeni uygulama hakkında bilgilendirildi. Uygulamanın yerinde olduğunu söyleyen Aydın, “Eski uygulama hakkında bilgim yok, ancak bu yeni uygulama güzel olmuş. Benim de işlemlerim çabuk halledilirse ben de çok memnun olduğumu söyleyeceğim” dedi.

Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğüne bir arsa satış işlemi için gelen Yaşar Dalgıç isimli vatandaş ise yeni uygulama kapsamında kendisinin de iki defa arandığını söyledi. Dalgıç, "Çok iyi bir uygulama. Beni de bayanlar iki kez aradılar. 'Biz valilikten arıyoruz, herhangi bir sıkıntınız oluyor mu; Memurlardan bir sıkıntınız oluyor mu?' diye soru soruyorlar" diyerek memnuniyetini ifade etti.

Bu arada, Balıkesir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile Tapu ve Nüfus Müdürlüğünde işlemini halleden vatandaşlar aranarak memnuniyet durumları ölçülüyor. Halkla ilişkiler biriminde görevli iki bayan personel, vatandaşları telefonla arayıp aldıkları hizmetten ne derece memnun yada şikayetçi olduklarını öğrenip not aldıktan sonra rapor edilmek üzere hazırlıyor. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce hazırlanan haftalık raporlar Vali Ahmet Turhan'a sunuluyor. Uygulamanın başladığı 23 - 30 Kasım tarihleri arasındaki rapor sonuçları ise işlerin yolunda olduğunu gösteriyor. Rapora göre; 5 günlük süreçte 1.482 kişi Nüfus Müdürlüğünde işlem yaptırdı. Bu vatandaşların 746’sına telefona ulaşılırken, görüşme yapılan 746 kişiden 498 kişinin memurlardan memnun olduğu ve işlerini kolayca halledebildiğini söylüyor. 247 kişi cep telefonunu açmazken 1 kişi kendine kaba davranıldığını iddia etmiş. Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğünde ise 304 kişiden 227’si memurlardan memnun olduğunu ifade ederken, telefon ile ulaşılan 3 kişi kendisine kaba davranıldığını, 1 kişi ise işlerinin aksatıldığını dile getirerek şikayetini ifade etmiş.

14.12.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Valiliğinden, 'Memnuniyet' Uygulaması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi