Şifrem?
345 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

CHP'li Vekil İlginç Açıklamalarda Bulundu
Ayvalık'ta bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça başta terör olmak üzere, ülke gündemine ait birçok konuda basın mensuplarına ilginç açıklamalarda bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’ın öncülüğünde; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ile dair amirlerinin de hazır bulunduğu Gaziler Günü törenine katılan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, törenin ardından protokol üyeleriyle birlikte Ayvalık Belediyesine geçti. Ayvalık’ın CHP’li Belediye Başkanı Türközen’in makamında aralarında Kaymakam Nihat Nalbant’ın da nezaketen bulunduğu makam odasında; Türközen, CHP’li Belediye Meclis üyeleriyle bir süre dinlenerek, sohbet etti. Sohbet sırasında ve daha sonra CHP Ayvalık İlçe Başkanlığında açıklamalarda bulunan Havutça basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. CHP’nin doğu ve güneydoğu bölgelerinin yanı sıra kırsal kesimlerden oy alamamasının nedeninin bu bölgelerde CHP’yi derin devletçi ve darbeci bir parti olarak gösterildiğini savunan Namık Havutça, önümüzdeki süreçte yapacakları ciddi hamlelerle bu bölgelerden de oy alabileceklerinin altını çizdi.

AK Parti’nin masum insanların masum inanç duygularını sömürerek, başörtüsü üzerinden siyasetle prim yapmaya çalıştığını kaydeden Havutça, “AKP iktidara geldiği ilk dönemden bu yana ülkemizdeki çiftçilerin borcu 20 milyara dolara çıktı. Şu an itibariyle 2012 yılının bütçe açığı 8 milyar dolardır. Hükümet bu açığı kapatabilmek için, 2B yasasını çıkararak orman vasfını kaybeden arazileri satışa çıkarmıştır. Bu arazilerin bulunduğu bazı yerlerde köylünün dedesinden, atasından kalan bu toprakları yine köylüye fahiş fiyatlarla satmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullandı. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün terör örgütü tarafından kaçırılmasının ardından, örgütün Aygün’e dağdayken ‘CHP’den istifa et’ şeklinde sözler sarf ettiğini kaydeden Havutça, “Aynı tehdit, Genel Başkan Yardımcımız Sezgin Tanrıkulu’na yapılmıştır. Neden terör örgütü bunu yapıyor? Çünkü, CHP’de siyaset yapan bu arkadaşlarımız Türkiye’nin ulusal birlik ve bütünlüğünü savunuyor. Ama göreceksiniz; CHP bugün Hakkari’de de, Adıyaman’da da, hatta Anadolu’nun bir çok coğrafyasında çok güçlü bir şekilde söz konusu siyasal tabloyu değiştirecektir” dedi.

ABD emperyalizminin; Başbakan Erdoğan’ı kullanarak, uluslar arası silah tacirleriyle birlikte Türkiye’yi Ortadoğu’daki savaş batağının içine çekmeye çalıştığını vurgulayan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, “Neden bugün bizim tanklarımızın namluları Suriye’de, neden o bölgede Mehmetçiğin eli tetikte? Bir uçağımız düşmüş, iki askerimiz şehit olmuş. Bizim ne işimiz var Suriye’de?” diye sordu. Havutça, “Çocuklarımız çöplerden ekmek toplarken, genç kardeşlerimiz aç, dul kadınlarımız sokaklarda dilencilik yaparken, devlet olarak şehit annelerine para veremezken; biz Suriye sınırında 100 bin civarında Suriye’liye bakıyoruz. Ondan sonra Başbakan kalkmış, Suriye’de Esad’a haddini bildirmek istiyor. Uluslar arası siyasi arenada bir devletin başbakanı, bir başka devletin başbakanına haddini bildirme hakkına sahip mi?” sözleriyle Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi.

“SIRRI SAKIK VE HASİP KAPLAN CHP’DE SİYASET YAPABİLİR”
Anayasanın ilk dört maddesinde; Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışını, Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağını, resmi dilini, üniter yapısını kabul eden ve Güneydoğu’daki tüm Kürt vatandaşlarının; Türkiye’nin çağdaş, demokratik, sosyal demokratik değerlerle, insan hakları, özgürlük, demokrasi, adalet, eşitlik ve hakça paylaşımı kabul etmesi halinde CHP’nin kapılarının açık olduğunu vurgulayan Havutça, “Karadenizdeki yurttaşlarımızla, doğu ve güneydoğu bölgelerimizdeki Kürt yurttaşlarımızda; Ege’deki efeler de aynı değerler üzerinden siyaset yapacaktır ki, CHP’nin çağdaş ekseni budur. Bu bağlamda bizim partimizde Sırrı Sakık’da bu değerlere inanıyorsa bize gelip siyaset yapabilir. Hasip Kaplan’da gelip siyaset yapabilir” ifadelerini kullanması dikkat çekti. Bir soru üzerine Habur’da PKK’lı teröristlerin davullarla-zurnalarla karşılandığını anımsatan Namık Havutça, “Bununla kalınmadı, Habur’da çadır mahkemeleri kuruldu ve ortaya çıkan tablonun sonucunda bugün Türkiye’de oluk oluk kan akıyor. Şemdinli’de 10 şehidimiz, dün yine Bingöl’de 10 şehidimiz ve 70 yaralı derken Türkiye terör anlamında tam bir bataklığa saplanmış durumdadır. Sayın Başbakan, Afyon’daki patlama sonrasında bunun sorumlularını arayıp, bu olayın üzerine gitmek yerine basını suçlayarak, bunu haber yapanları tehdit ediyor” dedi.

Türkiye’nin güneydoğuda Avrupa’nın en büyük ordusunu besleyen güçlü bir devlet olduğunun altını çizen Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, “Sayın başbakan kararlı davransın, biz sınırlarımızda taş üstünde taş bırakmaz ve bu ülkenin bağımsız egemenliğinin sağlayabiliriz. Bizim milletimizde de bu milletin evlatlarından oluşan Türk Ordusunda bu güç ve kudret vardır. Eksik olan bugün ülkemizi yöneten AKP hükümetinin basiretsizliğidir. Yoksa Türkiye’de üç beş tane çapulcunun gücü güneydoğu bölgemizi esareti altına almaya yetmez” ifadelerini kullandı.

“MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASINI DESTEKLEMİYORUM”
CHP olarak güneydoğu ve doğu bölgelerindeki Kürt vatandaşlarının anayasal vatandaşlık temelinde, barış içerisinde, özgürlükler içerisinde, kardeşçe bu ülkenin aşını, ekmeğini ortak paydalarda paylaşarak gerçek bir sosyal adalet olan bir Türkiye istediklerini vurgulayan Havutça, “Ben Balıkesir milletvekili olarak halkın seçtiği hiçbir milletvekilinin yaptığı görevle ilgili, siyasi beyanlarıyla ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını kesinlikle desteklemiyorum” dedi. ‘Kürt Sorunu’ olarak nitelediği 30 yıldan bu yana oluk oluk akan kan akan süreçle ilgili olarak, Ak Parti’nin kendi siyasi tercihlerini bir yana bırakıp, parlamentodaki tüm siyasi gurupların ortaklaşa kuracakları bir oluşum ve ortak akılla konuşularak çözümlenebileceğini savunan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, “Bunun ön şartı, PKK’nın güneydoğudaki Kürt halkı üzerindeki baskısını, tehdidini, şantajını kaldırmasıdır. Sonra oturacağız insan haklarını, demokrasiyi, sosyal adaleti konuşacağız” şeklinde konuştu.

“BDP’LİLERİN PKK’LILARLA GÖRÜŞMESİNİ ABARTMAMAK GEREK”
Bir soru üzerine, kendisinin cezaevinde idamla yargılanan bir teröristle de görüşebileceğini söyleyen Namık Havutça, “Bu topraklarda yetişen herkes bizim yurttaşımızdır. Cezaevlerinde birçok Türk kökenli suçlu insan var. Bunlar idamla yargılanıyor. Onlarda bu ülkenin evlatları ama suça karışmış evlatları. Biz TBMM’deki milletvekilleri olarak İstanbul Kartal Cezaevindeki insanlarla da görüşürüz, teröristlerle de görüşürüz. Tabi bu onların yaptıklarını onaylamak anlamına gelmez. BDP’li vekillerin orada yolun üzerinde birkaç PKK’lıyla görüşmesini çok abartmak ve onları TBMM’den atmak gibi bir şey kabul edilemez. Doğru değil bu “diye konuştu.

Silivri’nin tutuklu milletvekillerini yargılayan ideolojik bir mahkeme ve AK Parti’nin mahkemesi olduğunu vurgulayan Namık Havutça; Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli’den bir gurup milletvekili ile ‘Adalet İstiyoruz. Katiller dışarıda, vekiller içeride’ diyerek Silivri’ye bir özgürlük yürüyüşü gerçekleştireceklerini kaydederek, “Marmara Milletvekilleri olarak biz bunu planladık. Genel merkezimizin de, bu yapacağımız yürüyüşü, Silivri’de büyük bir mitingle sonlandırmak gibi bir niyeti var. Önümüzdeki günlerde partimizin milletvekilleri Antalya’da büyük bir toplantı yapacağız. Bu konuyu orada geni olarak değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

20.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir CHP'li Vekil İlginç Açıklamalarda Bulundu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi