Şifrem?
116 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'de Cumhuriyet Coşkusu
Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü Balıkesir'de de törenlerle kutlandı. Atatürk Stadı önündeki kutlamalarda büyük coşku yaşanırken belediye tarafından vatandaşlara binlerce bayrak dağıtıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında dün Atatürk Anıtında çelenk merasimi düzenlendi. Resmi kutlamaların ikinci günü olan bugün ise Valilikte tebrikler kabul edildi. Vali Ahmet Turhan, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır ve Belediye Başkanı İsmail Ok tebrikleri kabul etti. Stadyum önünde düzenlenen resmi geçitte ise renkli görüntüler yaşandı. Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının halkın ve öğrencilerin bayramını kutlanması ile başlayan törende Ritmin Dansı grubunun folklor gösterisi ile Balıkesir Karesi Mehteran Takımının gösterisi büyük ilgi çekti. Vatandaşlar mehter marşlarına ellerindeki bayraklarla eşlik etti. Gösterilerden önce günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Cumhuriyet Bayramını Kuva-yi Milliye şehri olan Balıkesir'de kutlamanın ayrı bir anlam ve önemi olduğunu belirtti. Cumhuriyetin var oluş mücadelesi olan milli mücadele sonucunda kazanıldığını belirten Vali Ahmet Turhan, şunları söyledi:

"Milli mücadele deyince Kuvayi Milliye, Kuvayi Milliye deyince Balıkesir akla gelir. Balıkesir milli mücadele ile tarih sahnesinde haklı ve gururlu bir yere sahip olmuştur. Bizi biz yapan, millet yapan değerlerimiz o kadar çok ki, bunlardan en önemlilerinden biri de tarihimiz, tarihimiz içerisinde Çanakkale zaferimiz, milli mücadelemizdir. Anadolu topraklarının son Türk yurdu olarak kalması, Atatürk’ün öncülüğünde atalarımızın yaptığı Milli Mücadele sonucudur. Bunları öğrenmemiz, çocuklarımıza öğretmemiz, milli ve manevi değerleri vermemiz, geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Anadolu toprakları çok değerli, hala onun üzerinde büyük oyunlar oynanmak istenmektedir. Bunlara karşı koymak, birlik olmak, çok çalışmak, üretimimizi arttırmak, ekonomimizi geliştirmek, her alanda güçlü olmak, dünya siyasetinde söz sahibi olmakla mümkündür. Bilim ve teknolojide gelişmek, ekonomide ilerlemek, sadece gelecek nesillerimizin huzuru, refahı için önemli olmayıp bunu vatanı için canını seve seve feda eden şehitlerimize karşı bir borcumuz olarak düşünmek gerekir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Dünyada 16. büyük ekonomiye sahip bir ülkeyiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında Dünyanın 10.cu büyük ekonomisi olan süper bir güç olma yolunda kararlıkla ilerliyoruz. Cumhuriyeti bize armağan eden başta büyük Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimizi ve vatan için canını feda eden Terörle mücadelede şehit olan şehit ve gazilerimizi, ailelerini minnet ve şükranla anıyorum."

Kutlama törenlerinde Balıkesir Garnizon komutanlığı Bölge Bandosu tarafından da mini bir cumhuriyet konseri verildi. Mehter takımının gösterisinin ardından okullar ve askeri birliklerin geçişi ile tören sona erdi. Balıkesir'deki resmi geçit kutlamalarına Vali Ahmet Turhan, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Belediye Başkanı İsmail Ok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, vali yardımcıları, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Resmi geçidin sonunda Mehmetçiğin taşıdığı dev bayrak ise protokol ve diğerleri tarafından ayakta selamlandı. Cumhuriyet Bayramının en renkli görüntülerini ellerinde bayrak ve balonlarla yine çocuklar oluşturdu.

29.10.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'de Cumhuriyet Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi