Şifrem?
338 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Belediye Başkanı Ambargoyu Kaldırdı
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, bir süreden beri yayınladıkları aleyhte haberler nedeniyle belediye olarak yasakladıkları iki yerel gazeteye uyguladıkları ambargoyu kaldırdıklarını açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

FOX TV'DE AÇIKLADI
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, bu sabah Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programının sunucusu Fatih Portakal'a gönderdiği açıklamada, Ayna ve Gazete Balıkesir Gazetelerine uyguladığı ambargoyu kaldırdığını, bunu programın sunucusu Portakal için yaptığını bildirdi. Belediye Başkanı İsmail Ok'un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada merkezdeki iki yerel gazetenin belediye tarafından ambargolu olduğunu, bu gazetelerin 'küfürden de öte' diye nitelediği haberleri nedeniyle belediye başkanlığı olarak basın toplantıları vs. faaliyetleri takibi ve katılmalarını yasakladıklarını bildirmişti. Konuyla ilgili Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Ok'u bu kararından dolayı kınamış, Türkiye Gazeteciler Federasyonu da cemiyetin girişimiyle Balıkesir Belediye Başkanlığınca iki yerel gazeteye uygulanan ambargoyu sert bir dille eleştirip kınamıştı. Bu gelişmelerle ilgili olarak Fox TV Çalar Saat programının dün sabahki yayınında sunucu Fatih Portakal, Balıkesir Belediye Başkanlığında iki gazetenin yasaklanması, muhabirlerinin faaliyetlerden men edilmesi gibi tasarrufların yanlış olduğunu belirterek eleştirmişti. Dün sabahki bu yayının ardından bu sabah da Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un gönderdiği açıklamayı okuyan Fatih Portakal, Belediye Başkanı Ok'u bu kararından dolayı kutlarken, mesajda yer alan, "hatırınız için" ve "sözde gazeteciler" şeklindeki yaklaşımını ise eleştirdi. İşte Başkan Ok'un, Fatih Portakal'a gönderdiği açıklaması:

"Sayın Fatih portakal; Belediyemiz tarafından iki gazeteye konulan yasağı çok kibar ve net şekilde gazetecilik kuralları içerisinde dile getirmişsiniz. Bunun için sizleri tebrik ediyor ve kutluyorum. Böylelikle bizdeki söz de iki gazeteciye mesleğin etik kurallarını uygulamalı bir şekilde göstermiş oldunuz. Ben her şeyden önce bir eğitimciyim. Hayatım boyunca gençlerimize sadece sözlerimle değil davranışlarımla da model olmaya çalıştım. Sizler bu iki gazeteyi etik kurallara sıkı sıkıya bağlı kendiniz gibi bir gazeteci zannediyorsunuz. Oysa bunlar gazetelerinde insanların yaptıklarını eleştirmek yerine onların insan onurunu ayaklar altına alan saldırılar yapıyor. Fakat ben sizin gibi değerli basın mensuplarının hatırına bu sözde iki gazeteye ambargoyu kaldırdım. Saygılarımla. İsmail Ok Balıkesir Belediye Başkanı."

Gazeteci Fatih Portakal ise Belediyle Başkanı İsmail Ok'a, "Bunu benim için yapmayın, hatır için yapmayın. Eğer mutlu olacaksanız, hoşgörüyle bakma kültürüne sahipseniz sevgili hocam, öyle yapın. İyi olduğunuzu, çalışmalarınızı zaman zaman duyuyorum. Bu sözde yasağı benim için kaldırmayın. Sözde gazeteciliği de ben kabul etmiyorum. Eğer kendinizi rahat hissedeceksiniz öyle yapın" dedi.

YASAKLI GAZETEDEN AÇIKLAMA
Bu arada, belediye tarafından yasaklanan iki gazeteden biri olan Balıkesir Ayna Gazetesinin sahibi Semih Bolluk konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bolluk, Belediye Başkanı İsmail Ok hakkında dava açacaklarını bildirdi. Semih Bolluk, mevcut belediye yönetiminin yaptıkları her haberle ilgili savcılığa sürekli suç duyurusunda bulunduğunu, bunlardan bir sonuç elde edilemeyince de gazetesine karşı son bir yıldır maddi ambargo uygulayarak ilan ve reklam vermediklerini söyledi. Bu süreçle ilgili belediye yönetimine dava açacaklarını belirtti. Semih Bolluk, geçtiğimiz günlerde Başkan Ok'un, basın mensuplarına adını açıkladığı iki yerel gazetenin belediyenin hiçbir basın faaliyetine yasaklı oldukları için katılamayacaklarını açıklamasıyla da ilgili gazetesi adına ayrıca hukuki girişimde bulunacaklarını söyledi. Ambargo kararının kaldırılmasını ise Belediye Başkanının toplum ve kamuoyu baskısına daha fazla dayanamadığı şeklinde yorumlayan Bolluk, "Bizim maddi ambargonun kalkmasıyla ilgili beklentimiz hiç olmadı. Ancak halkın haber alma özgürlüğünün önüne geçilmesi söz konusu olduğu için yasağın kalkması olumlu. Biz Ayna Gazetesi olarak kamuoyunu doğru bilgilendirme görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. Umarız bundan böyle böyle üzüntü verici ve kamuoyunu rahatsız eden olaylar bir daha yaşanmaz" dedi.

09.10.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Belediye Başkanı Ambargoyu Kaldırdı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi