Bu noktada teşkilatlanın önemini belirten ESAİD Başkanı Osman Demir, “Üretim ve ihracatta yakalanan ivme hizmet sektörünü olumlu yönde etkiliyor. Bu durumun hizmet sektörünün istihdamı sürekli hale getirmek çok önem arz ediyor. Günümüzün ileri toplumları sorunlarını teşkilatlanma ile çözmüşlerdir. Her konuda gerekli, güncel ve doğru bilgiye en hızlı ulaşanların kazançlı çıktıkları bir çağda, bu çalışmalar ancak teşkilatlanma ile mümkün olmaktadır. Teşkilatlanma, mensuplarının çalışma, ortak şuur, görev sorumluluk ve araştırma bilincini geliştirmektedir. Yüksek bilim ve teknoloji, faydalı güncel bilgi ve ideal ahlak, ancak başarı sorumluluk ve ideallerinin paylaşılmasıyla elde edilir ve bu amaç ve fikir birliği içerisinde bulunan insanların bir araya gelmesi ile mümkün olmaktadır”dedi.
Demir, teşkilatlanma, kişilerin organizasyon, hitabet ve görev bilinci yeteneklerinin gelişmesine katkıda sağladığını ifade ederek, “Her sahada yeniliklere çok kolay adapte olmasını sağlar. Yaşadığı çağın önünde yürüyen, kararlı ve verimli fikirleri üreten bir kişilik kazanmasına yardımcı olur.”ifadelerini kullandı.
2007 yılında 7 kişi ile kurulan ESİAD’ın Vali Selahattin Hatipoğlu tarafından birçok mülki amirlerinin katılımı ile açıldığını söyleyen Demir şunları söyledi:
“Şu an mevcut 100 üyemiz bulunuyor. Hedefimiz bu rakamı 200 üyeye çıkarmak. 2008 yılında Yunanistan’ın Midilli Adası’na gidilerek çeşitli temaslarda bulunularak yeni iş sahaları açılması için girişimlerde bulundu. Şu an Yunanistan ile ithalat yapan iş adamlarımız var. 2009 yılında KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısı yapıldı. 2010 yılında derneğimiz Ege ve Bazı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu’na (ESİDEF) ve Türkiye İşadamları Konfederasyonu Tuskon’a üye oldu. Yine aynı yıl Gabon’dan ülkemize gelen işadamları ilçemize davet edilmiş ve üyelerimize Orta Afrika tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. 2010 Yılı Haziran ayında ilçemizde derneğimizin öncülüğünde Türkçe Olimpiyatlarının mini gösterimini organize edilmiştir. 2010 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Yönetim Kurulu Başkan ve Yardımcıları ile Kazakistan iş gezisine, Tuskon’un Mardin’de düzenlediği Turizm ve Madencilik Yatırım Formuna katıldık. 2011 yılı başında THY Genel Müdürü Temel Kotil Bey ilçemize davet edilmiş ve üyelerimize tecrübe ve bilgi paylaşımı toplantısı yapılmıştır. Güney Marmara Ajansı’na projeler hazırlanarak gönderilmiştir. Tuskon ve Esiad üyeleri, Çin’deki mermer fuarına katıldı. Somali’ye 32 bin lira yardım yapıldı. 2011 Mayıs ayında derneğimiz, Tuskon genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısına katıldı. Doğu Batı kardeşlik projesinden Van’ın Edremit ilçesinden 16 iş adamını ağırladık. 20 iş adamı ile Bosna-Hersek’e gidilerek iş bağlantıları yapıldı. 2012 yılında Boydak Holding Yönetim Kurulu Ceo’su Memduh Boydak iş adamlarına Edremit’te düzenlenen toplantı ile tecrübelerini anlattı. Nazlı gıda (Nazo) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kurt’da bölge iş adamlarımıza yurt dışı yatırımları konusunda önemli bilgiler verdi.Tuskon’un İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü ikili iş görüşmelerine inşaat ve mobilya sektöründen üyelerimizin katılmasının mutluluğunu yaşadık. Yeni Ticaret Kanunu ile ilgili üyelerimize Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Barış Sipahi tarafından seminer verildi. Hindistan’dan gelen iş adamı Mohammed Taher Khan’ı Edremit’te misafir ederek zeytinyağı fabrikalarını gezdirdik. Zeytinyağımıza yurt dışında olan talebin daha da artması için yoğun çalışma içindeyiz. Her sene ESİDEF’in düzenlediği iş geliştirme platformuna bu sene 2 üye firmamız stand açtı. İlçemizi daha ileriye götürebilmek için şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz siyasetin içinde olmadık, olmayacağız. Biz ilçemizden bir kişiye daha nasıl iş imkanı sunabiliriz diye düşünüyoruz.”
03.12.2012