Şifrem?
148 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan İnceoğlu'ndan Operasyona Tepki
Ayvalık'ta, 6 Kasım’da Ayvalık Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’e destek ziyaretleri sürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Belediyesi’ne çevre il ve ilçelerle belde belediye başkanlarının ‘geçmiş olsun’ ziyaretleri sürerken, bu kapsamda önceki gün de Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ve Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Aslan Türközen’i makamında ziyaret edenler arasındaydı. Ziyarette, 3 Belediye Başkanı da atanmışların emriyle, seçilmişlere yönelik yapılan bu tür operasyonların ciddi bir delil bulunmaksızın yapılmasının etik tarafının bulunmadığının altını çizdi.

Edremit Körfezinin 3 Belediye Başkanının gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, devletin yetkili denetim organlarının belediyelere yönelik gerçekleştireceği araştırmaların ve incelemelerin doğal olduğunu ancak yapılan bu denetimlerde suç sabit olmadan hayata geçirilen operasyonlarla belediye başkanlarının ve çalışma arkadaşlarının özgürlüklerinin kısıtlanmasının kabul edilebilir olmadığını belirtti.

İnceoğlu, “Özellikle b tür operasyonların muhalif belediyelere yönelik yapılması da dikkat çekicidir” dedi. Soruşturmayı gerçekleştirenlerin yaptıkları sorgulamalarda detaylı incelemelerde bulunmadığını vurgulayan Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, “Aslında her şeyden önce soruşturma sisteminin sorgulanması gerekir. Bana göre yasalar bu anlamda bir kez daha gözden geçirilmelidir. Bu koşullarda gerçekleştirilen mahkemelere hangimiz nasıl güvenebiliriz? Hangimiz mahkemelerin tarafsız olduğunu elimizi vicdanımıza koyarak söyleyebiliyoruz? Şahsen ben bunu söyleyemiyorum. Bu pozisyonda bir seçilmişin kaderi, bir atanmışın iki dudağının arasındadır. Bence burada bir hata vardır” ifadelerini kullandı.

Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Aslan, belediye başkanlarının halkın oylarıyla görev başına getirildiğine dikkat çekerek, “Bugün Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ilçede yaşayan 8 bin 200 küsur insanın sandığa attığı oylarla bu göreve getirilmiştir. Bu kadar insanın güvenerek bu göreve getirdiği bir insanı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan bir operasyonla gözaltına alınması kesinlik doğru bir hareket değildir. Sadece Belediye Başkanlarının değil, her vatandaşın yasalar karşısında yargılanmasına taraftarız. Bu ayrı bir şey… Hakkınızda bir dava açılır, dava kapsamında duruşmalara çıkılır ve davan sonucunda hüküm giyersiniz ve gereken yapılır. Buna sözümüz yok. Ancak, seçilmiş bir insanı apar topar rencide edecek şekilde gözaltına alınması hoş değildir. Yoksa elbette belediye hesapları mercek altına alınsın, incelensin. Buna itirazımız yok. Bana göre muhalif partilere mensup belediyelere gerçekleştirilen bu tür operasyonlarla söz konusu belediye başkanları halkın gözünde itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Bu durum geçmişte seçimlere çok yakın bir süreçte bizim Zeytinli Belediyesi’nde de, Altınoluk Belediyesi’nde de yaşanmıştı. Sonuçta bu insanlar kaçak değil. Bu tür operasyonlara gerek yok” diye konuştu.

Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette, Akçay, Altınoluk ve Zeytinli Belediye Başkanları söz konusu operasyonun ardından Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in siyasi anlamda gücüne güç kattığını kaydetmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI YARAR GETİRMEYECEKTİR”
TBMM’de kabul edilen Büyükşehir Yasa Tasarısının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den veto edilmesini beklediklerini kaydeden Edremit Körfezi Belediye Başkanları, Büyükşehir yasasının hayata geçmesi halinde söz konusu yasanın ne halkın, ne insanların ne de ülkenin yararına olmayacağını savundu. Büyükşehir Yasası hakkında görüşlerini aldığımız Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Büyükşehir Yasası’nın bölünme yasası olduğunun altını çizerek, “Büyükşehir Yasası; yerinden değil, derinden yönetime yönelik bir gelişmeyi gösteren bir yasadır. Bu yasanın tutar bir tarafı yoktur. Bu yasa demokrasiye karşı olan bir harekettir. Düşündüğümde 9 yıllık bir Belediye Başkanı olarak meseleye baktığımda, bu yasayla ülke genelindeki belediyelerin nasıl idare edilebileceği konusunda mantık yürütemiyorum. Belki kısmi bir Büyükşehir Sistemi olabilirdi. Mesela bu kapsamda, Balıkesir merkezi ile çevresindeki Sındırgı, Savaştepe, Bigadiç, İvrindi, Kepsut gibi ilçelerde de bundan yararlanabilirdi. Bana göre bu faydalı da olabilirdi. Ama Bandırma ve Körfez Bölgesinin de yeni yasa kapsamında Büyükşehir’e dahil edilmesi bu yörelere önemli bir şey getirmeyecektir” diye konuştu.

12.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan İnceoğlu'ndan Operasyona Tepki

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi