Şifrem?
177 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Zeytin Hasat Şenliklerine Kahvaltılı Final
Ayvalık'ta bu yıl 8.’si düzenlenen Zeytin Hasat Şenlikleri, bu sabah Komili Zeytinyağı firmasının verdiği kahvaltıyla sona erdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık’ta bu yıl ‘Ortak istek zeytine destek’ sloganı ile Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Ticaret Odası tarafından 8.si düzenlenen Ayvalık Zeytin Hasat Günleri etkinlikleri, Ana Gıda’ya ait Komili firmasının ilçenin en yüksek ve en güzel tepesi Şeytan Sofrasında düzenlediği kahvaltıyla sona erdi. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer’in davetlisi olarak hasat günleri etkinliklerine gelen; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Tarım Bakanlığı yetkilileri, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca, Türk Medyasının tanınmış köşe yazarları ve yöneticileri ve zeytin-zeytinyağı sektörünün önde gelen kuruluşlarının temsilcilerinin hazır bulunduğu kahvaltıya, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, geçtiğimi ay dillere destan bir düğünle evlenen Cem Boyner’in kızı Emine Boyner Kürşat, eşi Ali Kürşat ve Fatma Kürşat ev sahipliği yaptı.

Aralarında; Sabah-Takvim ve Yeniasır Gazetelerini de bünyesinde bulunduran Turkuvaz Grubunun Genel Müdürü Tülay Arıcan, Habertürk Ege Bölgesi Yöneticisi Osman Gençer ile Nebil Özgentürk, ‘Minik Serçe’ lakaplı sanatçı Sezen Aksu’nun eski eşi Ahmet Utlu, eşi İlksen Utlu, Derya Bigalı, Can Aksın, Seda Kaya Güler, Gila Benmayor, Güngör Uras, Meral Tamer, Osman Ulagay, Ali Ekber Yıldırım, Durmuş Odabaşı, Suat Çağlayan, Yılmaz Karakoyunlu, Aylin Onat, Engin Aşkın, Safinaz Ergün, Fecir Alptekin, Artun Ünsal, Nedim Atilla, Yeşim Yassıoğlu, Melda Tarık-Davran gibi medya dünyasının tanınmış gazeteci-yazarları ve televizyon programcılarıyla, zeytin ve zeytinyağı sektörünün temsilcilerinin, İzmir’den gelen Aegean Band isimli müzik grubunun melodileriyle süslenen kahvaltıya katıldıkları gözlendi.

ABD, Yunanistan, İspanya ve İtalya’dan da yabancı sektör temsilcilerinin de yerini aldığı kahvaltı öncesinde Siirt’ten hasat şenliklerine katılan çocuklarda Ayvalık’ın dünyaca ünlü Şeytan Sofrasını görebilme şansını bulduğu gözlendi. Seçkin konukların katıldığı kahvaltıda konuşan Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy, ATO ve Ayvalık Belediyesi tarafından 8 yıl önce başlatılan Zeytin Hasat Şenliklerine destek vermekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesi’nin önderliğinde bizde Ana Gıda olarak bu güzel organizasyona karınca kararınca destek vermeye çalışıyoruz” diyerek, öncülük ettikleri geleneksel hasat kahvaltısının hazırlanmasında emeği geçen Ali Kürşat ve ailesine teşekkür etti.

Komili-Kırlangıç Zeytin-Zeytinyağı Müdürü Mehmet Cavlı ise, “Geleneksel hasat kahvaltımız bu yıl Ayvalık’ın büyük değerlerinden biri olan Şeytan Sofrasında yapılıyor. Komili firması olarak Ayvalık’ın zeytin ve zeytinyağının yanı sıra adeta cennetten bir köşe olan ilçenin turizm alanında da tanıtılmasına katkı vermeye çalışıyoruz. Bizler de bu yıl firmamızın 135. yıldönümü kutluyoruz. Bu yüzden de bu yıl hasat şenliklerinde organize ettiğimiz kahvaltıya daha da büyük özen gösterdik” dedi.

ÜMİT BOYNER HASAT ŞENLİKLERİNE YEPYENİ BİR ETKİNLİK EKLEMEKTEN MEMNUN
8. Ayvalık Zeytin Hasat Şenlikleri’ne verdiği destekle dikkatleri üzerinde toplayan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de, bu yılki zeytin hasat şenliklerine Siirt’ten gelen 40 çocukla birlikte farklı ve anlamlı bir etkinliğin eklendiğini vurgulayarak, “Ayvalık Kaymakamı Sayın Nihat Nalbant’ın bir fikriydi bu. Türkiye’nin dört bir yanından çocukları da hasat şenliklerine davet ederek, hem buradaki kültürü onlara tanıtmak, hem de zeytin ve zeytinyağını onlara tanıtıp sevdirmek amacıyla bu sene ilk defa böyle bir etkinliği gerçekleştirme imkanı bulduk. Bizde buna Boyner firması olarak katkı vermeye çalıştık. Bu yıl Siirt’ten gelen çocuklarla başlattığımız hasat şenlikleri kapsamındaki etkinliğe gelecek yıl daha farklı bölgelerden ve daha çok çocuğun gelmesini sağlamak istiyoruz. İnşallah, bu şenliklerin bünyesinde bu etkinliği de kalıcı olarak sürdürmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunun altını çizen Ümit Boyner, “Ülkemizin farklı yerlerinde farklı kültürler var. Kültürel kaynaşmayı da sağlamak adına farklı kültürleri çocuklarımıza tanıtmanın Türkiye için çok önemli olduğuna inanıyorum” diye konuştu. Branç kahvaltısının ardından Komili firması davetlileri içinde zeytin, zeytinyağı ve sabun bulunan çantaları armağan ederek uğurladı.

22.10.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Zeytin Hasat Şenliklerine Kahvaltılı Final

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi