Şifrem?
133 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Ok Sert Tepki Gösterdi
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, belediye ile ilgili bağışlar konusunda başlatılan soruşturma kapsamında polisin birtakım esnaf ve şahıslara babasının ölüm hayrında yaptığı harcamaları nasıl yaptığının sorduğunu iddia ederek, bu duruma sert tepki gösterdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kendisi hakkında açılan soruşturma ilişkin Belediye Meclisi salonunda basın toplantısı düzenleyen Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, "Bugün keşke böyle bir basın açıklaması yapma ihtiyacı doğmasaydı, şu anda hayatımda hiç olmadığım kadar üzgünüm" diyerek, soruşturma kapsamında yapılan araştırmaların şekline tepki gösterdi. Acı verici bir olay yaşadığını belirten Ok, "Türkiye'ye demokrasi, insan haklarını getirmek için yola çıkanlar bugün maalesef insanlık onurunu, haysiyetini, şerefini ayaklar altına alıcı tam bir faşizan rejim uygulamasının son örneğini Balıkesir'de sergiliyorlar. Böyle bir faşizan, dikta özleminde olan bir hükümet dünyada artık kalmadı, var olanlar da bir bir yıkılıyor. Dün kendilerinin şikayetçi oldukları konularda bugün onlardan daha ağır olanını şahsıma ve aileme uyguluyorlar. Hayatımda böyle üzgün olduğum anların sayısı çok azdır. Geçen yıl Ramazan ayının ikinci günü babam rahmetli olmuştu, babamın rahmetli oluşundan sonra bir evlat olarak nasıl Türk halkı inancı gereği geçmişlerine görevlerini yerine getiriyorsa bizler de getirdik" dedi.

"Babamın yedisindeki tüm masraflarını beş kardeş olmamıza rağmen ben karşılamak istiyorum dedim, kardeşlerim ve yeğenlerimden de katkı sunanlar oldu. Yapmış olduğumuz hayırdaki bütün kalemleri o zaman not almıştık" diyen İsmail Ok, "Kul hakkından korktuğumuz için babamıza olan vefatı sonrasındaki görevimizi yerine getirirken kimden ne mal, hizmet satın aldıysa kuruşu kuruşuna kaleme alınmış ve tamamı ödenmiştir. Ama bugün maalesef çok üzücü ve çok acı polisimiz elinde bir liste, 'Belediye Başkanı İsmail Ok'un babasının bu hayır parasını kim yatırdı?'. Evet yanlış duymadınız, ben sadece Lokmacı Ali Usta'nın değil, kimden ne aldıysak onların da burada dökümünü vereceğim, gitsinler onlara da sorsunlar. Eğer biz babamızın hayrını makam mevki kullanarak birilerine ödetmeye kalkacak isek, böyle bir şeyi beynimizden bile geçirecek isek Allah bize bu dünyada yaşamayı haram kılsın. Maalesef cuma günü böyle bir olay yaşandı. Güya böylece beni itibarsızlaştırmaya, şerefimizle, haysiyetimizle oynamaya çalışıyorlar. Ama Balıkesir halkı bize inanıyor ve güveniyor. Bu vicdanda Allah korkusu var, yasalar ve kanunlara inancımız tam. Bunların hepsi geri tepecektir, çamur at izi kalsın tutmayacaktır. O çamur kendi suratlarına kapkara olarak yapışacaktır. Bu Türkiye'ye değil dünyaya ibretlik bir olay. İçimiz kan ağlasa da terbiye ve adap, edep dairesinin dışına çıkmadan hakkımızı hukukumuzu korumaya savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BAŞKAN OK, BELEDİYEYE BAĞIŞTA BULUNDUĞUNU AÇIKLADI
2011 yılı Ramazan ayı başında vefat eden babasının bir hafta sonraki yedi hayrında yapılan harcamaları tek tek açıklayıp, faturaları basın mensuplarına gösteren Ok, Balıkesir Belediyesi'ne vatandaş İsmail Ok olarak ayrı zamanlarda üç defa 500'er TL tutarında bağışta bulunduğunu açıkladı. Bu bağışlarının makbuzlarını da gösteren Ok, "Keşke bunlar Allah ile benim aramda kalsaydı. Hiç gizli bir şeyimiz yok, her şeyimiz kamuoyunun önünde. Şahsımın da, ailemin de. Bu iş böyle ayağa düşürülmez, bu kadar insanın haysiyeti, şerefi yere atılarak yapılmaz bu iş. Büyükşehir Belediye seçimlerinin tarihi belli, yasa çıktı. Halk belediye hizmetlerinden memnun, tüm anketlerde açık ara önde gitmemiz maalesef bu AKP zihniyetinin ne olduğunu gözler önüne seriyor. Ben böyle bir konuda basın açıklaması yapmak zorunda kaldığım için utanıyorum. Bu sorunun bizim için ne kadar ağır olduğunu düşünebiliyor musunuz? Bu hayır işinde bizim ödeme yaptığımız kişilere polisin gidip 'Belediye Başkanı İsmail Ok'un babasının hayrının parasını kim ödedi?'. Bunun ağırlığı gerçekten bugün İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulümden daha ağırdır. Altını çiziyorum, İsrail'in katliamlarından daha ağır. Orada maddi, manevi bir katliam var, burada da insanlık haysiyeti ve şerefinin yerle bir edildiği katliam var" şeklinde konuştu.
 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısının kendisini arayıp özür dilemesi gerektiğini de belirten Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, "polisin Belediye Başkanlığı'na yönelik bir operasyon hazırlığında olup olmadığı" sorusuna ise, "Valla ne yaparlarsa yapsınlar. Alnımız açık, kalbimiz rahat" şeklinde cevap verdi.

19.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Ok Sert Tepki Gösterdi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi