Şifrem?
220 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Gergin Geçen Oda Kongresi
Edremit Kahveciler, Gazinocular ve Otelciler Odası’nın Olağanüstü Kongresi’nde gerginlikler yaşanırken, 3 listeli kongredeki seçimde eski başkan yeniden göreve getirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yaklaşık üç ay önce kayyuma düşen Edremit Kahveciler, Gazinocular ve Otelciler Odası’nın Olağan Üstü Kongresi, Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongrenin divan başkanlığına Balıkesir Esnaf Odaları Başkanı Mesut Aşanel ve Başkan Yardımcılığına Nejdet Erkan seçilirken, üyeliklere Osman Doğan, Mustafa Avcı, ve Murat İldiz getirildi. Divan heyetinin yerini almasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, Kayyum Heyeti’nin faaliyet raporu okunarak üyelere bilgi verildi.

Kayyum Başkanı Ahmet Dut, “Bu görev bize verildikten sonra Kahveciler Odası’nda yasal olan tüm işlemleri yerine getirdik. Yeni kayıt yaptırmak isteyenlerin kaydını yaptık. Kaydını sildirmek isteyenlerin kaydını sildik. Aidatlarını ödemek isteyen üyelerin aidatlarını alarak makbuzlarını verip elektronik ortamda işleyerek, kayıt altına aldık. Kayyum heyeti olarak Kahveciler Odası’nın tüm işlerini özenle yürütmeye gayret ettik ve bugün yapılacak bu seçimle görevimizi asıl sahibine teslim edeceğiz” dedi.

Divan Başkanı Mesut Aşanel, “Adayların konuşma sırasını kura ile belirleyip söz verelim” deyince, üç aday kura çekimine katıldı. Kurada ilk olarak konuşma hakkını Özcan Tatar aldı. Tatar, “Bir çok arkadaşım bu oda ne iş yapıyor, sorusunu soruyor. Biz göreve gelirsek üyelerimizi icraya verme yerine onların sorunlarını çözeceğiz. Girdi maliyetlerinin her geçen gün yükselmesine rağmen biz hala 25 Kuruş’a çay satıyoruz. Görev verirseniz bir avukatla anlaşıp üyelerimize ücretsiz danışmanlık yapmasını sağlayacağız” dedi.

Mikrofona ikinci sırada gelen Eski Başkan Mustafa Aydıoğan, göreve ilk gelirken sizlerin sosyal haklarını savunacağım demiştim ve sözümüzün arkasında durduk. Üyelerimizin Üniversiteye giden öğrencilerine burs verdik. Sünnet olan tüm üye çocuklarına hediyelerini vererek onları onura ettik. Kahveleri ilaçlattık. Kütüphane kurduk. Bir tüp firmasıyla anlaşarak üyelerimizin yüzde 30 kar etmesini sağladık ve odanın çıtasını yükselttik. Arkadaşlarıma istifa etmeyin 1 buçuk ay sonra seçime gidip olağan üstü seçim yapalım dedim. Ancak onlar şov yapmak için adeta gayret gösterdiler. Sanki Çanakkale’yi yeniden kurtarmış gibi hareket ederek odamızı kayyuma düşürdüler. Soruyorum şimdi; Aday olarak sizlerden oy isteyen Mahmut Erkan o zaman şirketin kasasının başında değilmiydi? Ne kadar zarar ettirdi kendisi söylesin kendisi hesapları toparlama yerine kolayı seçerek istifa edip odamızı kayyuma teslim etmeyi tercih etti” dedi. Aydoğan, kürsüden üyelere seslenerek, “Benim özel yaşamıma, ailesi tarafından terk edilmiş masum bir yavruya bile dil uzatabilen Mahmut Erkan’dır. Belden aşağı vurulmaz” diye tepkisini dile getirdi.

Son olarak kürsüye gelen Mahmut Erkan, konuşmasına başlar başlamaz Aydoğan’a sataşınca divan tarafından uyarıldı. Erkan konuşmasında odanın aracını satarak 5 bin lira haksız kazanç sağladığını söyleyen Erkan göreve gelirsek her şeyi yeniden başlatacağız dedi ardından isim okunarak üyelerin oy kullanılması istendi.

AYDOĞAN YENİDEN SEÇİLDİ
Kayyuma devredilen odanın yapılan olağan üstü seçimlerinde Eski Başkan Mustafa Aydoğan koltuğunu geri aldı. Aydoğan üç adayın yarıştığı seçimlerde rakiplerine fark atarak gücünü bir kez daha kanıtladı Şükrü Tunar Kültür merkezinde yapılan seçimleri farklı kazanan Mustafa Aydoğan üyelerden 182 oy alırken, kazanmasına kesin gözüyle bakılan Mahmut Erkan 81, Özcan Tatar ise 27 oy alarak kaybeden taraf oldular.
Seçimlerde 291 üye oy kullandı. Geçerli olan 290 oyun 182’sini Aydoğan alırken, bir oy geçersiz kılındı. Oyların sayımından sonra üyeler tarafından omuzlara alınan Mustafa Aydoğan‘a seçmenleri tezahürat yaparak, “En büyük başkan bizim başkan” diye haykırdı. Yeni Başkan Mustafa Aydoğan’ın Listesi şu isimlerden oluşuyor: Başkan Mustafa Aydoğan, Yönetim Kurulu asil Üyeleri: Fikret Özdemir, Murat Yetimoğlu, Davut Baydemir, İsmail Varlık, Ersin Ersoy, Talip Türkyılmaz. Denetim kulu asil üyeleri: Refik Top, Selim Özkan ,Volkan Endes .

26.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Gergin Geçen Oda Kongresi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi