Şifrem?
222 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

700 Bin TL Rüşvetmi ? Haraçmı?
Balıkesir'de 2 Ekim tarihinde meydana gelen Belediye Başkanına makamında yapıldığı iddia edilen saldırı ve darp olayının şüphelisi olarak yakalanıp tutuklanan ancak ilk itirazda tahliye olan MHP'li iş adamı Hüseyin Şahingiray ilk defa konuştu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto


İSTENEN PARA RÜŞVETMİ ? HARAÇMI ?
Bugün bir basın toplantısı düzenleyen iş adamı Hüseyin Şahingiray, daha önceki dönemde belediyeden 25 yıllığına (2031 yılına kadar) kiraladıkları Park Kervansaray isimli iş yerini bir süre önce Tab Gıda'ya (Burger King) alt kiracı olarak 10 yıllığına kiraya verdiklerini, bununla ilgili zorunlu olmadığı halde belediyeyi de bilgilendirdiğini, gerekli tadilat işlemleri için alınan izinin ardından yerin tadilatı yapıldıktan sonra çıkarılan ruhsatın verilmesi için belediyeden 700 bin TL bağış adı altında para istendiğini, ancak bunu kabul etmediklerini söyledi.
Çıkan ruhsatın istenilen miktardaki paranın alınmadan verilmemesi üzerine Belediye Başkanı İsmail Ok ile konuyu görüşmek için 2 Ekim tarihinde Belediyeye gittiğini anlattı. Ruhsat konusuyla ilgili yaşanan sıkıntılı süreci anlatıp bunun çözülmesi için yardımcı olunmasını istediğini kaydeden Hüseyin Şahingiray, "Kendisiyle görüşme talebimi kaile almayarak sinkaflı bir şekilde odasından beni kovmuştur. Bundan dolayı ben de kendisine ve oradaki görevlilere 'polis çağırın bu konuyu emniyette çözelim' dememe rağmen beni dikkate almamışlardır. Belediye Başkanı İsmail Ok, olaydan sonraki basın açıklamasında 'fast food firması olaydan bir gün sonra ruhsat almak için müracaat etti' diyor. Müracaat ettikleri tarih resmi olarak kendilerinde mevcut, hiçbir şekilde değiştirilememektedir. 700 bin TL paranın ne amaçla istendiğinin; bu paranın rüşvet mi, haraç mı olduğunu sizlerin değerlendirmesine bırakıyorum. Yine kendisine yönelik ölümle tehdit ettiğimi söyleyerek Balıkesir halkının ve kamuoyunu yanlış yönlendirmişlerdir. Şahsım olarak kesinlikle baskın veya tehdit amaçlı Belediye Başkanlığına gitmedim, gitmemde. Çünkü her şeyden önce makama olan saygımı hiçbir şekilde kaybetmedim. Tarafıma yapılan mafya, çete suçlamalarını çok çirkin bulmakla beraber kınıyor ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

BELEDİYE PARA İSTİYOR İDDİASI
Hüseyin Şahingiray, yaşanan bu olayların ardından beraberinde yanında olan 3 kişiyle beraber polis tarafından yakalanmış, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Hüseyin Şahingiray avukatı tarafından yapılan ilk itirazda 1 hafta sonra tahliye edilerek yargılamasına tutuksuz devam edilmesine karar verilmişti. İşadamı Şahingiray, Balıkesir Belediyesinden birçok kişinin kendilerinden para istendiği için mağdur olduğunu ileri sürdü. Hüseyin Şahingiray, "Çevremden, eşimden, dostumdan birçok kişinin bunların (belediye başkanı ve yardımcıları) para talepleri yüzünden işlerini yapamadıklarını şahsıma farklı kişiler tarafından söylendi. Bu konuda mağdur olan çok kişi olduğunu duydum. Bu konuları araştırmak benim görevim değil. Bununla ilgili cumhuriyet savcılarını ve emniyet yetkililerini göreve davet ediyorum" diye konuştu.


Öte yandan, Belediye Başkanı İsmail Ok'un makamda yaşanan olayların ardından düzenlediği basın toplantısındaki açıklamaları hatırlatılan Hüseyin Şahingiray, "Kesinlikle ölümle tehdit edilmedi, başkanlık makamında darp da olmamıştır. Başkan tamamen siyasi rant peşindedir. Yapmış olduklarını gölgelemek için ortaya atmıştır. Orada benden önce de olaylar oldu, başkanlık makamında üç buçuk yıldır kameralar çalışmıyor. Ben sadece kendimle ilgili yükümlülükleri yerine getiriyorum. Çete, mafya yakıştırmalarıyla ilgili yasal haklarım saklı, gereğini yapacağım. Acemice sözler, yapılmaması gereken şeyler. Neticede ben ülkücüyüm, bu ülkücülüğe de damdan düşmedim. En alt seviyesinden tırmanarak geldim. Ülkücü hareket bir çınar ağacıdır. Bunun içinde her türlü insan olabilir.

200 BİN LİRAYA RUHSAT ALDILAR
Bağış konusu, Balıkesirspor'a 700 bin TL bağış adı altında. Bu parayı bizden isteyen Belediye Başkanı, başkan yardımcıları, Balıkesirspor yetkilileri. Bununla ilgili Tab Gıdanın bu konuda savcılığa verdiği ifadeler var. Ruhsatın veriliş tarihi belli, 11 Eylülde, bin 200 TL harcı da yatırıldı.
Tab Gıda bağış olarak istenen bu 700 bin TL parayı kabul etmedi ve resmi başvuruda bulundu. Bu görüşme Balıkesir Belediyesinde olmuştur. Tab Gıda yetkilisine, '700 bin liradan aşağı olmaz' denmiş. Ruhsatı gecikmesi; yangın merdiveni yapılmıştı, Anıtlar Yüksek Kuruluna sorulmuş, yangın merdiveni kaldırılsın denmiş ve kaldırılmıştır. Bizim belediyeye görüşmeye gittiğimizde aramızda tartışma çıktı. Ama Belediye Başkanının iddia ettiği gibi 'beni öldürecekler şöyle yapacaklar', biz dağ başında mı yaşıyoruz arkadaşlar? Oradaki (başkanlık makamı) kameralar neden çalışmıyor? Silahla tehdit ettiğim söylendi, ben buraya girerken yasal bir şekilde üstüm aranarak gittim. Gerektiğinde tekrar açıklamalarım olacak, yasal hakkım saklı. İftiraya uğradım, mutlaka dava açacağım." dedi.

Yaşanan süreç içerisinde ise istendiği iddia edilen 700 bin TL rakamıyla ilgili herhangi bir alış verişin olmadığı, ancak bu konunun Tab Gıda yetkilileri tarafından yargıya taşındığı bildirildi.

"SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"
"KİMSEYE KİNİM, NEFRETİM, DÜŞMANLIĞIM YOK"

MHP'li işadamı Hüseyin Şahingiray, mensubu olduğu MHP camiasında böyle bir olayın yaşanmasından büyük üzüntü duyduğunu kaydetti. Yaşanan olayın ardından tutuklanıp cezaevine gönderilmesi sorulan Şahingiray, kendilerinden istenilen 700 bin TL para ile ilgili olarak savcıları ve emniyeti göreve çağırdığını tekrarladı. Şahingiray, "Tutuklanma gerekçemiz çok komik, ilk itirazda çıktık. Şikayetçi olarak gittiğimiz yerden ne yazık ki sanık olarak çıktık. 700 bin lira istenen biziz, cezaevine giren de biziz. İşletmeyle ilgili herhangi bir problem yok. Benim kimseye kinim yok, kimseye nefretim yok. Kimseyle kavgam, dövüşüm yok. Ben sadece haksızlığa uğradım, hakarete uğradım. Belediyenin topladığı bağışlarla ilgili çok ihbar var, ben bunları konuşmuyorum, zaten görevim değil. Benim kimseye kinim, nefretim, düşmanlığım yok. Neticede ben bir tüccarım şirketlerimin başındayım. Yasa gereği olumlu yada olumsuz konuşamam. Benim görevim cumhuriyet savcılarını, emniyet yetkililerini bu konuları araştırmak üzere vatandaş Hüseyin Şahingiray olarak göreve davet ediyorum" diye konuştu.

BALIKESİRSPOR KONUSUNU GÜNDEME GETİRECEĞİM

Balıkesir Belediyesinde özellikle de başkanlık katındaki güvenlik kameralarının çalışmamasının çok dikkat çekici olduğunu belirten Hüseyin Şahingiray, Belediye yetkililerine seslenerek, kendisinden talep etmeleri halinde bağış şerine yardım olsun diye güvenlik kamera sistemi kurabileceğini, bunun bu kadar zor bir şey olmadığını söyledi. Hüseyin Şahingiray, önümüzdeki günlerde düzenleyeceği bir basın toplantısında ise Balıkesirspor konusunu gündeme getireceğini, Balıkesirspor dosyasında neler varsa anlatacağını söyledi. Öte yandan, Ekim ayı başında yaşanan bu olayların ardından Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'a devlet tarafından resmi koruma verildi. Başkan Ok, olay tarihinde yaptığı açıklamada ise Hüseyin Şahingiray ve adamlarının şahsını ve beraberindekileri ölümle tehdit ettiğini iddia ederek, "İşini temiz yapsın, yarım bırakmasın" diyerek Şahingiray'a meydan okumuştu.

13.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler























Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 700 Bin TL Rüşvetmi ? Haraçmı?

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi