Şifrem?
148 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Hükümetten Gönen'deki Çiftçilere Müjde
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Gönen'deki çiftçilerin en önemli sorunlarının başında gelen Gönen Ovasındaki sulama tarifelerinin değiştirildiğini açıkladı. Uğur, ücretlerde önemli oranda indirime gidildiğini müjdeledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Gönen Ovası Sulama Birliğinin yeni seçilen başkan ve yönetim kurulu üyeleri Ankara'da bazı ziyaret ve temaslarda bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur ile Balıkesir milletvekili M. Cemal Öztaylan'ın yaptığı girişimler sonucunda Gönen Ovası sulama tarifeleri değişti. Ücretlerde önemli oranda indirime gidildiği, bu haberin çiftçilerin yüzünü güldürdüğü bildirildi. Gönen Ovası Sulama Birliği başkanı Bülent Can ve yönetim kurulu üyelerinin Ankara'daki girişimleri sonuç verdi. Gönen Ovası Sulama Birliğinden verilen bilgiye göre, milletvekilleri Edip Uğur ve Cemal Öztaylan'ın konuya el atmasıyla bir süreden beri çiftçilerin şikayetçi olduğu, 'ödenemez hale gelen sulama ücretleri konusunun grup değişimi sağlanmak suretiyle makul düzeye çekildiği bildirildi. AK Parti Balıkesir İl Başkanlığından verilen bilgiye göre, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ve İşletme Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Ahmet Fikret Kasalak’ın da olumlu katkılarıyla sulama ücretlerinde yeni bir düzenlemeye gidildi. Buna göre Gönen Ovası sulamasında şu şekilde tarife değişikliği yapıldı;
"Cazibede 4. Gruptan 2. Gruba indirilmek suretiyle 75 lira olan sulama ücreti 57 liraya düştü. Pompajda da 9. Gruptan 8.Gruba bir kademe indirilerek 120 lira olan ücret 90 liraya çekildi. Böylece, Gönen'in 40, Bandırma'nın 1 ve Biga'nin 6 köyünden oluşan Gönen Ovası Sulama Birliği'ne dahil çiftçiler ciddi manada rahatlatılmış oldu. Birlik çiftçilerinin bugün için 3 milyon lira avantaj sağladığı belirtildi. Öte yandan 2 yıllık sürede tamamlanması planlanan sulama inşaatı bitirildiğinde ise 5-6 milyon liralık (eski rakamla 5,5 trilyonluk) bir rahatlama sağlanmış olacak. Sulama ücretlerinin yüksek olması yüzünden birlik çiftçileri borçların “ödenemez” hale gelmesi yüzünden bunalmış durumdaydı. İcralık durumlar oluşuyor ve çiftçiler büyük sıkıntı yaşıyorlardı. Birlik Başkanı Bülent Can, konuyu Ankara’ya taşıdıktan sonra Balıkesir Milletvekilleri A. Edip Uğur Ve Cemal Öztaylan’a sorun hakkında detaylı bilgi verildiği, milletvekillerinin DSİ nezdindeki girişimlerinin sonuç verdiğini ve yapılan yeni düzenlemeyle birlik çiftçilerinin de bir nefes aldığı bildirildi.

Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı Bülent Can, yönetim kurulu üyeleri ile beraber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur'u Ankara'da parti genel merkezindeki genel başkan yardıımcısı makamında ziyaret edip, yeniden seçildiği görevinden dolayı kutladılar. Edip Uğur'a ve beraberinde milletvekili Cemal Öztaylan'a çiftçilere önemli bir rahatlama sağlanmış olacağını vurguladığı bu düzenleme için teşekkür etti. Sulama ücretlerinin çiftçiler için en önemli harcama kalemlerinden biri olduğu belirtildi.

08.10.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Hükümetten Gönen'deki Çiftçilere Müjde

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi