Şifrem?
82 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

AKP Adayı Belli Değil
Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı, Balıkesir'in büyükşehir olmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir mitinginde verdiği sözün ardından hazırlanmaya başladıklarını, büyükşehirin Balıkesir'e büyük katkılar getireceğini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

 Muhalefet partilerinin halkı aldatmaya çalıştığını belirten Poyrazlı, "Balıkesir'i önümüzdeki 5-10 sene içinde arzu ettiğimiz hedeflere ulaştıracağız" diye konuştu.

Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, hafta sonu yapacakları İl Danışma Kurulu Toplantısı hakkında bilgi vermek için düzenlediği basın toplantısında büyükşehirle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin yönelttiği soruları cevaplayan Mahmut Poyrazlı, Başbakan Erdoğan'ın ilk defa Balıkesir mitinginde müjdesini verdiği büyükşehir statüsüyle ilgili 2012 yılının başından beri teşkilat olarak çalışmaya başladıklarını, hazırlık yaptıklarını anlattı. Kendileri çalışırken muhalefetin ise hiç bir çalışma içerisinde olmadığını bugün ise vakıf olmadıkları konuda itiraz ve şikayet ettiklerini kaydeden Poyrazlı, "Büyükşehire karşı çıkanlar demek ki Yerel seçimlerde aday da çıkarmayacaklardır herhalde. Ak Parti tek başına seçime girecek demek" diye konuştu. Büyükşehirin Balıkesir'e büyük katkı sağlayacağını tekrarlayan Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, "Başbakanımız Balıkesir mitinginde bunu müjde olarak söylemişti biz de heyecanlanmıştık. Büyükşehir olmanın büyük katkılar getireceği kanaatindeyiz. Mecliste kabul edildi, Cumhurbaşkanının onayını bekliyor, yasalaştıktan sonra teşkilat olarak bizim bununla ilgili görevlerimiz var. Bir savunma içinde olmayacağız aksine tüm Balıkesirimizi tüm ilçeleri ve beldeleriyle köyleriyle gezerek Balıkesir'de büyükşehirin getirisini, artılarını, neleri kazandırdığını vatandaşlarımıza iyi bir şekilde anlatacağız. Bunun belli bir süreci var, yaklaşık 16 ay geçtikten sonra meclise sunuldu ve kabul edildi. Bu dönem içinde bazı muhalefet partilerinin itiraz ve şikayetleri var. Ama geçen 16 ay içinde muhalefet partileri bu konuda hiç bir şey yapmadılar. Ak Parti Hükumetinde Sayın Başbakanımız bir şeyin sözünü verdiyse mutlaka gerçekleşiyor, büyükşehir olacağı belliydi, çalışmalarımıza başladık ve bugüne getirdik. Ama muhalefet partileri çalışmadı, hiçbir öneri de getirmedi, yasa tasarısı meclise sunulunca itiraz edip şikayete başladılar; 'Balıkesir çok büyük bir coğrafya, büyükşehirin tüm mülki sınırları kapsayacak şekilde uygulanması mümkün değildir, bu uygulanamaz'.. Ben de diyorum ki; bu arkadaşlar en başından beri bu işin zor olduğuna inandıklarına göre Yerel seçimlerde de 'yapamayacağız, zor olacak' dedikleri bir şeye aday olmazlar herhalde. Demek ki Ak Parti tek başına aday olacak. CHP ile MHP büyükşehir belediyesine aday çıkarmayacaklar diye görülüyor; itiraz ettiklerine göre" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN TORBA YASA
Ak Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı, Büyükşehir Yasasının Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması halinde bununla beraber yapılması gereken birçok değişiklik olacağını, bunun için de Tbmm'den bir Torba Yasa çıkarılması gerekeceğini söyledi. Muhalefetin çeşitli spekülasyonlar ile vatandaşları aldatmaya çalıştığını ifade eden Mahmut Poyrazlı, "Yasa tasarısından sonra yine birçok kanunda değişiklik yapılması lazım, bununla ilgili mutlaka meclisten bir torba yasa çıkarılacaktır. Düzenlemeler yapılacak olmasına rağmen spekülasyonlarla vatandaşlarımızı aldatmaya çalışıyorlar, bunların hiçbiri doğru değil. Büyükşehir Balıkesir'de çok rahat bir şekilde uygulanabilir ve büyükşehir Balıkesir'e çok büyük katkı getirir. Bunun üzerinde biraz kafa yormak, çalışmak lazım. Balıkesir'i bundan sonra bir bütün olarak düşüneceğiz. Ne merkezi Bandırma'dan, ne de körfezden ayırmayacağız. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde arzu ettiğimiz hedeflere Balıkesir'i ulaştıracağız" dedi.

İL MERKEZİNDE İKİ YENİ İLÇE OLACAK
Balıkesir'le birlikte toplam 13 İl'in içinde yer aldığı yeni Büyükşehir Yasasıyla ilgili Ak Parti Genel Merkezinde Yerel Yönetimler Başkanlığında büyükşehir olacak iller üzerinde ciddi şekilde çalışıldığını anlatan Mahmut Poyrazlı, teşkilat olarak kendilerine de fikirlerinin sorulduğunu, çalışmaların ciddi şekilde yürütülerek sonuç alınmaya çalışıldığını anlattı. İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, "Bize de çeşitli konularda fikirlerimizi sordular. Ben saklamıyorum, 17 Nisan'da Ankara genel merkezde bir toplantı yaptık. Ciddi çalışmaların neticesinde Balıkesir merkezin tek bir ilçe halinde kalması bazı zorluklar getirecekti. Köyler de mahalle olunca nüfus artacak. Merkez

harici 120 köyün mahalleye dönüşen 3 tane beldesi var. Hizmetlerin ikiye bölünmesiyle vatandaşa daha hızlı ve kaliteli götürüleceği üzerinde kanaat oluştu. Körfez bölgesinin iki ilçe haline getirilmesinin ben yararlı olacağı kanaatindeyim. Neresi ilçe olabilir diye çeşitli görüşler oldu. Altınoluk, Akçay-Zeytinli olsun gibi. Bu işle zadece kafa yoran biz değiliz, devletin kendine özgü çalışma sistemi, prensibi var. Nüfus yoğunluğunun nereye taşındığı, gelişime açık olan yerler, kamu yatırımları uygunluğu gibi birçok kriter var. Altınoluk'un ilçe yapılması Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün kanaati oldu. Biz de düşüncemizi söyledik, sayın Valimizin de kanaati Altınoluk'un ilçe olması yönündeydi, taslağa bu şekilde girdi. Altınoluk, Güre, Akçay ve Zeytinli, yeni ilçe yapılan 4 tane belde var. Buraların Belediye Başkanları CHP'de. Öncelikle Akçay ve Zeytinli Belediye Başkanlıkları bu işe çok itiraz etti. 'Altınoluk İlçesi olsun razıyız' demediler, ilk itirazı da bunlar yaptı. Sıkıntılara çözüm bulmamız lazımdı. Kendi aramızda değerlendirdik, bölünmemesi halinde Edremit'in daha büyüyeceği kanaatinden sonra bu taslaktan çıktı" dedi.

Balıkesir il merkezinde Karesi ve Altıeylül adıyla yeni iki ilçenin olacağını açıklayan Mahmut Poyrazlı, bu ilçelerin sınırlarının da belli olduğunu söyledi. Poyrazlı, "Karesi ilçesine hangi mahalle ve köyler, Altıeyül İlçesine hangi mahalle ve köyler bağlı belli. Değirmen boğazından sonraki bölge sınır, Susurluk yolu. Oradan demiryoluna geçiyor, şehir merkezindeki park köprüsüne kadar. Oradan Eski Kuyumcular mahallesini içeri alacak Karesi İlçesine dahil edecek, Altıeyül Mahallesini dışarıda bırakacak şekilde. Saat Kulesinden, Askeri Hastanenin altından Dinkçiler mahallesi ile Çamlık arasındaki geniş yoldan Adnan Menderes'i Karesi ilçesinde bırakacak şekilde Edremit yoluna çıkıyor, oradan Edremit yolu sınır oluyor. Karesi ilçesinde 27 mahalle var, şehir merkezi Karesi ilçesinde kalıyor, Çay Deresi sınır olmadı. En büyük kriter nüfus. Bu şekilde ilçelerin 165'er bin nüfusu oluyor. Merkezdeki 230 bin nüfus, Karesi İlçesinin nüfusu 165 bin, Altıeyül İlçesinin nüfusu 165 bin olacak" dedi.

ADAY BELLİ DEĞİL
Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı. partide kimin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağının bu aşamada belli olmadığını, ancak partide bu konudaki uygulamanın açık olduğunu söyledi. Poyrazlı, "Ak Parti'de adayların ne zaman seçileceği, hangi usulde seçileceği belli" dedi.

İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Türkiye'de insanların seçimlerin artık zamanında yapılacağını anlaması ve buna inanması gerektiğini belirtti. Ancak, mart ayının seçim kampanyası için yanlış bir zaman olduğunu ifade eden Poyrazlı, Balıkesir'in coğrafi şartlarının olduğunu, bununla beraber Doğu ve Güneydoğunun kendine göre şartlarının olduğunu kaydetti. seçim kampanyalarında programdan programa yetişmeye çalışıldığını hatırlatan Poyrazlı, beklenmedik kaza ve benzeri olayların yaşanabileceğini belirterek kış koşullarından dolayı mevsimin riskine işaret etti.

22.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir AKP Adayı Belli Değil

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi