Şifrem?
234 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Festivale Unutulmaz Final
Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesinde bu yıl 3. sü düzenlenen ‘Dünya Halkları Küçükköy-Sarımsaklı’da’ adını taşıyan Uluslar arası Kültür ve Folklor Festivali, önceki akşam ünlü rock sanatçısı Haluk Levent’in müthiş konseri ile sona erdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Sarımsaklı Kapalı Pazaryerinde düzenlenen festivalin final gecesinde; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Cimli, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Faruk Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Toka, CHP Küçükköy Belde Başkanı Murat Akıner, Küçükköy Belediye Meclis Üyeleri, festivale katılan 17 ülkenin dansçıları ve yaklaşık 10 bin kişilik dev bir vatandaş topluluğu hazır bulundu. Belarus, Bosna-Hersek, Sırbistan, Karadağ olmak üzere 4 ülkenin finale kaldığı gecede, bu ülkelerin halk oyunları ekipleri sahne aldı.

3 gün süren uluslar arası festivalin final gecesinde, yapılan halk oylamasının sonucunda Jüri Özel Ödülünü Senegal alırken, festival üçüncülüğünü Karadağ, ikinciliği ise Sırbistan ile Bosna-Hersek paylaştı. Küçükköy-Sarımsaklı 3. Uluslar arası Kültür ve Folklor Festivalin birincisi ise Beyaz Rusya (Belarus) oldu. Dereceye giren ülkeler ödül olarak verilen kupaları Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ile Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’in elinden alırken, festival komitesinden Besim Biberoviç, Cumhur Kısmet ve Ecevit Fırtına’nın yanı sıra sanatçı Haluk Levent’e de birer şükran plaketi verildi.

Türkiye’den AKS Halk Dansları Topluluğunun da müthiş bir gösteri yaptığı festivalin finalinde ünlü rock sanatçısı Haluk Levent izleyenlere unutamayacakları bir konser verdi. En sevilen şarkılarını konserini izleyen halkın arasına girerek seslendiren ünlü sanatçı, sempatik tavırları ve inanılmaz sahne performansıyla hayranlarının gönlünde bir kez daha taht kurdu.

BAŞKAN ERGİN VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİSİNDEN MEMNUN


Festivalin final gecesinde Sarımsaklı Kapalı Pazaryerini dolduran yaklaşık 10 bin kişinin coşkusu dikkatlerden kaçmazken, ‘Dünya Halkları Küçükköy-Sarımsaklı’da’ adını taşıyan 3. Uluslar arası Kültür ve Folklor Festivali ile ilgili görüşlerini aldığımız Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, gelenekselleştirmeye çalıştıkları festivale halkın yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Böylesi büyük bir coşkuyu halkımla birlikte paylaşmaktan son derece mutluyum” diye konuştu. Bu yıl 3.’sü düzenlenen festivalin her geçen yıl daha fazla ülkenin katıldığını ve ülkeler arasında kültür köprüsü kuran festivale vatandaşların da çok yoğun gösterdiğini kaydeden Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ise, “Ayvalık’ımızın bir parçası olan dünyaca ünlü turizm merkezimiz Sarımsaklı ile bu güzel yörenin bağlı olduğu Küçükköy’de böylesi renkli bir festivalin ilçemizin tanıtımına da çok büyük bir katkı sağladığına inanıyorum. Biz Türk Milleti olarak konuksever bir ülke olduğumuz için dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 600 kişilik konuk ekiplerinin Sarımsaklımızda en iyi şekilde ağırlanmış olduğunu görüyorum. Bundan da son derece memnunum” ifadelerini kullandı.

“TERÖRE İNAT ŞARKILARIMIZI SÖYLEYELİM”


Final gecesinde verdiği konserde izleyicilere zeybek oynayıp, sempatik hareketleriyle gönüllerde taht kuran Haluk Levent, konser öncesi öncesi muhabirimize görüşlerini dile getirirken, son günlerde artan terör eylemleri nedeniyle konserlerini iptal ettiğini ancak geçtiğimiz günlerde İzmir’deki Açık Hava Konserini iptal etmeyerek, konserdeki eğlenceli havayı daha farklı şarkılardan oluşan repertuar ile kapattıklarını belirtti. İzmir’deki konserinin gerçekleştiği gün güneydoğudan 25 şehit haberinin geldiğini kaydeden Haluk Levent, “O gün 25 şehidimiz varken konserde laylaylom yapmak istemedik ama teröre karşı olan duruşumuzu özellikle türkülerimizi söyleyerek gösterdik” dedi. Terörün amacının toplumun huzurunu kaçırmaya yönelik bir amacının olduğuna dikkat çeken ünlü sanatçı Levent, “Terör olayları bizlerin huzurunu kaçırmaması için bizler şarkılarımızı buruk bir mutlulukla inadına söyleyelim” diyerek anlamlı bir mesaj verdi.

25.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Festivale Unutulmaz Final

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi