Şifrem?
111 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Belediyeden İki Yerel Gazeteye Yasak
Balıkesir Belediye Başkanlığı, merkezde yayın yapan iki yerel gazeteye belediyenin basın toplantılarına katılmamaları yönünde karar aldığı, Belediye Başkanının bu iki gazeteyle ilgili kendileri hakkında yaptıkları gerçek dışı ve hakaret dolu haberleri gerekçe gösterdiği bildirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Konuyla ilgili bugün yaşanan bir örnek basın mensuplarını üzdü. Belediye Başkanının bugün yapacağı basın kuruluşlarıyla teknik gezi turu bilgisi, mail ve telefonla yapılan davet üzerine belediyeye giden basın mensupları, kendilerini bekleyen otobüse binip, beklemeye başladı. Bu sırada Belediye Basın Bürosundan bir görevli yerel gazetelerden birinde çalışan muhabirle görüşüp, bu toplantıya davet edilmediklerini söyledi. Muhabir ise kendisine davet maili geldiği için burada olduğunu belirtince basına gönderilen mailler kontrol edildi. Yapılan incelemede muhabirin birlikte aynı gazetede çalıştığı bir başkasının isine mail gönderildiği, ancak bu kişinin de başka gazetede çalışıyor diye bildikleri söylendi. Özür dileyen görevli, gazetenin Başkanlık tarafından yasaklı olduğu için faaliyeti takiplerinin mümkün olamayacağını söyledi. Yaşanan bu gelişme üzerine diğer basın mensupları da tepki ve üzüntülerini dile getirip otobüsten indi. Ayrılacakları sırada gelen Belediye Başkanı İsmail Ok, basın mensuplarıyla görüştü. Başkan Ok, mail konusundaki hatadan dolayı özür dilerken, Belediye Başkanı olarak şahsı ve arkadaşlarıyla ilgili özellikle iki gazetenin uzun zamandan beri yaptıkları "Küfürden de öte" diye nitelediği olumsuz, hakaret dolu olduğunu belirttiği haberler nedeniyle isimlerini verdiği gazeteleri belediyede yasakladıklarını, bu gazetelerin temsilcilerini belediyenin basın toplantılarına davet etmediklerini açıkladı. Başbakan Erdoğan'ın AK Parti büyük kongresine davet etmediği bazı gazetelerle ilgili kararını örnek gösteren Başkan İsmail Ok, bu kararına saygı gösterilmesini, anlayışla karşılanmasını rica etti. Hiçbir gazete çalışanının muhabir kadrosundaki çalışanlarıyla bir sorunu olmadığını, hatta onların hakkını her zaman korumaya da hazır olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İsmail Ok, "Birinize kurşun gelse kendimi siper ederim" diyerek bu konudaki samimiyetini ifade etti. Gazete Balıkesir'in muhabirine sarılıp öperek özür dileyen Başkan Ok, muhabirin gönlünü alırken, kişisel bir meselesi olmadığını tekrarladı. Bütün bunlara rağmen diğer basın kuruluşlarının çalışanlarının kendilerine ortak tepki olarak basın toplantısını takip edip etmemekte serbest olduklarını söyleyen Başkanın bu izahı üzerine bazı muhabirler belediyeden ayrılırken, diğer basın mensupları ise söz konusu gazeteler ile belediye yönetimi arasındaki meselenin kendilerinin dışında bir konu olduğunu değerlendirip haber gündemini takip etmeyi sürdürdü.

Öte yandan, Gazete Balıkesir'in sahibi olan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, muhabirine yapılan muameleden dolayı Belediye Başkanı İsmail Ok'a tepki gösterirken, toplantıyı takip eden basın mensuplarına ise sitem etti. Demir, AK Parti kongresinin bir siyasi parti genel kurulu olduğunu, ancak resmi bir kamu kuruluşu olduğunu hatırlattığı belediyenin şahıslara değil halka ait olduğunu söyledi. Gazetesine karşı tavrı anlayabileceğini ifade eden Demir, muhabirine karşı yapılan hareketin ise rencide edici olduğunu, kimsenin bunu yapmaya hakkı olmadığını belirtti. Belediye Başkanı İsmail Ok, tepkilerinin ve tasarruflarının sadece bu iki gazete ve sahipleriyle ilgili olduğunu, çalışanlarıyla bir problemlerinin bulunmadığını tekrarladı. Belediye, bu iki gazeteye reklam ve ilan vermeme tasarrufunu da kullanıyor.

05.10.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Belediyeden İki Yerel Gazeteye Yasak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi