Şifrem?
73 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kamu Hastane Birlikleri Tanışma Toplantısı
Balıkesir Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, genel sekreterliğe bağlı olarak oluşturduğu yeni kadrosuyla ilk toplantısını yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Tanışma toplantısında konuşan Genel Sekreter Dr. Hasan Yılmaz, Balıkesir'de çok iyi bir ekip oluşturduklarını belirterek bu yüzden mutlu ve müsterih olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu Balıkesir Devlet Hastanesinin kafeteryasında düzenlenen Kamu Hastane Birlikleri (KHB) tanışma toplantısında, merkez ve ilçelerde görev yapan KHB personeli kendilerini tek tek tanıttı. Branşlarını ve kimlikleri ile yeni görevlerini anlatan doktor ve yöneticiler yenin sistemin hayırlı olmasını diledi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı yemekli tanışma toplantısında konuşan KHB Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz da kısaca kendini tanıttıktan sonra duygularını ifade etti. Genel Sekreter Hasan Yılmaz, yeni uygulamada; genel sekterlik makamına bağlı olarak, büyük illerde 3 başkan, yine büyük hastanelerde Hastane Yöneticisi ile buna bağlı başhekim, idari ve mali işler müdürü, sağlık bakım hizmetleri müdürü, otelcilik ve kalite müdürü ile yardımcılarının bulunduğunu anlattı. Hastanenin boyutuna göre is bu kadroların azaldığı kaydedildi. Küçük hastanelerde sadece başhekim bulunduğu, başhekim yardımcıları ve müdür yardımcılarının bulunmadığı belirtildi. Kadroların hastanelerin boyutuna göre Sağlık Bakanlığı tarafından belirtildiği şekilde konumlandırıldığı, Ankara'da haftalardır süren çalışmaların sonucunda Sağlık Bakanlığının uygun gördüğü kadroların bugünkü şekliyle oluştuğu bildirildi.

"ZIMBA GİBİ EKİP OLUŞTURDUK, ÇOK MUTLUYUM, GÖZÜM GERİDE KALMAZ"
Balıkesir KHB Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, Balıkesir'de oluşturdukları kadronun Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görülüp onaylanması ve gerekli sözleşmelerin yapılmasıyla beraber büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi. Çok iyi bir ekip kurduklarını söyleyen Yılmaz, "Aşırı derecede mutluyum. Zımba gibi bir ekip olmuş. İstanbul'da okurken idealist insanlardık. Dolayısıyla 'idealist insanlar ne zaman yönetime gelecek?' diye konuşur, hep böyle heves ederdik. Nevşehir'de (İl Sağlık Müdürlüğü) güzel bir ekip oluşturmuştuk. Buraya geldik, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü de çok güzel bir ekip oldu. Halk Sağlığı kurumu ve onun da müdürlüğü çok güzel bir ekip oluşturdu. Şimdi çok müsterihim. Bugün bana deseler ki 'Hasan sen git, bu ekip aynen çalışsın.' Hiç gözüm geride kalmaz giderim. Çünkü biz çok fazla miktarda bu makamlarda oturmak için gelmedik. Şu anda esasında ben işimi yapmış durumdayım, zımba gibi de bir ekip olmuş. Bugün git deseler giderim hiç de gözüm geride kalmaz" diye konuştu.

KHB Genel Sekteri olarak kurduğu ekibine çok güvendiğini vurgulayan Hasan Yılmaz, ancak, bu ekibi sahiplenecek, koruyacak, onlara yol gösterecek birisinin başında olması gerektiğini, kendi görevinin de bu olduğunu söyledi Genel Sekreter Hasan Yılmaz, "Bizim de işimiz bu. Ben sizi koruyacağım, gözeteceğim, yolunuzu aydınlatacağız, ışık tutacağız. Şunlar yapılsa daha iyi olur, şunlarda yanlış yapıyorsun, değiştir şöyle olsun diyeceğiz, sizler de yapacaksınız. Ama ekip öyle bir ekip olmuş ki. Bize bu lafları daha az söyletecek bir ekip olmuş. Bana iyi yönetici en az laf söyleten yöneticidir. Balıkesir'de sağlık en sorunsuz kurum. Çünkü valiliğe neredeyse en az sıkıntı giden kurumdu. Hastanenizde ne kadar az sorun gelirse çok daha rahat çalışırsınız. İnanıyorum ki sizden çok az sorun ve sıkıntı gelecek. Ama isterse günde 100 tane sıkıntı gönderin hiç dert etmeyiz Allah'ın izniyle hepsinin altından kalkarız, siz de kalkarsınız biz de kalkarız" dedi.

"HİZMETİ 1 YIL İÇİNDE İKİYE, ÜÇE KATLAYACAĞIZ"
KHB Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreterliği olarak sergilenecek performans ve yapılacak çalışmalar ile yeni dönemde iyi ve kaliteli sağlık hizmetinin artarak devam edeceğini, Balıkesir'in yıllardır gördüğü iyi hizmeti ikiye, üçe katlayacaklarını söyledi. Hasan Yılmaz, "Bundan sonra tahmin ediyorum bu İl, yıllardan beri gördüğü iyi hizmeti belki 1 sene de ikiye katlayacak, belki üçe katlayacak. Allah biliyor tabii, ama bu da bir temenni olsun, inşallah çok daha fazla katlar. Biz başımızdaki yöneticilere hiçbir zaman kötü gözle bakmayız, her zaman emirlerinden de çıkmayız. Sizden de öyle şeyler bekliyoruz. Neticede Bakanlığımızın verdiği emirlerden çıkmamanızı ve yeni güzel uygulamalar yapmanızı bekliyoruz" dedi.

Toplantıdaki tanışma faslının ardından Genel Sekreter Hasan Yılmaz, yeni sistemin nasıl işleyeceği konusunda sağlık teşkilatını bilgilendirdi, dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. Sigara molasını yasakladığı kesintisiz toplantıda konuşan Genel Sekreter Hasan Yılmaz, isteyenlerin konuşma sırasında araya girip söz alabileceğini, fikir beyan edebileceğini, önerileri değerlendireceklerini kaydetti. Balıkesir KHB Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, "Yeni uygulamamızda bir genel sekreter, büyük illerde 3 tane başkan, büyük hastanelerde hastane yöneticisi, başhekim, idari, mali işler müdürü, sağlık bakım hizmetleri müdürü, otelcilik ve kalite müdürü ve yardımcıları var. Hastanenin boyutuna göre bunlar azalabiliyor, başhekim oluyor, yönetici olmuyor. Müdür muavinleri, başhekim yardımcıları olmuyor. Hastanenin boyutuna göre Sağlık Bakanlığının belirttiği kadro şekilde. Birkaç haftadır Ankara'da Sağlık Bakanlığımızın en son uygun gördüğü kadrolar bu şekilde belirlendi. Her gün yeni, güzel uygulamalar ortaya çıkarmazsak açıkçası bu durum Bakanlığın dikkatini çeker ve 'bu kadar iyi ekip yaptık' deyip bunu bizden sorar. Bu Bakanlık için büyük bir hüsran olur. Öbür illerde biz bunu nasıl başaracağız diye düşünürler. O nedenle çalışmalarımıza gereken hassasiyeti gösterip görevlerimizi, işimizi en iyi şekilde yapacağız" diyerek Balıkesir'in Türkiye'ye örnek teşkil etmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekterliğine bağlı personelin hazır bulunduğu tanışma ve istişare toplantısı gece yarısı sona erdi. KHB Genel Sekreteri Hasan Yılmaz'ın başkanlığındaki toplantıda, KHB Genel Sekreterlik Tıbbi İşler Başkanı Servet Kocaöz, İdari İşler Başkanı Halil Kavak ve Mali İşler Başkanı Ebru Demiröz, Balıkesir Devlet Hastanesi Yöneticisi Tezcan Sezgin, diğer hastanelerin yönetici pozisyonundaki sorumluları ile başhekimler, sıralı diğer birim müdür ve yardımcılarının tamamı hazır bulundu. Balıkesir genelindeki sağlık hizmetlerinin genel bir röntgeninin çekildiği toplantının verimli geçtiği, bundan böyle benzer değerlendirme ve performans toplantılarının sıkça yapılacağı bildirildi.

12.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kamu Hastane Birlikleri Tanışma Toplantısı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi